REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

alistas Karolis Vyšniauskas apie „Rhye“ debiutą rašė taip: „Dar niekas apie meilę nedainavo taip tyrai“. Ir, ko gero, jis yra visiškai teisus. Tikėtina, kad tai bus bene gražiausias vasaros koncertas Vilniaus mieste, o pats pasirodymas – itin intymus, jaudinantis ir muzikalus garso takelis gyvai visiems įsimylėjusiems.

alistas Karolis Vyšniauskas apie „Rhye“ debiutą rašė taip: „Dar niekas apie meilę nedainavo taip tyrai“. Ir, ko gero, jis yra visiškai teisus. Tikėtina, kad tai bus bene gražiausias vasaros koncertas Vilniaus mieste, o pats pasirodymas – itin intymus, jaudinantis ir muzikalus garso takelis gyvai visiems įsimylėjusiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dueto „Rhye“ lyderis ir nepamirštamo balso savininkas – kanadietis Mike Milosh. Jis – tikras indie scenos veteranas, puikus instrumentalistas ir žinomas aktualios elektronikos kūrėjas bei prodiuseris. Mike Milosh arba tiesiog Milosh balsą kai kurie kritikai lygina su „Grammy“ laimėtojos Sade ir „The XX“ balsais, nors pats autorius mano, kad jis nedainuoja lyg moteris.

REKLAMA

 

 

Meilė yra nuostabi. Seksas yra gražus ir gali būti ne tik purvinas žodis. Aš nemanau, kad abu šiuos dalykus reikia pateikti taip grotestiškai. Aš nuoširdžiai ir sąžiningai bandau išreikšti savo patirtis, įspūdžius ir romantiškus jausmus muzika. Ir visiškai nesvarbu kokia ji: graži, gera, bloga ar liūdna. Albumas „Woman“ yra apie tą tikrą, tyrą, nesuvaidintą ir nuoširdų jausmą. Apie moterį, kurią pamilau aš ir apie moterį, kurią pamilo Robin“, - viename interviu kalbėjo Milosh.

REKLAMA
REKLAMA

Mike Milosh būdamas vos trejų metų amžiaus susipažino su styginiais instrumentais ir pradėjo groti violončele. Kiek vėliau pamėgo džiazą ir ilgą laiką buvo didelis šio stiliaus gerbėjas. Universitete mokėsi groti mušamaisiais ir sėkmingai baigė vokalo studijas. Tada grojo keletoje įvairaus stiliaus grupių. Savo solo karjeros pradžioje iškart įleido šaknis į elektroniką ir kurį laiką rezidavo Berlyne. Jo sąskaitoje – net keturi gerai įvertinti studijiniai solo albumai „You Make Me Feel“ (2004 m.), „Meme“ (2006 m.), „iii“ (2008 m.) ir „Jetlag“ (2013 m.) ir kol kas puikiai besiklostanti karjera. Tą patį galima pasakyti ir apie jo asmeninį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Įdomu tai, kad „Jetlag“ albumo įrašuose jam talkino žinoma aktorė ir gyvenimo moteris Alexa Nicolas. Ji suvaidino epizodinius vaidmenis kultiniuose serialuose „Mad Man“ ir „The Walking Dead“, įgarsino keletą populiaraus animacinio serialo „Family Guy“ serijų ir tapo Mike Milosh mūza, nuolat lydinti jį kelyje. Jau treji metai, kai Michael ir Alexa yra vyras ir žmona. Abu dievina fotografiją bei keliones, augina du šunis Maya ir Sky ir jau keletą metų gyvena Los Andžele. Patvirtinta, kad Alexa lydės savo mylimajį šiame koncertų ture ir rugpjūtį atvyks į Lietuvą.

REKLAMA

Kita dueto „Rhye“ pusė – žinomas danų prodiuseris, garso inžinierius, remiksų autorius bei multiinstrumentalistas Robin Hannibal. Jis kaip ir Mike Milosh iškeitė Europą į Los Andželo saulę ir jau kuris laikas su žmona gyvena Kalifornijoje. Danas labiausiai pažįstamas iš grupės „Quadron“, kuri jau kartą viešėjo Lietuvoje. Darbas su šia grupe ir vokaliste Coco O jam pelnė ne vieną muzikos apdovanojimą Danijoje, pasaulinį pripažinimą ir muzikos profesionalų simpatijas.

2010 metais jis pakvietė Mike Milosh atvykti į Kopenhagą ir pasiūlė perdaryti „Quadron“ kūrinį „Slippin“. Taip gimė vienas pirmųjų „Rhye“ kūrinių „Major Minor Love“, kuriame girdimas aukštas Milosh balsas. Pats rezultatas taip patiko Robinui, kad visai netrukus naujai iškeptas duetas dar kartą susitiko Los Andžele. Čia mažuose apartamentuose vyko įrašų sesija, kurios metu buvo įrašyta didžioji dalis debiutinio albumo „Woman“ medžiagos ir taip suformuotas „Rhye“ duetas.

REKLAMA

Robyn Hannibal taip pat rašo dainas belgų vokalistei Selah Sue, britų atlikėjai Jessie Ware, švedų grupei „Little Dragon“, Kalifornijos hip-hop atlikėjui Kendrikui Lamarui ir daugeliui kitų. Robyn - tikras muzikos profesionalas, kuris sukūrė išskirtinę „Rhye“ debiutinio albumo „Woman“ garso estetiką. Didžiausi jo talento gerbėjai – „Grammy“ laimėtojas Pharrell Williams, Adele, Prince ir „The Roots“ būgnininkas bei prodiuseris Questlove.

Birželį apkeliavę esminius vasaros festivalius Jungtinėse Amerikos Valstijose, „Rhye“ nariai šiuo metu džiaugiasi trumpomis atostogomis. Dueto balsas Mike Milosh, jį lydinti žmona Alexa Nikolas bei dar 5 grupės nariai gyvenimą „ant lagaminų“ pratęs tik rugpjūčio mėnesį. Todėl visiškai nenuostabu, kad koncertas Vilniuje vyks trečiadienio vakarą – po vienintelio koncerto Baltijos šalyse muzikantų komanda išvyks į Kiolną, kur „Rhye“ laukia „c / o pop“ festivalio pagrindinė scena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po koncerto Vokietijoje „Rhye“ rugpjūtį dar spės pasirodyti Lenkijos, Danijos, Norvegijos, Švedijos ir Suomijos festivaliuose bei koncertų salėse, o rudenį aplankys ir ką tik „sold out“ paskelbusį „Pitchfork Music Festival“. Paryžiaus širdyje vyksiančiame ir įtakingiausio muzikos žiniasklaidos portalo „Pitchfork“ organizuojamame trijų dienų festivalyje taip pat suplanuoti „Unknown Mortal Orchestra“, „Ratatat“, „Run The Jewels“, „Deerhunter“, „Ariel Pink“, Hudson Mohawke ir net Björk koncertai.

Vienas labiausiai laukiamų šios vasaros koncertų Vilniuje su Los Andželo duetu „Rhye“ įvyks rugpjūčio 19-ąją menų fabrike „Loftas“. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų