REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Latvijos atstovė Aminata Savadogo (nuotr. SCANPIX)

Vienos „Stadthalle“ arenoje ketvirtadienio vakarą nuaidėjo antrasis tarptautinio „Eurovizijos“ konkurso pusfinalis. Čia siekdami patekti į šeštadienį vyksiantį finalą varžėsi 17-os šalių atstovai.

15

Vienos „Stadthalle“ arenoje ketvirtadienio vakarą nuaidėjo antrasis tarptautinio „Eurovizijos“ konkurso pusfinalis. Čia siekdami patekti į šeštadienį vyksiantį finalą varžėsi 17-os šalių atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

60-metį švenčiančioje „Eurovizijoje“ šiais metais dalyvauti ryžosi net 40 šalių. Tarp jų – debiutantė Australija ir į konkursą sugrįžę Kipras, Čekija bei Suomija. Dėl finansinių ir politinių problemų dalyvauti atsisakė Ukraina. 2005 m. po dainininkės Ruslanos pergalės ši šalis jau rengė konkursą savo šalyje.

REKLAMA

Lietuvai ši diena ypatinga. Šįmet mūsų šalies atstovams burtų keliu teko garbė pradėti antrojo pusfinalio pasirodymus. Lietuvai atstovaujantys Monika Linkytė ir Vaidas Baumila Europai ir pasauliui pristatė kantri elementais papildytą kūrinį „This Time“. 

Lietuva: Monika Linkytė ir Vaidas Baumila – „This Time“

Kaip minėjo duetą į kelionę atlydėjęs prodiuseris Martynas Tyla, būtų nuostabu, jei pora atsidurtų bent 5 - 15 vietoje. Ne viename interviu atlikėjai minėjo, jog šia daina pasauliui bandys „išsiųsti“ žinutę, kuri priverstų žmones prisiminti pirmuosius nuoširdžius bučinius, tikrą meilę ir jausmus. Ir, panašu, jiems tai išties pavyko. 

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviškos televizijos žiūrovai jau spėjo priprasti prie skandalingojo Vaido ir Monikos bučinio pasirodymo metu. Tačiau to, kad pusfinalio scenoje bučiuosis ne tik jie, bet ir pritariantieji vokalistai, žinojo tik nedaugelis. Internetinėje erdvėje pabiro pasipiktinusių žiūrovų komentarai. „Džiaugiuosi, jog to nematė mano vaikai“, – tikino „Eurovizijos“ stebėtojai. Mat tarpusavyje bučiavosi abu vaikinai ir abi merginos.

Airija: Molly Sterling – „Playing With Numbers“

Septynis kartus „Euroviziją“ laimėjusi Airija šiais metais į konkursą išsiuntė 17-metę Molly Sterling. Mergina tikina, jog dainavimo mokėsi pati. Praėjusiais metais, tuomet dar vos 16-kos, ji išleido pirmąjį savo albumą „Strands Of Heart“. Molly atliko romantišką baladę „Playing With Numbers“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

San Marinas: Anita Simoncini ir Michele Perniola – „Chain Of Lights“

San Mariną šiais metais atstovauja 16-mečiai Anita Simoncini ir Michele Perniola. Abu jaunuoliai šalį atstovavo ir vaikų „Eurovizijai“. Duetas pasirodė su daina „Chain Of Lights“, kurią kūrė kompozitorius Ralphas Siegelis. Tai – jau 21-oji jo konkursui sukurta daina.   

Juodkalnija: Knezas – „Adio“

47-erių dainininkas - Juodkalnijos superžvaigždė. Pop muzikos atlikėjas išleido jau net 10 muzikinių albumų. Konkurso organizatoriai atskleidė, jog Knezas į Vieną iškeliavo be jokio konkurso. Patyręs atlikėjas kūrinį  „Adio“ atliko be priekaištų!

REKLAMA

 Malta: Amber – „Warrior“

Nuo 2011 metų Amber nuolat patekdavo į Maltoje rengiamos „Eurovizijos“ atrankos finalistų gretas. 2012 metais ji, dalyvavo ir konkurso finale. Tik tuomet užėmė pritariančiosios vokalistės pareigas. Šiandien 23-jų mergina čia pasirodė, kaip solistė.

Norvegija: Mørlandas ir Debrah Scarlett – „A Monster Like Me“

Norvegiją šiais metais atstovauja poproko grupės „Absent Elk“ vokalistas Mørlandas ir Šveicarijoje gimusi atlikėja Debrah Scarlett. Iki konkurso atrankų šie žmonės dar nebuvo pažįstami. Tačiau šiandien jie švytėjo taip, tarsi būtų pora!

REKLAMA

Portugalija: Leonor Andrade – „Há Um Mar Que Nos Separa“

20-metė portugalų aktorė ir dainininkė Leonor Andrade išgarsėjo muzikiniame televizijos projekte. Nuo ketverių pianinu puikiai grojanti mergina pademonstravo aistringą ir užburiantį šou.

Čekijos Respublika: Marta Jandová ir Václav Noid Bárta – „Hope Never Dies“

Čekijos Respublika į „Euroviziją“ grįžo po šešerių metų pertraukos. 41-erių Marta Jandová geriausiai pažįstama roko ir sunkiojo metalo muzikos gerbėjams. Kartu su išskirtinio balso savininku Václavu Noid Bárta jiedu pademonstravo emocingą šou. Paskutinėmis dainos sekundėmis rokerė sviedė aukštakulnius į šoną ir sukėlė dar didesnes publikos ovacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Izraelis: Nadav Guedj – „Golden Boy“

16-metis Nadavas yra vadinamas Izraelio Justinu Timberlake‘u. Jaunas vaikinas tiesiog dievina amerikiečių muziką. Kūrinys, kurį jis atliko, greičiausiai, yra apie jį patį.

Latvija: Aminata – „Love Injected“

22-jų ekonomikos studentė į šį konkursą patekti du kartus. Aminata Savadogo kelią į šlovę taip pat prasiskynė dalyvaudama muzikiniuose televizijos projektuose. Atlikėja pademonstravo šiuolaikišką pasirodymą. Išskirtiniai vokaliniai sugebėjimai ir įspūdinga sceninė apranga tik dar labiau pagyvino naujovišką šokių muzikos skambesį.

REKLAMA

Azebaidžanas: Elnuras Huseynovas – „Hour Of The Wolf“

Įspūdingo balso atlikėjas šiuo metu dainuoja nacionalinėje Azerbaidžano filharmonije. Neseniai, kaip ir daugelis konkurso dalyvių, atlikėjas nuskynė pergalę viename muzikiniame televizijos projekte. Keisčiausia tai, jog Elhuras turi odontologijos diplomą.

Islandija: Maria Olafs – „Unbroken“

Tai – pirmoji atlikėjos Maria Olafs išleista daina. „Eurovizijoje“ dainininkė sudalyvauti sutiko paprašyta dainos autorių. Kukli, iš mažo miestelio kilusi mergina nė nesitikėjo pakliūti į pusfinalininkų gretas. Tačiau šįvakar užtraukė užtikrintu balsu.

REKLAMA

Švedija: Månsas Zelmerlöwas – „Heroes“

2005-aisiais televizijos šou „Švedijos dievaitis“ išgarsėjęs Månsas į šį konkursą bandė pakliūti tris kartus. Garsus švedų atlikėjas trečią kartą į savo šalies „eurovizinę" sceną lipo pristatydamas savo kūrybos dainą „Heroes“. Beje, prieš tris metus Švedija jau buvo laimėjusi šį konkursą. Šios šalies atstovas, 5 muzikinius albumus išleidęs Månsas, yra vienas iš favoritų ir šiais metais.

Šveicarija: Mélanie René – „Time To Shine“

Šveicarija – pirmoji „Eurovizijos“ laimėtoja. 1956-aisiais šioje šalyje buvo surengtas konkursas, kuriame nugalėjo šveicarė Lys Assia. Šiais metais šaliai atstovauja iš Mauricijos salos kilusi Melanie. Nuo vaikystės dainavimo besimokanti mergina šiuo metu mokslo aukštumų siekia Londone.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kipras: John Karayiannis – „One Thing I Should Have Done“

20-metis atlikėjas į „Euroviziją“ pakliūti bandė ir 2007 bei 2008 metais. Svajonei pagaliau išsipildžius Johnas publikos ovacijomis palydėjas po puikaus dainos „One Thing I Should Have Done“. Ar galite patikėti, jog jautriam dainininkui kadaise patiko „Metalica“?

Slovėnija: „Maraaya“ – „Here For You“

„Maraaya“ – tai projektas, kurį sukūrė sutuoktiniai. Muzikantai kuria ne tik išskirtinės Indie Pop muzikos stiliaus kūrinius, bet ir demonstruoja unikalius vokalinius sugebėjimus. Susidomėjote, kodėl atlikėja dainuoja su didžiulėmis ausinėmis? Tai jos vizitinė kortelė, kurią Maraaya nešasi beveik į kiekvieną savo pasirodymą.

REKLAMA

Lenkija: Monika Kuszyńska – „In The Name Of Love“

Prieš 10 metų Monika buvo vienos populiauriausių Lenkijos grupių„Varius Manx“ narė. Deja, atlikėjams pakliuvus į avariją, dainininkė liko iki pusės paralyžuota. Atlikėja tikisi, jog ši daina pasaulį įkvėps pasaulį gyvenimo džiaugsmais dalintis ir su neįgaliaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų