REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidury savaitės sostinėje – karštas šou ir, kaip stilistė Agnė Gilytė pasakytų, geras „tūsas". Juozo Statkečiaus drabužių kolekcijos „Slaptas JS gyvenimas“ pristatymas suteikė galimybę lietuvaičiams įkvėpti gūsį gaivesnio oro.

Vidury savaitės sostinėje – karštas šou ir, kaip stilistė Agnė Gilytė pasakytų, geras „tūsas". Juozo Statkečiaus drabužių kolekcijos „Slaptas JS gyvenimas“ pristatymas suteikė galimybę lietuvaičiams įkvėpti gūsį gaivesnio oro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dizaineris pristatė glėbį idėjų ir nejučia privertė ieškoti naujų spalvų savame stiliuje. Tam pritarė ir gera Juozo Statkevičiaus bičiulė, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, ir prezidento našlė Kristina Brazauskienė, ir stilistė Agnė Gilytė bei tuoktuvių planuotoja Kristina Kaikarienė.

REKLAMA

Dalia Ibelhauptaitė

Ištikima Juozo Statkevičiaus draugė režisierė, „Vilnius City Opera“ (VCO) meno vadovė Dalia Ibelhauptaitė mados renginyje jautėsi kaip žuvis vandeny. Juk dizainerio apdarų kolekcijos stilius – be galo artimas jos pačios įvaizdžiui. „Aš, Kristina Sabaliauskaitė ir Asmik Grigorian labai džiaugiamės, kad pagaliau tapome Juozo Statkevičiaus mūzomis. O jeigu rimtai, šou be galo patiko. Labai įdomu, aštrūs drabužiai. Pirmą kartą aš galvoju, kad bent pusę Juozo kolekcijos tikrai galėčiau išpirkti“, – šypsosi režisierė, kurios vadovaujamam VCO kolektyvui sceninius drabužius jau ilgą laiką kurią būtent Juozas Statkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, Dalia atskleidė, kad draugui savęs puošti niekada neleidžia. „Manęs Juozas niekuomet nepuošia. Mes kartu dirbame, abu kuriam, esame šeima, tačiau Juozas manęs nepuošia“, – tikino moteris, kurios stilius puikiai tiko prie podiumo modelių įvaizdžio. „Pagaliau galiu jaustis pirmaujanti prieš visus, šaunu“, – juokėsi Dalia Ibelhauptaitė.

Garsi moteris po renginio neslėpė gerų emocijų. „Fantastinė kolekcija. Manau, kad Lietuvai svarbu turėti tokią. Svarbu, kad Juozas šaliai daro įtaką demonstruodamas stilių kitu kampu. Pagaliau ateina laikas, kuomet ne viskas turės būti gražu, saldu ir iščiustyta. Mes su tuo jau gyvename nemažai metų, labai džiaugiuosi, kad šis stilius populiarėja. Nes tai anksčiau, paprastai, buvo vadinama alternatyviu stiliumi, avangardu. Man atrodo, žmonės neturi jo bijoti, turėtų būti griežti, kieti, išskirtiniai, nebijoti parodyti savo charakterio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši kolekcija – yra vizija, kuri pasaulyje vadinama „mainstream‘u“. Mes jau žinome didelius „Prada“, „Dior“, „Gucci“ ženklus, kurie, tiesa pasakius, vakaruose yra nešiojami tiesiog gatvėje. Žmonėms, kurie iš tikrųjų ką nors supranta apie madą, meną, „Prada“ nėra aukščiausias lygis. Tie, kurie iš tiesų yra stilingi, intelektualūs, domisi tuo, ką šiandien pademonstravo Juozas Statkevičius.

Ruošdamasis naujos kolekcijos pristatymui, socialinėje erdvėje dizaineris dalijosi užuominomis apie neeilinį projektą, iššaukiantį įvaizdį, sukeldamas skeptiškų komentarų bangą, o įsiamžinęs su tinklinėmis pėdkelnėmis net sukėlė nepasitenkinimą, išgirdo kritikos. Tačiau stebint jį trečiadienį, nekilo jokia kita mintis, tik – „Jam tikrai neįdomu, ką galvoja kiti“. Pasirodo, kad šiurkštūs komentarai Juozo Statkevičiaus jau seniai nežeidžia.

REKLAMA

„Aš, Kristina, Juozas – mes visuomet esame puolami. Daugiau mažiau esame prie to pripratę, mes nesitikime nieko kito. Nes jeigu pateiki kitas idėjas, visą laiką būni puolamas. Tiesiog užsiauginome labai storas skūras, mes įpratome ir eisime savo keliu iki gyvenimo galo. Manau, kad mes jau ir nusipelnėme daryti tai, ką norimi. Jeigu kam nepatinka, kaip anglai sako – „Tough luck, good luck“ (liet. susitaikyk su tuo, geros kloties).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų