REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Deividas Misiulis, operatorius Ronaldas Buozīis ir Tadas Vidmantas komisariate (nuotr. Organizatorių)

Pavasarį pasirodysiančios juodojo humoro komedijos apie policiją „Gautas iškvietimas“ režisierius Tadas Vidmantas su kūrybine grupe pateko į kuriozišką situaciją. Paskutinę filmavimo dieną filmo kūrėjai patys atsidūrė areštinėje.

5

Pavasarį pasirodysiančios juodojo humoro komedijos apie policiją „Gautas iškvietimas“ režisierius Tadas Vidmantas su kūrybine grupe pateko į kuriozišką situaciją. Paskutinę filmavimo dieną filmo kūrėjai patys atsidūrė areštinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trims filmavimo grupės vaikinams kvietimas pasivažinėti tarnybiniu automobiliu ir apsilankymas policijos nuovadoje buvo netikėtas. Juolab, kad kuriamas filmas – apie policiją. Režisieriaus Tado Vidmanto teigimu, dabar ši istorija kelia šypseną, tačiau tuo metu juokinga nebuvo. „Paskutinę dieną filmavome sceną su policijos patrulių automobiliu. Norint naudoti policijos ženklais pažymėtą ir švyturėlį turintį automobilį, reikia turėti leidimą. Jį turėjome, tačiau nespėjome laiku baigti filmavimo. Filmuojant paskutinius kadrus ir praėjus vos kelioms minutėms po leidimo galiojimo pabaigos, pamatėme tikro pareigūnų ekipažo švyturėlius“, – pasakojo T.Vidmantas.

REKLAMA

Režisieriaus teigimu, pareigūnų neįtikino nei jų argumentai, nei pasakojimas, kad filmas bus apie policijos pareigūnų kasdienybę. „Pareigūnai buvo mandagūs, tačiau neperkalbami. Nepaveikė net grasinimas padaryti juos komiškais filmo personažais“, – juokėsi režisierius.

Režisieriui su kolegomis teko apsilankyti net dviejuose komisariatuose. Pirmame jų priimti nenorėjo, o antrame teko rašyti pasiaiškinimus. „Paaiškinome, kad filmavimas užtruko, nes jo metu mus ir anksčiau buvo sustabdę pareigūnai. Taip ir argumentavau – vėlavome būtent dėl policijos tikrinimų, kurie sugaišino laiką“, – teigė T.Vidmantas. Supratę situaciją, policijos pareigūnai buvo geranoriški ir baudos neskyrė.

REKLAMA
REKLAMA

Juodoji komedija „Gautas iškvietimas“ dokumentiniu stiliumi pasakoja vieno policijos komisariato istoriją. Etatų mažinimo įbauginti pareigūnai dirba uoliai kaip niekada, tačiau iškvietimai šį mėnesį kaip tyčia tokie, kad mažai nepasirodo. N-18 amžiaus cenzą gavusioje komedijoje ekipažus iškvietimuose lydi sprogimai, erotika, sraigtasparniai, skraidančios kulkos ir patys keisčiausi nusikaltėliai bei nuotykiai.

Veiksmo kupinoje komedijoje į policininkų vaidmenis įsijaučia Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Ineta Stasiulytė, Marius Repšys, Giedrė Giedraitytė, Vaidotas Grincevičius. Epizoduose pasirodo daugybė kino, muzikos ir pramogų pasaulio žvaigždžių – Marijonas Mikutavičius, Rafailas Karpis, Jolanta Leonavičiūtė, Arūnas Sakalauskas, Rimantė Valiukaitė, Mantas Katleris, Algis Ramanauskas ir kiti.

Filmui scenarijų kūrė Tadas Vidmantas ir Jonas Navickas. Filmą „Gautas iškvietimas“ bus galima pamatyti visuose didžiausiuose šalies kino teatruose nuo 2016 metų kovo 4 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų