REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Akimirka iš Agnės Gilytės seminaro (nuotr. Gyčio Vidžiūno)

Vasario mėnesį antros atžalos besilaukianti Agnė Gilytė net neplanuoja sumažinti savo veiklų. Praėjusią savaitę ji griausmingai pristatė savo daug gerbėjų susilaukusios patarimų knygos „Spintologija“ tęsinį – stilingos moters darbo knygą.

28

Vasario mėnesį antros atžalos besilaukianti Agnė Gilytė net neplanuoja sumažinti savo veiklų. Praėjusią savaitę ji griausmingai pristatė savo daug gerbėjų susilaukusios patarimų knygos „Spintologija“ tęsinį – stilingos moters darbo knygą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dieve, man žmonės moka pinigus, o aš linksminuosi“, - paklausta, ar nėštumas netrukdo dirbti, juokiasi Agnė, surimtėdama, kai kalba pasisuka apie jos pragyvenimo šaltinius – stilių ir moterų spintas.

REKLAMA

- Kokia turėtų būti stilingos moters diena?

- Moteris privalo turėti tvarkingą spintą, nes tai padės sutaupyti labai daug laiko. Jeigu spintoje chaosas, su žieminėmis kelnėmis maišosi lininiai marškinėliai, tai ryte vyksta sumaištis, vėluojama. Tada kliūva viskas: šuo, kamščiai, mylimasis. Geros dienos pradžia – tvarkinga, pagal sezonus išskirstyta spinta.

Taip pat esu už mažas detales: tvarkingus nagus, gražią šukuoseną, gerą kvapą. Madų vaikytis galima tada, kai jau tvirtai stovi ant kojų. Tenka gatvėse matyti daug gražių merginų, tačiau matai, kad madingas sijonas nei tvora, nei mėta. Stenkimės to vengti, nes reikia pagalvoti, kaip atrodai su naujais, iš madingų parduotuvių pirktais drabužiais.

REKLAMA
REKLAMA

- Esate kritiška savo išvaizdai?

- Esu reikli, tačiau ne kritiška. Vis dėlto visokių dienų būna.

- Mitas, kad dirbanti ir užimta moteris turi mažiau laiko savo išvaizdai, spintos tvarkymui?

- Tai tikrai didelis mitas. Aš nesakau, kad spintą reikia tvarkyti kiekvieną sekmadienį. Svarbu pasidaryti generalinę, didelę peržiūrą kartą per sezoną. Visada sakau: daiktų, kurie yra tinkami užsidėti namie, o ne gatvėje, yra daugiau. Tad reikia įdėmiai atsirinkti tik tuos daiktus, su kuriais galima sukurti skirtingus derinius.

Veikli moteris, kuri save myli, rūpinasi savo išvaizda, padariusi vieną gerą reviziją kiekvieno sezono pabaigoje turi išsimesti nudėvėtus, pasipildyti keliais naujais drabužiais, atsinaujinti keliomis tendencijomis - tai užtrunka maksimaliai dieną. O kas sau negali skirti dienos?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kaip bendrai vertinate šalies moterų stilių?

- Neblogai. Aišku, sprendžiant pagal tai, kad klientų sąrašas yra užpildytas dar keliems mėnesiams į priekį, spėju, kad moterys yra pasimetusios, bet joms rūpi. O jei moterims rūpi, jos ras atsakymą. Manau, kad moterys atrodo gerai, tačiau norėtųsi daugiau gaivos, šviežumo, improvizacijos. Žmonėms yra aktualu domėtis stiliumi, tad matau, kad keičiasi ir sijonų ilgis, nebeliko netinkamų papuošalų.

- Ar klientės mažiau kaprizingos nei garsenybės?

- Visokių yra (juokiasi). Man sekasi, nes papuolu tarp nuostabių, draugiškų žmonių. Kiekviena klientė yra kitokia, verčia pasitempti.

REKLAMA

Būna, kad užduoda labai profesinių, suktesnių klausimų, tad supranti, kad yra kur stengtis, mokytis. Reiklios klientės man patinka, o išsidirbinėjančios papuola labai retai.

- Kaip sekasi suderinti veiklas, kai gyvenime tokie svarbūs pokyčiai?

- Sekasi gerai. Iki vaiko gimimo liko trys mėnesiai. Darbų, veiklos netrūksta, tačiau turiu daug energijos, kol kas viską spėju. Jei man tektų dirbti nemylimą darbą, bendrauti su neįdomiais, nemaloniais žmonėmis, tada skubėčiau į motinystės atostogas. Kartais galvoju: „Dieve, man žmonės moka pinigus, o aš linksminuosi“ (juokiasi).

REKLAMA

- Ar dėl nėštumo teko atsinaujinti spintą?

- Teko, tačiau šioje vietoje esu labai pragmatiška. Tiesą pasakius, aš savo spintą vertinu labai logiškai. Niekada parduotuvėse nereaguoju: „O, kokia graži suknelė“. Mano argumentai: man reikėtų, prie to puikiai priderinčiau.

Kam leisti pinigus už daiktą, jei jis kabės spintoje? Būtent todėl atsinaujinau nusipirkusi naujas kelnes, keletą švarkų, pora suknelių. Pečių linija, batų dydis nepasikeitė, tad daug pirkti tikrai nereikėjo.

Nesu ta didžioji madistė, kuri nustatinėja tendencijas, iki išprotėjimo seka madas. Nepuolu pirkti languoto sijono vien todėl, kad jis paskelbtas madingu. Jeigu jis man tinka – taip, tačiau visada mąstau, kaip tai atsilieps mano spintos turiniui. Tikrai vadovaujuosi tuo, ką patariu ir kitiems žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar darbo knygoje rasime skyrių skirtą apvalių formų moterims?

- Atskiro skyriaus, kuriame būtų kalbama tik apie apvalesnes moteris, nėra. Visgi aš susilaukiu daug klienčių užklausų, kaip rengtis kalbu su žurnalistais, rašau apie savo „blog‘e“.

Taip, tai labai opi tema, nes parduotuvėse egzistuoja labai maža pasiūla. Atrodo, jog jei tu esi stambus, kai dėkis tamsią palapinę ir viskas – tai yra tikra nesąmonė, žmonių įžeidimas. Atrodyti gerai, seksuliai yra tikrai įmanoma, tačiau sudėtingiau sudėlioti proporciją. Tada reikia labai gerai apgalvoti, ar reikia dirželio.

REKLAMA

- Kaip reikia derinti aksesuarus?

- Egzistuoja du aksesuarų derinimo principas: gretinimo – kai aksesuaras susilieja su drabužių deriniu, arba kontrasto – juoda ar balta suknelė yra papildoma ryškiais papuošalais. Mano nuomone, aksesuarų reikia mažiau.

Coco Chanel yra labai gerai pasakiusi: „Jeigu eini iš namų, bet galvoji, kad kažkas ne taip – nusiimk tuos karolius“. Labai lengva persistengti.

Vis dėlto labai džiugu, kad dingsta anksčiau vyravusi tendencija: rudi bateliai, ruda rankinė ir rudas dirželis. Šiandien reikia džiaugtis išvydus bordo rankinę, žalius batus ir geltoną dirželį. Kartais dėl finansinių sumetimų ar baimės išsišokti mes renkamės saugesnius variantus, tačiau aksesuarai yra labai svarbus dalykas.

REKLAMA

Visgi nereikia pamiršti, kad puikus aksesuaras yra plaukai ir , kaip minėjau, sutvarkyti nagai, gerai kvapas. Žmogus, kuris mano „dzin, bus gerai“, taip ir atrodo.

Aksesuarai taip pat gali nukreipti dėmesį nuo probleminių vietų. Papuošalai, didžiuliai šalikai, rankinės, laikrodžiai gali tapti tuo matmeniu, kurie arba išryškins, arba paslėps visus trūkumus.

Pavyzdžiui, jei jūsų dideli klubai ar užpakalis, nereikia rinktis didelio laikrodžio, ryškių nagų, didelės rankinės, nes visas dėmesys kris žemyn. Tuomet geriau rinktis ryškius auskarus, kaklo papuošalą, kurie nukreips visą dėmesį į gražų veidą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Klasika klausti stilistų: kur ir už kiek jie perka savo drabužius?

- Negaliu sakyti, kad aš sau gailiu, nieko neperku, tačiau ir nesitaškau. Aš neturiu malonumo išlaidauti drabužiams, apsipirkinėti. Marcas Jacobsas yra pasakęs: „Aš tiek daug moterų esu aprengęs, kad net pačiam nėra malonumo puoštis“. Aš taip pat nejaučiu malonumo vaikščioti po parduotuves, nes jose praleidžiu labai daug laiko, ten mano darbo vieta.

Daug pinigų irgi neišleidžiu, tačiau aš mėgstu kokybiškus daiktus. Man geriau pirkti vieną brangų, nei penkis pigesnius, tačiau nekokybiškus. Aksesuarus taip pat renkuosi labai smulkius, o daugiau investicijų skiriu geram kūno kremui, šampūnui.

REKLAMA

- Dėvėti drabužiai?

- Esu pirkusi, tačiau nesu gerbėja. Prieš tokias parduotuves neturiu nieko prieš, tačiau tai nėra mano pirmas pasirinkimas.

Žinau, kur galima pataupyti, todėl trikotažą, marškinėlius galiu pirkti pigesnėse parduotuvėse, tačiau švarką, batus geresnėse. Aš tikrai neįsigysiu šešių porų batų vien todėl, kad man liūdna, o geriau nueisiu skanios vakarienės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų