REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Sicilija – Italijos regionas, kurį aplankyti rekomenduoja žinomos Lietuvos moterys (nuotr. asm. archyvo)

„O, Sicilija“, - turbūt ne kartą teko girdėti dainoje. Na šią Viduržemio jūros salą, iš tiesų galima apdainuoti. Kvapą gniaužiantys vaizdai, įspūdinga istorija, žavinga gamta. Juk kai išgirstate, kad pasakojama apie Siciliją, įsivaizduojate siauras gatveles, senus pastatus, žydrą vandenį, senolius gatvėse žaidžiančius kauliukais ir žinoma – mafiją. Na, jūs nesuklydote. Daug kas čia tikrai taip ir atrodo.

15

„O, Sicilija“, - turbūt ne kartą teko girdėti dainoje. Na šią Viduržemio jūros salą, iš tiesų galima apdainuoti. Kvapą gniaužiantys vaizdai, įspūdinga istorija, žavinga gamta. Juk kai išgirstate, kad pasakojama apie Siciliją, įsivaizduojate siauras gatveles, senus pastatus, žydrą vandenį, senolius gatvėse žaidžiančius kauliukais ir žinoma – mafiją. Na, jūs nesuklydote. Daug kas čia tikrai taip ir atrodo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip įspūdžiais dalinosi žinomos damos: dainininkė Oksana Pikul- Jasaitienė, rankinių „Fruze“ kūrėja Gerda Štelemėkaitė, dizainerė Viktorija Rakauskienė, modelis Solveiga Mykolaitytė ir verslininkė Judita Paugaitė: „Viskas čia tiesiog nuostabu – o grįžti norisi visada“. Istorija, maistas ir kultūra

REKLAMA

„Kelionės – mano aistra. Italijoje net keletą metų teko gyventi. Išmokau ir kalbą. Čia, kuo piečiau – tuo gražiau. Tad Sicilija yra tikrai nuostabi sala. Patys italai pietiečiai yra labai paslaugūs, draugiški, besišypsantys. O apie italų maistą juk kuriamos legendos! Pietuose – jis tobulas. Ypač jūros gėrybės, kurias dievinu.

Pamenu, kai pirmą kartą keliavau su draugais nuo Palermo iki Katanijos. Mažuose miesteliuose vietiniai norėdavo mane nufotografuoti, dėl mano aukšto ūgio. Jie ten – mažaūgiai.. Kas buvo ir įsimylėjo Romą, ir Siciliją pamils iš pirmo žvilgsnio. Išlikę Antikos laikų statinių, nuostabios bažnyčios. Senamiestį ten saugo „Unesco“. O kur dar gamta, paplūdimiai, ugnikalnis? Rekomenduoju nuvykti. Tik nepamirškite – ten galioja visai kitos vairavimo taisyklės“, - juokais priminė Solveiga.

REKLAMA
REKLAMA

„Sicilija – pirmoji Graikų kolonija, istorijos ir kultūros lopšys. Tai įvairių tautų mišinys nuo antikos laikų: pirmieji teatrai, įžymių žmonių, tokių kaip Archimedas (Sirakūzai) gyvenamoji vieta. Ją supa 3 jūros, 17 salų, įsitaisęs ir Etnos ugnikalnis. Juo, beje, žiemą galima slidinėti. Maistas čia – neįtikėtino skonio. Klimatas šiltas – žiemą 20 laipsnių šilumos. Gausu kultūrinių renginių, vyksta kino festivalis, Sarakūzų teatro festivalis. Tad ko gi dar norėti?

Neturistinių vietų čia labai daug. Viena jų – Pantalica (5 tūkstančių neatkastų kapų nekrolpolis), salos, restoranai ne turistams, antikines gyvenvietes kalnuose, įvairūs kanjonai ir rezervatai. Mane žavi absoliučiai viskas – klimatas, maistas, žmonės, kultūra, istorija, komfortas, žmonių pozityvumas. To lietuviams dar trūksta. Būtent pozityvumo pasikrauti čia ir siūlau atvažiuoti“, - šypsojosi Sicilijoje gyvenanti Judita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siciliją gyvenimui ir poilsiui rinkosi Oksana Pikul – Jasaitienė ir Gerda Štelemėkaitė

„Sicilijoje praėjusiais metais su vyru auginome mažylį. Ten – geras oras, skanus maistas. Mažas ramus miestelis išties tiko gyventi ramų gyvenimą su vaikeliu. Nors daug nekeliavome aplink Siciliją, tačiau mėgavomės kiekviena diena. Ramiai leidome laiką. Kas labiausiai patiko? Oras! Nuolatinė saulė yra tikra atgaiva palyginus su Lietuvos klimatu. Labai patiko ir žmonių draugiškumas, jų kultūra. Džiaugiuosi, kad pavyko ten pagyventi. Tikiuosi, vėl galėsiu ten sugrįžti. Tik, galbūt, atostogoms‘, - kalbėjo Oksana.

REKLAMA

„Sicilijoje svečiavausi prieš metus, praleidau ten savaitę. Šio laiko pakako tik viršutinei salos daliai apžiūrėti. Įspūdingi paplūdimiai, jaukūs miesteliai su savo istorija, senus laikus menančiais pastatais, jaukiomis gatvelėmis, nepakartojamais mažyčiais butikėliais ir restoranėliais, visame pasaulyje garsėjančios italų virtuvės šedevrai – tokius prisiminimus iki šiol kelia ši nuostabi ir didžiausia Viduržemio jūros sala. Labiausiai įsiminė viešnagė Trapanyje, Eričėje bei Palermo – šiuos miestus pamatyti tiesiog privalu.

REKLAMA

Trapanis pakeri savo jaukiu senamiesčiu, restoranėliais siaurose gatvėse, gyva muzika bei sustojusio laiko pojūčiu. Svečiuojantis Trapanyje rekomenduoju aplankyti šalia kalnuose įsikūrusį ir legendomis apipintą Eričės miestelį, į kurį pakilti galima įspūdinga 3099 m ilgio funikulieriaus trasa. Eričę patariu aplankyti naktį – iš daugelio miestelio vietų atsivers įspūdinga naktinio Trapanio panorama. Palermo – tarsi mažytė Romos miesto kopija. Kiekviename žingsnyje - istoriniai pastatai, bažnyčios, puikūs restoranai aikštėse, tik daug mažiau triukšmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykstant į Siciliją rekomenduočiau apsistoti mažuose ,,butikiniuose’’ viešbučiuose arba vietinių gyventojų apartamentuose, kurių interneto platybėse apstu. Tokiu būdu teko gyventi ir buvusio vienuolyno pastate esančiuose apartamentuose, autentiškame sicilietiško stiliaus viešbutyje, kur su visais svečiais pusryčiaujama prie didelio patiekalais nukrauto stalo’’, - įspūdžiais dalijosi Gerda.

Kelionės nuotykiais dalinosi ir Viktorija Rakauskienė

„Sicilijoje man labai patiko jos gamta, kraštovaizdžiai, kalnai. Aplankėme aukštai kalnuose esantį Taorminos istorinį miestelį, jame esantį senovinį Graikijos teatrą. Kaip įprasta Italijoje, mažuose šeimos restoranėliuose pasimėgavomė itališkais patiekalais. iš terasų stebėjome atsiveriančius nuostabius Jonijos jūros vaizdus.

REKLAMA

Spalio mėnesį orai Sicilijoje dar pakankamai šilti, todėl laiką smagiai leidome nuostabiuose Fontane Bianche, Giardini-Naxos, bei laukiniame Cala Mosche paplūdimiuose. Tačiau didžiausią įspūdį paliko Etnos ugnikalnis. Nuomotu automobiliu užvažiavome į 2000 metrų aukštį, tuomet kėlėmės keltuvu, o iš ten su specialiais visureigiais užvažiavome dar aukščiau ir tęsėme kelionę pėsčiomis. Apžiūrėjome 2 kraterius, iš kurių paskutinis buvo suaktyvėjęs 2002 metais.

I Sicilją planuojame vykti dar daug kartų, nes sala – gana didele. Tad norint viską pamatyti ir aplankyti reikia skirti daug laiko. Galbūt tai įgyvendinsime kitų metų spalį“, - pasakojo Viktorija.

O kada į kelionę ruošiatės Jūs?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų