REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

6. Pamela Foreman: mergina internete džiaugėsi Japoniją sukrėtusiu žemės drebėjimu

6. Pamela Foreman: mergina internete džiaugėsi Japoniją sukrėtusiu žemės drebėjimu

REKLAMA

2011 metų kovo 13 dieną Pamela Foreman, 21 metų mergina iš Floridos, tapo vienu nekenčiamiausių asmenų internete po to, kai patalpino internete filmuotą medžiagą „Dievas yra geras“. Joje matyti kaip P. Foreman džiaugiasi dėl žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje ir įvardija tai kaip žinią ateistams. Mergina šlovina Dievą už tai, kad vos nesunaikino Japonijos ir teigia meldusis, kad nutiktų kažkas panašaus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia nuomonė paskatino internautus domėtis, ar tai buvo tam tikras pokštas, ar viskas, ką ji sakė, buvo tiesa. Per kelias valandas filmuota medžiaga labai paplito – susilaukė 105 tūkst. neigiamu, vertinimu, tūkstančių komentarų. Netrukus merginos asmeninė informacija paplito internete ir žmonės ėmė jai krėsti įvairiausius juokingus ir nelabai juokingus pokštus. Į jos namus pristatydavo įvairiausius daiktus, ji nuolat sulaukdavo grasinančių skambučių. Filmuota medžiaga labai paplito ir socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“. Apie šią nuomonę rašyta įvairiuose leidiniuose, medžiaga patalpinta įvairiuose puslapiuose. Galiausiai P. Foreman „The Daily What“ buvo išrinkta „pačiu blogiausiu žmogumi“.

REKLAMA

Prieš ištrindama savo paskyra 2011 kovo 15 dieną P. Foreman patalpino video, kuriame sako, kad viskas buvo tik triukas.

7. Mary Snell ir Brittonas Engelas: motina ir sūnus pasidalinę nuotrauka, kurioje matyti plastikiniame maiše laikomas šuniukas

2013 metų lapkritį 44 metų Mary Snell ir jos 21 metų sūnųs Brittonas Engelas buvo nuteisti už žiaurų elgesį su gyvūnais – savo naująjį augintinį jie įkišo į plastikinį maišelį ir padarytas nuotraukas išplatino internete.

REKLAMA
REKLAMA

Mažo balto šuniuko patalpinimas į šaldymui naudojamą maišelį sukėlė masinį pasibaisėjimą ir apie moters poelgį buvo pranešta policijai.

M. Snell pripažino, kad negerai pasielgė įdėjusį šuniuką į maišą, bet bandė teisintis kitaip negalėjusi padaryti nuotraukos, kurioje šuniukas nejudėtų. Jie taip pat norėjo parodyti, koks jis mažas.

Laimei šuniukas buvo nesužeistas, juo ėmė rūpintis kitas šeimos narys. Tačiau to neužteko supykusiems internautams, kurie apmaudą išliejo socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“, asmeniniuose bloguose, etc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Mattas Forney‘us: blogeris, savo puslapyje talpinantis straipsnius, pilnus neapykantos moterims

25 metų blogeris iš Niujorko Mattas Forneyus internautų buvo apkaltintas neapykantos moterims reiškimu. M. Forneyus savo blogą rašyti pradėjo 2012 metų balandį – norėjo pasidalinti kelionės įspūdžiais. Tačiau netrukus jo tikslai radikaliai pasikeitė – jis ėmė savo puslapį naudoti moterų įžeidinėjimui. Tačiau tikrojo Forney‘aus blogo neapykantos istorija prasidėjo tuomet, kai jis paraše du straipsnius – „Kodėl storos merginos nenusipelno būti mylimos“ ir „Kodėl moterims nereikia savigarbos“. Pagrindinė abiejų straipsnių idėja gali būti apibūdinama taip: moterys turi turėti tobulus kūnus ir jokios savigarbos.

REKLAMA

Kaip galite įsivaizduoti, šie straipsniai labai supykdė internautus ir šie pradėjo jį įžeidinėti tiek socialinėje medijoje, tiek ir asmeniniuose bloguose. Bet tai tik padėjo M. Forney‘ui tapti dar populiaresniu. Išplitus straipsniams per viena dieną juos perskaitė 80 tūkst. žmonių. Kitą dieną juos perskaičiusiųjų skaičius beveik padvigubėjo. Jis taip pat gavo daugiau nei 100 pastabų ir laiškų „Facebook‘e“, nesuskaičiuojamą aibę „Twitter“ žinučių iš pasipiktinusių skaitytojų.

9. Justinas Bieberis: pasimetęs maištautojas Lotynų Amerikoje

Vos per trejus metus devyniolikmetis atlikėjas Justinas Bieberis pardavė daugiau nei 15 milijonų įrašų. Be to, jis giriasi 33 milijonais gerbėjų socialiniame tinkle „Twitter“ ir žiūrimiausiais klipais „Youtube“. But kiekvienam J. Bieberio fanui Lotynų Amerikoje tenka net keturi asmenys, negalintys pakęsti šio atlikėjo. Socialiniame tinkle „Facebook“ yra tūkstančiai puslapių,kuriuose žmonės lieja neapykantą jaunajai žvaigždei.

REKLAMA

Taigi, jei ieškote pavyzdžių, kaip netinkamai elgtis viešumoje, išgarsėti blogu elgesiu ir priversti didžiąją dalį Lotynų Amerikos gyventojų jūsų nekęsti, reiktų mėgdžioti Justiną Bieberį.

2013 metų lapkritį per savo turą Buenos Aires, fanai ant scenos užmetė porą Argentinos vėliavų. Jas jis nušlavė nuo scenos su stovu... Daug argentiniečių dėl tokio elgesio labai įsižeidė ir patalpino „Youtube“ medžiagą, kurioje tai užfiksuota. Žvaigždė vėliau atsiprašė už savo elgesį „Twitteryje“ ir teigė nesupratęs, kad tai buvo vėliava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pietų Amerikoje dainininkas taip pat buvo apkaltintas grafičių piešimu ant sienų Kolumbijoje ir Brazilijoje – toks elgesys jam galėtų „uždirbti“ metus kalėjime.

Vėliau sekė sėliojimai su moterimis...

10. Jackie Chanas: nekenčiamiausia įžymybė kinų internete

2013 metais rugpjūtį aktorius Jackie Chanas viename populiariausių blogų sulaukė beveik 6,5 tūkst. neigiamų komentarų dėl to, kad pagyrė mėlyną Pekino dangų. Galima nustebti, kodėl toks nekaltas komentaras galėjo susilaukti tokios neapykantos. Kinijos socialinėje medijoje,kur oficialaus veidmainiavimo atidengimas jau yra tapęs nacionaliniu sportu, minių pyktį galima užsitraukti labai greitai – tereikia kam nors įtarti, kad asmuo palaiko Kinijos valdžią. O J. Chanas jau ne kartą prigautas kartojantis Komunistų partijos tiesas (pavyzdžiui, kad Pekine nedidė oro tarša).

REKLAMA

Tačiau šis komentaras nebuvo labiausiai kritikuotinas. 2009 metais metais žvaigždė pareiškė, kad „su per daug laisvės tapsime kaip Honkongas ir Taivanas – didele betvarke... Pradedu manyti, kad kinai turi būti kontroliuojami“.

Kalbėdamas apie saviraiškos laisvę, kurią Honkongo gyventojai labai didžiuojasi, J. Chanas pasakė tikrai nepamirštamų dalykų. „Honkongas tapo protestų miestu. Žmonės koneveikia Kinijos lyderius ir visus, ką tik nori, ir protestuoja prieš viską.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų