REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Beyonce (nuotr. Vida Press)

Amerikietė popmuzikos žvaigždė Beyonce iki ašarų sujaudino savo motiną, pirmadienio vakarą sakydama padėkos kalbą, kai Amerikos mados dizainerių taryba (CFDA) netikėtai ją išrinko 2016 metų „Mados įžymybe“.

10

Amerikietė popmuzikos žvaigždė Beyonce iki ašarų sujaudino savo motiną, pirmadienio vakarą sakydama padėkos kalbą, kai Amerikos mados dizainerių taryba (CFDA) netikėtai ją išrinko 2016 metų „Mados įžymybe“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai paprastai anksti paskelbia laureatą, bet šiemet nugalėtojos vardas buvo laikomas paslaptyje iki pat ceremonijos pabaigos, kai dizainerė Diane von Furstenberg įžengė į sceną ir pristatė Beyonce, sakydama, kad ši dainininkė įkūnija viską, ką trokšta pasiekti moterys.

REKLAMA

„Vadovaujančios moters įvaizdis dar niekada neatrodė žavesnis“, – sakė dizainerė, kuri tai pat yra CFDA prezidentė.

34 metų dainininkė atrodė stulbinamai, vilkėdama tviskantį „Givenchy“ kostiumėlį ir plačiabrylę skrybėlę, kai jai buvo įteiktas prestižinis „Mados įžymybės“ apdovanojimas per CFDA ceremoniją.

Beyonce į renginį atvyko smarkiai vėluodama, kartu su savo vyru reperiu Jay Z, keturmete dukrele Blue Ivy ir savo motina Tina Knowles, likus vos kelioms minutėms iki akimirkos, kai ji buvo paskelbta laureate.

REKLAMA
REKLAMA

Po to Beyonce pasakė itin emocingą kalbą, prisimindama savo ilgamečius ryšius su mados pasauliu.

„Kiek prisimenu, mada visada buvo mano gyvenimo dalis, – sakė ji. – Jos poveikis man pasireiškė dar prieš man gimstant. Daugelis jūsų to nežinot, bet mano senelė buvo siuvėja.“

Beyonce senelė perdavė savo įgūdžius dukrai Tina, kuri tuos gebėjimus panaudojo kurdama kostiumus Beyonce grupei „Destiny's Child“ jos ankstyvojoje karjeroje.

Kai Beyonce papasakojo apie savo motinos įtaką jos karjerai, 62 metų Tina neįstengė suvaldyti ašarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai mes dar tik pradėjom su „Destiny’s Child“, prabangūs prekių ženklai nenorėjo rengti keturių juodaodžių, kaimiškų, putlių merginų, – tęsė ji. – Taip pat negalėjom sau leisti įsigyti dizainerių suknelių ir aukštosios mados kūrinių. Mano motinai buvo užvertos durys į visus Niujorko salonus. Tačiau, kaip ir mano senelė, ji išnaudojo savo talentą ir kūrybingumą, kad išpildytų savo vaikų svajones.“

„(Mano motina ir jos dėdė Johnny sukūrė visus mūsų pirmuosius kostiumus ir kiekvieną iš jų pasiuvo rankomis ... skirdami daug aistros ir meilės kiekvienai menkiausiai detalei. Kai dėvėdavau tuos drabužius scenoje, jaučiausi tarsi (serialo „Sostų žaidimai“ (Game of Thrones) veikėja) chalisė; turėjau papildomus šarvus. Tai buvo daug giliau negu bet kuris prekių ženklas.“

REKLAMA

Beyonce kalbą užbaigė dėkodama visai savo šeimai, sakydama, kad jos dėka tapo moterimi, kokia yra dabar. Ji taip pat išreiškė viltį, kad kitos merginos seks jos pėdomis, pripažindamos garsenybių pareigą užtikrinti, kad mada taptų prieinama visiems.

„Mano mamai, dėdei, senelei – ačiū jums visiems, – sakė dainininkė, plačiai šypsodamasi. – Dėkoju jums, kad parodė man, jog betarpiškas artumas yra daug daugiau negu drabužiai, kuriuos dėvi ir tavo fizinis grožis. Ačiū, kad parodėt man, kad „ne“ niekada negali būti priimtinas atsakymas. Ačiū, kad išmokėt mane rizikuoti, uoliai dirbti ir diktuoti gyvenimui savas sąlygas.“

REKLAMA

Netikėta laureatė buvo tik viena pažibų per tą ceremoniją, kurioje aktorė Tilda Swinton taip pat jaudinamai pagerbė savo velionį draugą dainininką Davidą Bowie.

T.Swinton perskaitė laišką anksčiau šiais metais mirusiai žvaigždei, sakydama, kad jis yra pagerbiamas „už visas tavo spalvas, visą tavo magiją, visą savo energiją ir jėgą“.

Tarp pagrindinių pagerbtųjų Marcas Jacobsas laimėjo apdovanojimą už geriausią šių metų moteriškų drabužių dizainą ir jį atsiėmė, vilkėdamas juodus marškinėlius.

„Marcai, palikom tavo fraką užkulisiuose“, – juokavo ceremonijos vedėjas, komikas ir aktorius Joelis McHale'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimas už geriausią vyriškų drabužių dizainą atiteko Thomui Browne'ui, o už geriausius aksesuarus buvo apdovanotos Rachel Mansur bei Floriana Gavriel.

Norma Kamali, išgarsėjusi dėl miegmaišius primenančių paltų ir maudymosi kostiumėlių, panašių į vientisą raudoną drabužėlį, dėvėtą aktorės Farrah Fawcett įžymioje reklaminėje nuotraukoje, apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus priėmė iš dizainerio Michaelo Korso rankų.

Tuo tarpu dizainerė Donna Karan pelnė Steigėjų apdovanojimą, kurį įteikė jos draugas ir kolega Calvinas Kleinas.

REKLAMA

Trys „Swarovski“ apdovanojimai kylantiems dizaineriams buvo išdalyti aksesuarų kūrėjui Paului Andrew, vyrų drabužių prekiniam ženklui „Orley“ ir moteriškos mados kūrėjui Brandonui Maxwellui, popmuzikos žvaigždės Lady Gagos stilistui.

Šis laureatas pasakojo, kad vaikystėje jautėsi „perdėm gėjiškai mažame miestelyje“ Teksaso valstijoje, kur atrado gyvenimo prasmę, kurdamas stilių pažįstamoms merginoms.

Tarp kitų to vakaro žvaigždžių buvo Lena Dunham ir kitos serialo „Merginos“ aktorės bei aktorė Olivia Wilde, vilkėjusi suknelę su gilia iškirpte ir demonstravusi nėščiosios pilvuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų