REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
53
Mindaugas Mickevičius – Mino (Loretos Kondratės nuotr.) (nuotr. Organizatorių)

Darboholikas – taip be užuolankų save vadina dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino, tvirtinantis, jog jau daugelį metų jis teturi vos kelias laisvas dienas per metus.

53

Darboholikas – taip be užuolankų save vadina dainininkas Mindaugas Mickevičius – Mino, tvirtinantis, jog jau daugelį metų jis teturi vos kelias laisvas dienas per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuolat trumpą atokvėpį su darbu derinantis atlikėjas prieš Šv. Kalėdas sulaukė netikėtos artimų bičiulių dovanos – galimybės išmėginti tiek egzotiškas, tiek įprastas organizmą atstatančias procedūras sanatorijoje.

REKLAMA

„Iki šiol sanatorijose tesu tik dainavęs. Tiesa pasakius, niekuomet anksčiau nė nesusimąstydavau, kad, radęs bent pusdienį laisvesnio laiko, galiu pasirūpinti geresne savo sveikata ar savijauta“, - sakė žinomas atlikėjas.

Jam, anksčiau nė karto nepoilsiavusiam sanatorijoje, labiausiai įspūdį paliko purvo ir spanguolių vonios.

„Švelnesnė, elastingesnė oda – tai, ką iškart pastebėjau po procedūrų. Tačiau pasilepinimas voniose veikia ne tik išoriškai. Jų poveikis yra ir gydomasis“, - tvirtino atlikėjas, apie įvairias procedūras išsamiai išklausinėjęs vietinius gydytojus.

REKLAMA
REKLAMA

M.Mickevičius – Mino sako sanatorijoje pasijutęs tarsi ramybės uoste. Mobilus ryšys veikia prastai, prie procedūrų kabinetų – jauku ir ramu.

„Stresas tarsi išgaruoja. Leidi sau nebegalvoti apie nieką...“, - patikino pašnekovas, iki šiol tikėjęs, jog rūpintis sveikata pradės gerokai vėliau, bent po dešimtmečio.

Seniai ir trumpai atostogavęs atlikėjas sakė per dieną, praleistą sanatorijoje, supratęs, kad prevencija svarbi jau dabar, o ne tuomet, kai sveikata sutriks ir ją atstatyti bus sunku.

Nuomonę apie tausojančių ritualų reikalingumą pakeitęs dainininkas įsitikinęs – į baseinų bei pirčių zoną jis grįš artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juolab, kad čia dirba tokios jaunos ir gražios kineziterapeutės!”, - pridūrė atlikėjas.

Gydytoja Rasa Poškuvienė sakė, kad perlinė mineralinė vonia su spanguolėmis – šio žiemos sezono naujiena. Tokia vonia turi antioksidacinį poveikį žmogaus organizmui, padeda apsaugoti kūno odą nuo žalingo aplinkos poveikio, turi daug mineralų, vitaminų C, B.

Anot jos, gydomąjį mineralinio vandens poveikį papildo į vandenį pučiamas žemesnės temperatūros oras, kuris sukuria lengvo atpalaiduojančio masažo poveikį, o temperatūrų skirtumas treniruoja odos kraujagysles ir tai reflektoriškai persiduoda vidaus organams ir centrinei nervų sistemai.

„Mineralinio vandens vonioje ypač svarbus ir gydomasis šiluminis veiksnys, nes joje organizmas pasisavina šilumą net 1,5 karto daugiau nei gėlame vandenyje“, - paaiškino specialistė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų