REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Thomas Tumosa (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Jungtinių Arabų Emyratuose gimęs aštuoniolikmetis Thomas Tumosa didžiausiame muzikiniame projekte „X Faktorius“ išsiskiria savo energija, pozityvumu ir noru viską daryti kitaip. Ir jį galėtum pavadinti tikra žurnalisto dovana – jis kalba tiek daug, tiek plačiai, kad net sunku suvaldyti.

7

Jungtinių Arabų Emyratuose gimęs aštuoniolikmetis Thomas Tumosa didžiausiame muzikiniame projekte „X Faktorius“ išsiskiria savo energija, pozityvumu ir noru viską daryti kitaip. Ir jį galėtum pavadinti tikra žurnalisto dovana – jis kalba tiek daug, tiek plačiai, kad net sunku suvaldyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis gali ne tik aistringai atlikti ariją iš roko operos „Jėzus Kristus superžvaigždė“ (angl. Jesus Christ Superstar), bet ir ilgai pasakoti apie kompiuterinius žaidimus, sunkumus mokykloje ir aukščio baimę.

REKLAMA

Išskirtinis interviu su projekto nenuorama apie viską – kitaip su Thomasu beveik neįmanoma.

- Papasakok plačiau apie save?

- Esu gimęs Arabijoje, kur kelis metus dirbo mano mama. Po darbų mes grįžome į Lietuvą, bet „h“ raidė prie mano vardo nėra didėlė įdomybė. Man pačiam smagu, tačiau tai nieko išskirtinio.

Mokausi Žirmūnų gimnazijoje, dvyliktoje klasėje

- Tai dar prie gabumų dainuoti esi ir labai protingas..

- Na, ką galiu pasakyti...Nemėgstu girtis, tačiau, taip, esu ganėtinai protingas. Visgi Žirmūnų gimnazijoje renkasi labai motyvuoti moksleiviai, o aš net nenorėjau ten stoti. Aš noriu būti aktoriumi, tad nemačiau prasmės, o mama, kuri irgi baigė šią gimnaziją, sako: „Varyk, bandyk, ar bijai, kad tau nepavyks?“. Tada pabandžiau, įstojau, tad jau nebuvo pasirinkimo.

REKLAMA
REKLAMA

Aš nesu labai motyvuotas moksleivis, nes mokykla man yra kaip pramoga. Visi moksleiviai labai stengiasi, jaudinasi, o aš reaguoju ramiai. Gaunu šešetą, septynetą ir viskas gerai. Aš negaliu susikaupti, sėdėti namuose ir „kalti“ informaciją. Man tai atrodo tragedija, nes išmoksti, gauni gerą pažymį, o kitą savaitę pamiršti.

- Dėl egzaminų irgi labai neišgyvensi?

- Na, čia jau kitas dalykas. Šiek tiek nerimauju, nes ateityje norėčiau studijuoti Anglijoje. Norint ten įstoti man reikės gerų pažymių, o va čia jau tikra bėda. Būna, kad gaunu dešimt, o tada gaunu du, gaunu devynis, o tada tris – taip ir svyruoja, nes savo pažymiais nebuvau labai susirūpinęs. Dabar jau šiek tiek nerimauju, tačiau tikiuosi, kad viskas pavyks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar „X Faktorius“ buvo planuotas sprendimas?

- Aš norėjau kažko įdomesnio, trūko veiklos. Pagalvojau, kad gal kažkam patiksiu, o, žiūrėkite, visai pavyko.

- Jau susilauki dėmesio?

- Taip, gal septyni šimtai pakvietė mane į draugus.

- Merginos rašo?

- Rašo, kad gerai pasirodžiau, kad patiko balsas. Būna, kad klausia „ką veikiu?“.

- O pats turi mylimąją?

- Taip. Va merginą turiu, tad galvoju varysiu į „X Faktorių“ ir uždirbsiu jai pinigų. Galėsiu nupirkti ką nors gražaus.

- Tavo balsą užgožia tavo charizma. Ar tai buvo planas, ar tu tiesiog kitaip negali?

- „Kėdžių iššūkyje“ manęs komisija labai klausinėjo: „Ar tik taip gali“, „Ar tai viskas?“. Aš galiu surimtėti, visus priblokšti labai jautriomis dainomis, tačiau tai nebus mano tikras pasirodymas. Noriu projekte išlikti tikras.

REKLAMA

- Paminėjai aktorinį. Tai ką tu planuoji veikti ateityje?

- Taip, man įdomios sritys šiek tiek susikirto. Aš noriu studijuoti aktorinį, tačiau dabar mano gyvenime atsirado ir programavimas. Visi nustemba, bet gerai pagalvojus programavimas irgi menas, todėl tai man labai patinka.

- Tai kur dingo dainavimas?

- Aš nenoriu būti tik dainininkas, o dainavimą apžaisti kartu su aktoriaus karjera. Man ir pačiam nelabai patinka eiti į koncertus, kur pastovi, palinguoji ir paploji. Man patiktų būti aktoriumi, dainuoti miuzikluose.

- Ateitis, kaip suprantu, užsienyje?

- Planuoju po mokyklos bandyti laimę Anglijoje, o Lietuvoje lieku tik tuo atveju, jeigu man nepavyktų, neįstosiu į norimus universitetus

REKLAMA

- Žmonės tavęs nevadina keistuoliu?

- Mano mergina mane vadina keistuoliu. Aš klausiu: „O čia iš gerosios pusės“, tai ji tik pakikena. Aš keistuolį įsivaizduoju kaip žmogų, kuris vengia kitų žmonių, nebendrauja. Savęs keistuoliu nevadinu. Kai man sako keistuolis, manau, kad tai yra teigiamas komplimentas.

- Kas pasikeitė po dalyvavimo projekte?

- Viskas. Buvo tokia situacija: žaidėme pagalvių mūšį ir aš susilaužiau akinius. Prieš pasirodant pirmosioms projekto laidoms nuėjau į vieną optiką, kad juos pataisytų. Kai jau atėjau atsiimt man sako: „Na, tai sėkmės „X Faktoriuje“. Visos darbuotojos sako: „Palaikysime, balsuosime, labai mums patinka“. Tai tikrai faina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar važiuoju namo, o vienas toks didelis, pasportavęs vyrukas man sako: „Na, žinok gražiai pasirodei“. Va čia tai buvo netikėta. Jei aš sugebu pasirodyti taip, kad ne tik merginoms patinka – tai jau tikrai wow.

- Tavo tikslas – linksminti žmones?

- Iš dalies – taip, tačiau kartais stengiuosi būti rimtas. Tai labai reti atvejai, bet kai jau surimtėju, tai jau būnu rimtas. Tai nutinka grupiniuose darbuose, kai tenka prisiimti atsakomybę. Tada būnu labai rimtas, piktas, reikalauju maksimumo.

- Toks aukštas – gal krepšininkas?

- Labai puikiai atspėjote. Aštuonerius metus žaidžiau krepšinį, visai puikiai sekdavosi.

- Tai ar yra kažkas, ko tu nedarai?

- Aš esu prastas dailininkas. Kai susikaupiu, sugalvoju idėją, tai galiu kažką nupiešti. Kai mergaitės sėdi pamokose, jos gali sąsiuviniuose nupiešti kažką gražaus, o aš paišau visokius rombus, kvadratus. Manau, kad neturiu fantazijos. Galiu įsivaizduoti, kaip turėtų atrodyti geras piešinys, bet rezultatas primena penkių metų vaiko darbą.

REKLAMA

- Kaip prisistatai nepažįstamiems?

- Esu Thomas, o toliau pamatysime. Jei tau patinka, kaip aš atrodau, elgiuosi, tada pabendrausime.

- Jeigu nelaimėsi, bus labai liūdna?

- Ne, bus gera, nes gal pagaliau pradėsiu mokytis.

- Bet tu nori būti žvaigžde?

- Taip. Tai yra žiauriai geras jausmas. Nežinau, ar dabar tokia esu, bet gaunamas dėmesys, fotosesijos man labai patinka. Kai aš iškrisiu iš „X Faktoriaus“ arba jį laimėsiu, tai bus labai liūdna, tuščia. Dabar atrodo, kad gyvenimas pilnas: žmonių, dainavimų, repeticijų. Po visko liks klausimas: „O kas dabar?“.

REKLAMA

- Bet įsivaizduoji, jei laimėsi, tai teks daug koncertuot?

- Taip, tai gali būti tikra problema. Gal aš nelabai noriu laimėti. Svarbiausia buvo neiškristi pirmoje laidoje – neiškritau, tad tikslas pasiektas.

- Jei laimėtum, kokiam dalykui pasiryžtum. Nušoktum nuo namo?

- Oi ne, aukščio labai bijau.

- Ar nusiskustum plaukus dėl pergalės?

- Taip. Galėčiau nusiskusti ir pasidaryti voratinklį primenančią šukuoseną.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų