REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Antarktida (nuotr. Shutterstock.com)

Jeigu pasaulį staiga ištiktų apokalipsė, yra net kelios vietos, kur galėtumėte rasti saugią užuovėją. Tiesa, toli nuo Lietuvos, tačiau apie šias šalis žinoti verta. „Businessinsider“ primena apie pasaulį sukausčiusias grėsmes.

13

Jeigu pasaulį staiga ištiktų apokalipsė, yra net kelios vietos, kur galėtumėte rasti saugią užuovėją. Tiesa, toli nuo Lietuvos, tačiau apie šias šalis žinoti verta. „Businessinsider“ primena apie pasaulį sukausčiusias grėsmes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pati pirmoji – žmogaus sukelta klimato kaita. Mokslininkų teigimu, vis dar įmanoma stabilizuoti klimato kaitą, tačiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimai turi būti sparčiai mažinami nedelsiant. O to siekiant reikia atsisakyti iškastinio kuro, 3-4 kartus padidinti energijos be anglies dvideginio dalį, investuoti į pastatų renovaciją, mat pastatai į aplinką išmeta apie 19 proc. visų šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

REKLAMA

O kur dar pasaulyje egzistuojantys kariniai konfliktai. Bėdų pasaulyje – gausybė.

Žinoma, galima džiaugtis, kad pasaulis išgyveno finansų krizę, taip pat atsilaikė ir prieš niūrias Majų pasaulio pabaigos prognozes.Taigi kur reikėtų slėptis? Šalys, kuriose būtų lengviausia išgyventi pasaulio pabaigą:

Islandija. Izoliuota šalis, tačiau maisto ten nepritrūktumėte, mat žuvį pasigauti galėsite bet kada. Islandijos klimatas yra daug švelnesnis nei galima įsivaizduoti išgirdus šalies pavadinimą. Kai Islandija pateko į Norvegijos įtaką, prasidėjo neigiami klimato pokyčiai. Šis fenomenas vadinamas Mažuoju ledynmečiu. Saugų prieglobstį rasite nesunkiai.

REKLAMA
REKLAMA

Guamas. Garsėja stipria kariuomene, jeigu kiltų karas, galėtumėte jaustis saugus. Nors Guame egzistuoja išsivadavimo judėjimas ir visiškos nepriklausomybės nuo JAV siekimas, didesnė dalis salos piliečių pasisako už esamą šalies statusą, bet su didesnėmis autonomijos teisėmis nuo JAV administracijos. Pagrindinės salos ekonomikos sritys – turizmas (apie 90 proc. turistų atvyksta iš Japonijos) ir JAV karinių pajėgų bazių, kurios užima 1/3 salos teritorijos, aprūpinimas.

Denveris. Denveris yra pusiau sausringoje, kontinentinio klimato zonoje. Miestas turi keturis skirtingus sezonus. Šioje šalyje būsite apsaugoti nuo potvynių, nes ji apsupta kalnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antarktida. Greičiausiai yra viena pačių nykiausių vietų pasaulyje, būtent todėl ši vieta puikiausiai tiktų pasislėpti pačiu ekstremaliausiu atveju. Jeigu sugebėtumėte ten patekti ir išgyventumėte su pakankamu kiekiu maisto atsargų, galite susirasti kokią nedidelę ekspedicijų trobelę ir ten laukti, kol viskas pagerės. Mažai tikėtina, kad karas galėtų pasiekti pačią piečiausią pasaulio vietą. Vienintelis trūkumas tas, kad dėl klimato kaitos, kyla jūros lygis, todėl rizikos paplaukioti kartu su pingvinais yra.

Šveicarija. Ši šalis palanki, kai verta palūkėti geresnių laikų. Berną supą Šveicarijos Alpės, taigi būtų gera vieta ne tik pasislėpti, bet ir praleisti kurį laiką. Bernas – Šveicarijos sostinė ir ketvirtasis pagal dydį šalies miestas, taip pat – Berno kantono administracinis centras. Pro miestą teka Arė, yra tarptautinis oro uostas. Išvystyta mašinų, chemijos, vaistų, maisto, poligrafijos pramonė.

Palyginti nedidelė Šveicarijos sostinė Bernas labai skiriasi nuo didžiųjų Europos sostinių – čia gyvenimas slenka lėtai. Raudonais stogais pasipuošę namai tvarkingai sutūpę palei senamiesčio gatveles žalsvame Are upės vingyje. Berno simbolis yra meška, su šiuo gyvūnu siejama ir miesto įkūrimo legenda, o senamiesčio pakrašty esančiame aptvare iki šiol laikomos kelios meškutės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų