REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiarėjant sveikos gyvensenos filosofijai, didėja ir jai neabejingų lietuvių gretos. Vis dažniau pasitikima ne tik naujausiais mokslo atradimais, bet ir tuo, ką gali pasiūlyti gamta.

REKLAMA
REKLAMA

Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė sako, kad užsukusios į parduotuvę lietuvės vis dažniau domisi kosmetika, kurioje mažiau dirbtinių dažiklių, parabenų ar kvapiųjų medžiagų. O pastaruoju metu populiarėja ir veganams pritaikyti produktai.

REKLAMA

J. Kurilienė pastebi, kad tam įtakos turi augantis suvokimas, jog mus supanti aplinka iš dalies lemia ir tokius procesus kaip senėjimas. Jau žinoma, kad oro ir aplinkos užterštumas, stresas bei nesubalansuota mityba ne tik neigiamai veikia odos būklę, bet ir skatina raukšlių susidarymą. Dėl to nuolat ieškoma būdų, kaip kovoti su įtempto gyvenimo ritmo sukeltais padariniais, o tokių paieškų rezultatai neretai veda į gamtą.

„Į tai, ką gali pasiūlyti gamta, vis daugiau dėmesio atkreipia ne tik vartotojai, bet ir gamintojai. Šiuolaikinės aukštosios technologijos leidžia išskirti unikalias augalų savybes ir pritaikyti jas moderniems grožio sprendimams. Dėl to įvairios kosmetikos priemonės vis dažniau papildomos vertingais augaliniais ekstraktais, atrandamos naujos ir unikalios jų derinių savybės“, – sako J. Kurilienė.

REKLAMA
REKLAMA

Arganų medžiai

Vis tik, grožio ekspertė ragina nesupainioti, to kas natūralu ir ekologiška. „Tarp natūralios ir ekologiškos kosmetikos pastaruoju metu dedamas lygybės ženklas, nors iš tiesų ji skiriasi. Kad produktas būtų pripažintas ekologišku, nustatyta dalis jo gamyboje naudojamų ingredientų turi būti ne tik natūralūs, bet ir užauginti ekologiškai. Tik tokiu atveju produktams yra suteikiami specialūs sertifikatai ir žymėjimas. Tuo tarpu natūralios kosmetikos produktai nebūtinai ekologiški, tačiau jų gamyboje nenaudojami parabenai, dirbtiniai dažikliai ar kvapiosios medžiagos“, – paaiškina ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškodamos natūralumo, Lietuvos moterys renkasi ne vien ekologiškus produktus, jau kurį laiką pastebima ir veganams pritaikytų kosmetikos priemonių paklausa. Pasak J. Kurilienės, tai siejama su populiarėjančia veganų filosofija, kai atsisakoma ne tik bet kokių gyvulinės kilmės maisto produktų, bet ir kosmetikos priemonių. „Šiuo metu ne tik daugėja vietų, kur galima įsigyti tokios kosmetikos, bet auga ir jų pasirinkimas. Galima rinktis ne tik odos ar plaukų priežiūros produktus, bet ir rasti specialiai pritaikytų priemonių, pavyzdžiui makiažo šepetėlių“, – pasakoja „Douglas“ grožio ekspertė.

REKLAMA

Vis tik, įpratusios prie itin greito įprastos kosmetikos poveikio, kartais pritrūkusios kantrybės moterys natūralią kosmetiką ima vertinti skeptiškai. „Įprasta kosmetika dažnai skirta odos problemų sprendimui ir išvaizdos koregavimui, todėl norimas rezultatas juntamas jau po trumpo laiko. Tuo tarpu augalinės veikliosios medžiagos turi ilgą išliekamąjį poveikį, tačiau jis akivaizdžiai pastebimas tik palaipsniui, po kurio laiko naudojimo. Dėl to tokia kosmetika puikiai tinka ilgalaikei odos problemų prevencijai“, – paaiškina J. Kurilienė.

REKLAMA

Arganų sėklos

Pasak jos, natūralūs ingredientai, visų pirma, vertinami dėl juose esančių antioksidantų ir vitaminų gausos. „Pavyzdžiui, neseniai Lietuvoje pasirodžiusioje „Douglas Naturals“ produktų linijoje naudojami arganų, sojų pupelių, alyvuogių aliejai, taukmedžio sviestas, imbierų ir kiti augaliniai ekstraktai, kuriuose itin gausu odai reikalingų maistinių medžiagų ir vitaminų. Tinkamai parinktas augalinių ekstraktų ir aliejų derinys padeda odai lengviau pasisavinti drėgmę ir maistines medžiagas, saugo nuo žalingo aplinkos poveikio“, – aiškina grožio ekspertė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, kai kurie eteriniai aliejai taip pat veikia kaip natūralūs konservantai ir kvapiosios medžiagos.Ji pastebi, kad Europoje vis labiau populiarėja ir Afrikos auksu vadinamas arganų aliejus. „Arganų aliejus – vienas universaliausių produktų pasaulyje. Jis veikia kaip stiprus antioksidantas, kuris padeda pristabdyti senėjimo procesus, stiprina odos apsauginį barjerą. Jame yra didelis kiekis vitamino E, omega riebiųjų rūgščių, todėl jo turintys produktai rekomenduojami itin sausos, pažeistos ir brandžios odos priežiūrai“, – sako J. Kurilienė.

Tiesa, specialistė pastebi, kad ieškant natūralumo nereikia perlenkti lazdos. Svarbu iš vis augančios pasiūlos išmokti pasirinkti tinkamiausius ir kokybiškus produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų