REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Vaido Baumilos koncertas (nuotr. Fotodiena.lt/Edvardo Blaževičiaus)

„Pagarba sau, aplinkiniams, ypatingai savo gyvenimo moterims: mamai, dukroms, sesėms, pusseserėms. Pagalbos rankos ištiesimas žmogui, kuriam jos reikia, kai tavo moraliniai principai ir įdiegtos vertybės labiau atspindi gėrio pusę – tai yra vyriškumas“, - Tv3.lt sakė šiais metais Eurovizijoje šalies vardą atstovaujantis Vaidas Baumila.

29

„Pagarba sau, aplinkiniams, ypatingai savo gyvenimo moterims: mamai, dukroms, sesėms, pusseserėms. Pagalbos rankos ištiesimas žmogui, kuriam jos reikia, kai tavo moraliniai principai ir įdiegtos vertybės labiau atspindi gėrio pusę – tai yra vyriškumas“, - Tv3.lt sakė šiais metais Eurovizijoje šalies vardą atstovaujantis Vaidas Baumila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikras vyras yra galantiškas, padedantis, mylintis, besirūpinantis, atsakingas, darbštus. Vyriškume yra labai daug aspektų“, - pabrėžė dainininkas.

REKLAMA

- Kada esi pirmą kartą sau pasakęs „Esu tikras vyras“? - paklausiau Vaido.

- Tokios tuštybės akimirkos nesu turėjęs, tačiau būdavo situacijų, kai pagalvodavau, kad pasielgiau taip, kaip mane tėvai mokė, taip, kaip turėtų pasielgti vyras.

- Kokie dalykai teikia džiaugsmą vyrui? „Žaisliukai“?

- Ne. Džiaugsmą gali kelti mylimas darbas. Manau, tai yra svarbiausias džiaugsmą teikiantis veiksnys. Turiu puikių pavyzdžių tiek šeimoje, tiek už jos ribų. Man yra tekę matyti vyrų, kurie įklimpdavo į depresiją, nes neturėdavo kuo užsiimti. Vyras, neturintis veiklos, tinginys pats nesijaučia gerai.

REKLAMA
REKLAMA

- Pats vis dar jautiesi paaugliu?

- Kartais norisi pasijusti paaugliu. Leidžiu tai sau. O kartais suprantu, kad tam tikrose situacijose privalau elgtis adekvačiai, pagal savo vertybes, išauklėjimą. Laikui bėgant pradedu daugiau bendrauti su savimi, būti su savimi ir suprantu, kaip reikėtų elgtis vienoje ar kitoje situacijoje. Negalima savęs nugramzdinti į visišką rimtumą. Gyvenime turi būti ir visiškai spontaniškų kvailysčių, kurias esi įpratęs krėsti, tačiau jos netrukdo kitiems. Tai yra tavo ir tavo draugų kvailystės, kurias darai... Juk atsiranda ir nauji pomėgiai, hobiai. Tarkime, važinėjimas motociklu ar šokinėjimas su parašiutu, plaukiojimas burlente. Nesutinku su posakiu, kad vyras visada lieka paaugliu. Kiekvienas tikras vyras privalo turėti laisvės oazę, į kurią galėtų pabėgti. Manau, jos neturėdamas vyras išprotėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar moteris nėra faktorius, kuris šiek tiek apriboja vyrų laisvę?

- Todėl vyras ir ieško būtent tos moters. Dabar yra viena populiari frazė „nesutapo charakteriai“, bet gal dėl to ir nereikėtų skubėti su antrosiomis pusėmis. Nereikia gyvenimo partnerio, kuris tave varžytų. Pats ieškau žmogaus, kuris norėtų krėsti tas kvailystes, bet paliktų šiek tiek erdvės kvailystėms, kurias mėgstu.

- Eurovizija nėra viena iš tų kvailysčių?

- Galbūt, tai šiek tiek spontaniškas reikalas, bet, kitą vertus, labai apgalvotas. Jam yra labai gerai pasiruošta. Bet gal ten prikrėsim kokių nors kvailysčių.

REKLAMA

- Ar pameni pirmą savo automobilį?

- Taip, Audi „A4“.

- Prabangiai...

- Bet čia jau mano automobilis. Kokį pirmą automobilį teko vairuoti? Gal Opel „Kadett“? Man regis, jis sudegė... Kažkas jam atsitiko.

- O Audi kokia istorija?

- Pardaviau draugui. Važiuojančią.

- Dabar apie ką svajoji?

- Apie visureigį, į kurio bagažinę galėčiau susidėti savo lentas, kai važiuoju paplaukioti. O kartu dar ir draugus galėčiau pasiimti.

- Ką vyrui reiškia draugai?

- Labai daug, jų yra mažai. Tai yra tie žmonės, kuriems tu gali ketvirtą valandą nakties paskambinti ir pasakyti: „Išsikrovė mano automobilio akumuliatorius“, o jie tuoj susiruošia pas tave važiuot visai iš kito miesto galo. Tačiau tuo tarpu užsivedi automobilį, skambini jiems ir pasakai, kad viskas gerai, draugas niekada nesupyks, nors bus jau pusiaukelėje. Jis grįš namo, toliau miegos... Čia yra tikri draugai.

REKLAMA

- Šiuo metu yra labai populiarus partnerystės klausimas. Kaip manai, Lietuva tampa tolerantiškesne?

- Keičiasi. Manau, kad įstatymai pasikeis, kad lygybės ženklas bus padėtas tarp visų žmonių, nes visi esame mylintys, norime mylėti tuos, ką norime mylėti, nesvarbu, ar tai vyras, ar moteris. Tas lygybės ženklas vienareikšmiškai bus padėtas. Tiesiog mums reikia dar šiek tiek laiko.

- Sulaukėte nemažai komentarų dėl „This Time“ klipe parodyto dviejų vyrų bučinio. Kaip sugeri visų „haterių“ emocijas?

- Man nėra sunku. Man visiškai nesvarbu, kas ir ką šneka. Man spjauna į veidą, aš apšiku jam galvą. Tikrai. Muhammadas Ali atsakė už savo žodžius, todėl ir aš galiu atsakyti už savi6kius: jei spjausi man į veidą, aš irgi padarysiu tau kažką negero.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Koks yra tavo gyvenimo šūkis?

- Niekada apie tai negalvojau. Man labai tiktų „Gyvenk kiekvieną dieną tarsi ji būtų paskutinė“. Reikia prisiminti, kad gyvenimas yra mums vienas duotas, o kiekviena diena yra tarsi palaiminimas. Jeigu į priekį eisi su džiaugsmo idėja, kuri sako, kad turi dar vieną nuostabią dieną, nesvarbu, ar esi turtingas, ar vargšas – gyvensi puikų gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų