REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijonai televizijos žiūrovų sekmadienį įsijungė „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją – vieną svarbiausių ir ryškiausių Holivudo renginių, kuris daugelį filmų nukreipia keliu į „Oskarų“ šlovę.

Milijonai televizijos žiūrovų sekmadienį įsijungė „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremoniją – vieną svarbiausių ir ryškiausių Holivudo renginių, kuris daugelį filmų nukreipia keliu į „Oskarų“ šlovę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į vieną didžiausių sezono renginių Holivude, Beverli Hilse plūdo šimtai ryškiausių kino ir pramogų pasaulio žvaigždžių.

REKLAMA

74-virta „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremonija surengta viešbutyje „Beverly Hilton“. Šiemet ištaigingą renginį patikėta vesti humoro nestokojančiai televizijos žvaigždei Jimmy Fallonui.

Didžiausio pasisekimo per „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją sulaukė nuotaikingas miuziklas „La La Land“.

Filmo režisieriaus Damieno Chazelle'o nostalgiška duoklė amerikietiškų miuziklų aukso amžiui, laimėjo visose septyniose kategorijose, kuriose buvo nominuotas. Ši sėkmė jam suteikia svarbų postūmį prieš ateinantį mėnesį vyksiančią JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų teikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Miuziklo, kurio veiksmas vyksta mūsų dienų Los Andžele, įtaka buvo juntama nuo pat tris valandas trukusios ceremonijos atidarymo momentų: jos vedėjas Jimmy Fallonas ir virtinė žvaigždžių linksmai parodijavo kai kurias įsimintinas šio filmo scenas.

„Šis filmas – svajotojams“, – sakė Emma Stone, pelniusi geriausios miuziklo arba komedijos aktorės apdovanojimą už proveržio siekiančios aktorės Mijos vaidmenį „Kalifornijos svajose“.

„Manau, kad viltis ir kūrybingumas – du visų svarbiausi dalykai pasaulyje. Na, o šis filmas yra būtent apie tai“, – pridūrė ji. Kartu su ja džiazo pianistą Sebastianą vaidinęs Ryanas Goslingas buvo paskelbtas geriausiu aktoriumi, o D. Chazelle'ui taip pat atiteko apdovanojimai už geriausią režisūrą ir scenarijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, „Kalifornijos svajos“ pelnė apdovanojimus už geriausią originalią muziką ir geriausią dainą – „City of Stars“. Šie laimėjimai buvo paskelbti tuojau po spindinčios ceremonijos pradžios ir uždavė toną vakarui, per kurį buvo pasiektas daugiausiai vienam filmui atitekusių „Auksinių gaublių“ rekordas.

Iki šio sekmadienio daugiausiai šių apdovanojimų – po šešis – buvo pelnę 1975 metų juosta „One Flew Over the Cuckoo's Nest“ ir 1978-ųjų drama „Midnight Express“.

R. Goslingas juokavo, kad turėtų perlaužti savo statulėlę ir pasidalyti ja su E. Stone ir D. Chazelle'u. Po to surimtėjęs aktorius išsakė nuoširdžią pagarbą savo partnerei, aktorei Evai Mendes.

REKLAMA

„Norėčiau pamėginti tinkamai padėkoti vienam žmogui ir pasakyti, kad kol dainavau, šokau, skambinau pianinu ir mėgavausi viena iš nuostabiausių patirčių kuriant filmą, mano ponia augino mūsų dukrelę, laukdamasi mūsų antrosios atžalos ir stengdamasi padėti savo broliui kovoti su vėžiu“, – sakė jis.

„Puikus atlygis“

Režisieriaus Kennetho Lonergano niekad nepasiduoti skatinanti juosta „Manchester by the Sea“ atnešė geriausio aktoriaus „Auksinį gaublį“ Casey Affleckui, bet pats filmas varžantis dėl geriausios dramos apdovanojimo pralaimėjo Barry Jenkinso filmui „Moonlight“, pasakojančiam apie sudėtingą jaunuolio kelią į suaugusiųjų pasaulį.

REKLAMA

C. Affleckas, laikytas tvirtu favoritu šioje kategorijoje, dėkojo savo režisieriui.

„Neturėsiu pakankamai laiko pasakyti viską, ką noriu pasakyti apie Kenny. Taigi, pakaks pasakyti – myliu tave, esi gražus, esi brangenybė mums visiems, kuriems patinka filmai, kurie dirba kine“, – sakė jis.

Geriausios dramos apdovanojimas buvo vienintelis, pelnytas „Mėnesienos“, nominuotos šešiems „Auksiniams gaubliams“. vilčių laimėti statulėles taip pat turėjo šios juostos režisierius ir aktorių kolektyvo nariai Naomie Harris bei Mahershala Ali.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netikėtai pasisuko ir varžybos dėl draminio filmo geriausios aktorės apdovanojimo: prognozuota, kad jis atiteks Natalie Portman už stiprų nužudyto JAV prezidento Johno F. Kennedy našlės Jackie Kennedy vaidmenį filme „Džeki“.

Vis dėlto statulėlę laimėjo Isabelle Huppert, sukūrusi pagrindinį vaidmenį prancūziškoje keršto už išprievartavimą istorijoje „Elle“. Dar viena staigmena buvo „Elle“ pelnytas geriausio filmo užsienio kalba apdovanojimas, nors šioje kategorijoje tvirta favorite laikyta Vokietijos ir Austrijos komiška drama „Tonis Erdmanas“.

REKLAMA

„Buvo nuostabu su tavimi dirbti – esi nuostavi. Myliu, myliu, myliu tave“, – „Elės“ režisierius Paulas Verhoevenas sakė I. Huppert. Geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas atiteko Violai Davis už vaidmenį Augusto Wilsono pjėsės „Fences“ ekranizacijoje.

Ji gyrė „nepaprastą lyderį, didį aktorių, didį režisierių“ Denzelį Washingtoną, režisavusį šį filmą ir sukūrusį jame pagrindinį vaidmenį.

„Ne kiekvieną dieną Holivudas sumąsto perkelti į ekraną pjesę. Tai nepanašu į pinigų darymo mašiną, tiesa? Tačiau tai reiškia meną. Tai reiškia širdį“, – sakė V. Davis.

REKLAMA

„Nepaprasta moteris“

Televizijos kategorijose tikrais faktais paremtas FX serialas „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“ pelnė apdovanojimus kaip geriausias mažas serialas arba filmas, o geriausia televizijos aktore buvo pripažinta Sarah Paulson, suvaidinusi prokurorę Marcią Clark.

Tuo tarpu AMC žvalgybos drama „The Night Manager“ gavo tris „Auksinius gaublius“ savo aktoriams Tomui Hiddlestonui, Hugh Laurie'ui ir Oliviai Colman.

Televizijos „Netflix“ rodomas naujas serialas apie Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą „Karūna“ pelnė statulėlę kaip geriausias draminis serialas, o jame vaidinanti Claire Foy buvo pripažinta geriausia šio žanro aktore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

32 metų britė sakė norinti padėkoti „nepaprastoms moterims“, tarp jų karalienei Elžbietai II, jau ilgiau kaip 60 viešpataujančiai Jungtinėje Karalystėje.

„Jeigu kas klaustų mano nuomonės – reikėtų, kad daugiau moterų būtų pasaulio centre“, – sakė C. Foy.

Aktorius Donaldas Gloveris, vaidinsiantis naujame filme, kurio veiksmas vyksta fantastinės kino sagos „Žvaigždžių karai“ pasaulyje, gavo „Auksinius gaublius“ už geriausią daugiaserijinę televizijos komediją „Atlanta“ ir joje sukurtą pagrindinį vaidmenį.

REKLAMA

Per ceremoniją viešbutyje „Beverly Hilton“ neliko nepaminėtas vienas svarbiausių praeitų metų įvykių – JAV prezidento rinkimai. J. Fallonas suskėlė kelis juokelius šia tema, o didžiojo ekrano legenda Meryl Streep paragino išrinktąjį prezidentą Donaldą Trumpą atsakingai priimti jam tekusį vaidmenį, sakydama emocingą padėkos kalbą už jai skirtą apdovanojimą už visos karjeros pasiekimus.

J. Fallonui ceremoniją vesti padėjo „Jimmy angelai“ – kino žvaigždės Sylvesterio Stallone dukros Sistene, Scarlet ir Sophia, visos kartu paskelbtos šių metų „Mis „Auksinis gaublys“ ir atsakingos už statulėlių dalijimą.

REKLAMA

Be to, pirmąkart per „Auksinių gaublių“ istoriją Holivudo didžiausių žvaigždžių sutiktuvės ant raudonojo kilimo, itin svarbios madų žinovams, buvo tiesiogiai transliuojamos per „Twitter“.

Metų režisierius: Damienas Chazelle „La La Land"

Metų aktorius: Ryanas Goslingas, „La La Land"

Metų antraplanis aktorius: Aaronas Tayloras-Johnsonas, „Nocturnal Animals."

Metų antraplanė aktorė: Viola Davis, „Fences"

Metų animacinis filmas: „Zootopia"

Metų scenarijaus autorius: Damienas Chazelle, „La La Land"

Metų filmas užsienio kalba: „Elle"

Metų garso takelis: „Žvaigždžių miestas, „La La Land"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų