REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventinis laikotarpis – tikras darbymetis mūsų šalies atlikėjams. Privatūs vakarėliai, įmonių šventės, koncertai klubuose – tik spėk suktis šiame maratone. Už kiek gi mūsų žvaigždės atsisako namų šilumos, artimųjų rato ir draugų šurmulio?

Šventinis laikotarpis – tikras darbymetis mūsų šalies atlikėjams. Privatūs vakarėliai, įmonių šventės, koncertai klubuose – tik spėk suktis šiame maratone. Už kiek gi mūsų žvaigždės atsisako namų šilumos, artimųjų rato ir draugų šurmulio?

REKLAMA

Užsakymų daugėja, kainos kyla

Pasak renginių organizatorės Agotos Mašanauskaitės, švenčių laikotarpiu užsakymų padaugėja kone dvigubai, todėl atlikėjai mielai pakelia savo honoraro kartelę. Tai yra bene geriausias laikas per metus jiems užsidirbti.

Populiariausių atlikėjų pasirodymo kaina, šventinę naktį siekia nuo 10 tūkstančių litų. Dainuojant gyvai, net pradedančiųjų žvaigždučių norima suma neretai gali siekti populiaraus atlikėjo honorarą.

Kalėdos prasideda ankstyvą rudenį

Atlikėjai šventėms išgraibstomi jau rudens pradžioje. Pirmieji užsakymai, pasipila vasaros pabaigoje, bet būna atvejų, kai mėgstama grupė ar atlikėjas užsisakomi netgi prieš metus. Renginių organizatorė A. Mašanauskaitė, paklausta, ar pateikia užsakovai kokių ypatingų pageidavimų, sakė: „Pageidavimų būna įvairiausių, užsakovai dažnai nori ko nors nepaprasto ir tikisi, kad jei jau susimokėjo – išvys stebuklą.“

REKLAMA
REKLAMA

Užsakovų pageidavimas – daugiau nuogumo

Pakalbinus „Pinup Girls“ atlikėją Viktoriją Sutkutę, pavyko sužinoti, kad merginų grupė šventiniu laikotarpiu darbo turi daugiau už eilinį rudens ar pavasario savaitgalį, tačiau vasaros laikotarpio krūvis vis dėlto ima viršų.

REKLAMA

Gruodį koncertai neapsiriboja tik šventinėmis dienomis, būna labai daug įmonių banketų, žiburėlių tiek prieš šventes, tiek po jų. Taigi darbo netrūksta visą gruodį, „Pinup Girls“ jis bus tikrai darbingas. Paklausta, ar užsakovai turi kokių keistų pageidavimų, V. Sutkutė teigė, kad tenka susidurti su tokiais pageidavimais kaip, pavyzdžiui, išvysti scenoje daugiau nuogumo. Vis dėlto, pasak atlikėjos, tai būna labai retai.

Kalbinama apie piniginius klausimus, V. Sutkutė paminėjo, kad šventinis honoraras smarkiai skiriasi nuo įprasto, ir pridūrė, kad šiemet fejerverkų su artimaisiais turbūt nepamatys. „Dėl įprasto honoraro tikrai neaukotume savo laiko Naujųjų metu naktį ar per Kalėdas, kai taip norisi būti su artimiausiais žmonėmis“, – kalbėjo populiarios grupės atlikėja.

REKLAMA
REKLAMA

Naujai susikūrusioms grupėms – taip pat darbymetis

Paulius Sinkevičius – muzikinės padangės naujokas Lietuvoje. Su grupe „Electronic I“ jis pasitiks pirmąsias šventes. Vaikinas dar negali lyginti praeitų metų švenčių su šiomis.

„Užsakymų yra, tarkime, per Kalėdas koncertuosime Kaune, visas gruodis taip pat užimtas, reikia žiūrėti į darbo kalendorių, norint atsiminti visas datas“, – atviravo P. Sinkevičius.

Uždavus klausimą apie pinigus, gaunamus už pasirodymą, atlikėjas tvirtai atsakė: „Šventinis honoraras šiek tiek didesnis nei įprastai.“

Dauguma atlikėjų šiuo klausimu – nekalbūs

Kitos mūsų žvaigždės, pasisukus kalbai apie pinigus, nebuvo labai atviri.

Buvęs grupės „B‘avarija“ atlikėjas Juozas Liesis apie šventinį laikotarpį kalbėjo nenoriai.

Linas Adomaitis taip pat buvo santūrus:„Normalu, kad šventiniu laikotarpiu koncertuojame už didesnius honorarus, bet kainos tikrai neįvardysiu, nes tokia informacija yra konfidenciali.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų