REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Terminas „Fashionista” mums pažįstamas jau seniai. Tačiau šią karštą vasarą Europoje vis didesnį populiarumą įgyja naujas terminas. Susipažinkite: ji - „Kitchenista“. Kyla klausimas - kokia moteris yra tikra „Kitchenista“?

REKLAMA
REKLAMA

Kosmetika slepiasi šaldytuve

Terminas „Kitchenista“ apibūdina stilingą Europos namų deivę, kuri šaldytuve laiko ne tik maisto produktus. Bendrovės „Samsung“ atlikto tyrimo duomenimis, daugiau nei 22 milijonai Europos moterų (tai reiškia net viena iš penkių!) šaldytuve laiko grožio ir mados produktus.

REKLAMA

Respondenčių teigimu, yra dvi pagrindinės priežastys skatinančios grožio produktus laikyti šaldytuve: malonumo ir saugumo siekiai. Visų pirma, šaldytuvo dėka kosmetika yra šalta, todėl ji yra veiksmingesnė ir malonesnė odai. Be to, šaltis padeda ilgiau išlaikyti kosmetiką šviežią ir padeda išsaugoti jos efektyvumą.

Šaldytuve – ir drabužiai

Skamba neįtikėtinai, tačiau tyrimo, kuriame dalyvavo vyresnės nei 16 metų amžiaus moterys penkiose ES šalyse, duomenimis, 1,4 mln. moterų šaldytuve saugo ne tik kosmetiką, bet ir madingus daikčiukus. Rezultatai stulbinantys: Europos moterys šaldytuve laiko kašmyrinius ar Angoros vilnos megztukus, odines kelnes, kailius, naujus batelius ir netgi...apatinį trikotažą. Taip elgtis moteris skatina siekis apsaugoti drabužius nuo kandžių ir kuo ilgiau išlaikyti naują, prekinę išvaizdą.

REKLAMA
REKLAMA

„Samsung Electronics Baltics“ buitinės elektronikos padalinio Lietuvoje vadovo Miroslavo Ramanavičiaus teigimu, į tokius moterų poreikius vis labiau atsižvelgiama ir gaminant naujausius įrenginius. „Šiuo metu gaminame šaldytuvus, kurie suskirstyti į tris zonas, todėl skirtingus įgeidžius turintys šeimos nariai, kaip šiuo atveju dailiosios lyties atstovės, rastų kur padėti savo kosmetiką ar net drabužius. Ten laikomi daiktai tikrai neįgaus šaldytuve laikomo maisto kvapo“ - juokėsi kompanijos atstovas.

Bet kokią kosmetiką geriau laikyti šaldytuve

Med.estetinės kosmetologijos specialistės Lauros Sereičikienės teigimu, tai, kad moterys supranta, jog kosmetiką geriausiai laikyti šaldytuve, yra labai džiugi naujiena. „Kosmetikos nederėtų laikyti vonios kambaryje – tai ideali aplinka bakterijoms veistis, be to, uždaroje erdvėje dažniausiai būna per karšta. Kosmetikos taip pat geriau nelaikyti ant palangių ar spintelių prie lovos, nes jai kenkia temperatūrų svyravimai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovės teigimu, ant kosmetikos pakuotės dažniausiai būna nurodyti ne tik galiojimo terminai, bet ir laikymo temperatūra, kuri dažniausiai būna ne aukštesnė nei 12 laipsnių. Šaldytuve ypač patartina laikyti natūralią kosmetiką, nes joje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios kambario temperatūroje oksiduojasi. Be to, natūrali kosmetika neturi konservantų, todėl, įsigijus, ją reikia sunaudoti per nurodytą laiką. Visą kitą kosmetiką taip pat galima laikyti šaldytuve, nors joje esantys konservantai ir prailgina galiojimo terminą.

REKLAMA

Penki populiariausi produktai, kuriuos „Kitchenistos“ laiko šaldytuve yra:

• kaukės ar kremai paakių odai – šaltis didina jų efektyvumą, padeda lengviau atsikratyti užtinimo;

• nagų lakai – šaltis padeda išlaikyti skystą tekstūrą, tokį nagų laką lengviau tepti;

• serumai su vitaminu C – šaltis padeda išlaikyti jų efektyvumą;

• purškiami tonikai – šalti tonikai padeda sumažinti odos poras;

• kosmetika pėdoms – šalta kosmetika atpalaiduoja sutinusias ar pavargusias pėdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų