REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors kai kuriems asmenims norint pakeliauti užtenka retkarčiais nuvykti į pajūrį, kitiems riekia daugiau...reikia nuotykio. Ir nors dauguma pasaulio vietų yra atviros užsispyrusiam ir ryžtingam keliautojui, į kai kurias vietas paprasčiausiai būtų racionalu nevykti. Nuo slapčiasių valstybės agentūrų kontroliuojamų teritorijų iki radiacijos sunaikintų kaimų – list25.com jums nurodo gana ilgą sąrašą vietų, kur, manome,tikria norėtumėt nuvykti, bet negalite.

REKLAMA
REKLAMA

13. Mezhgorye miestelis, Rusija

Šis miestelis Rusijoje yra saugomas valdžios - įtariama, kad jame gyvena „Mount Yamantaw“ srityje dirbantys asmenys. NATO spėjimu, šioje vietoje gali būti didelis branduolinės energetikos objektas.

REKLAMA

12. Gyvačių sala, Brazilija

Ši sala visiškai pateisina savo vardą, kadangi joje gyvena daugiau nei 5 tūkst. labai nuodingų gyvačių. Tai pakankama priežastis čia neleisti turistų – tuo rūpinasi Brazilijos jūrų pajėgos.

11. Surtsey sala, Islandija

Viena jauniausių vietų Žemėje yra po ugnikalnio išsiveržimo 1960-aisiais susiformavusi Surtsey sala. Tai galima laikyti labiausiai nepaliesta natūralia erdve, kadangi čia atvykti kol kas buvo leista atvykti tik keliems mokslininkams.

REKLAMA
REKLAMA

10. Google duomenų centras, Oregono valstija

Google pirmasis duomenų centras tikriausiai saugomas ne mažiau nei paslaptingoji „Teritorija 51“.

9. Qin Shi Huang kapas, Kinija

Qin Shi Huang kapas yra ta paslaptinga vieta, kur „gyvena“ terakotinė armija ir daug kitų įdomybių. Tačiau pirmojo Kinijos imperatoriaus kapas lieka mažai tyrinėtas dėl Kinijos vykdomos šios vietos saugumo politikos.

8. Anglijos banko požemiai, Londonas

Tam, kad pavyktų čia patekti, reikalingas 90 centimetrų ilgio raktas. Tačiau gauti šį raktą yra sudėtinga – čia dirbančių asmenų vardai yra įslaptinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Svalbardo Pasaulio sėklų saugykla

Jei kada nors Žemę ištiktų apokalipsė, su šios slėptuvės turtais būtų galima atkurti planetos augmeniją.

6. Klubas „Bohemian Grove“, Kalifornija

Klubas „Bohemian Grove“ garsus dėl savo slaptumo ir įtakingų jo narių. Teigiama, kad šis klubas buvo atsakingas už „Manhattano projektą“.

5. Pine gap teritorija, Australija

Ši satelitų stebėjimo stotis Australijos viduryje yra valdoma Australijos ir JAV valdžių ir yra satalitų šnipinėjimo operacijų centras.

REKLAMA

4. Sandoros arkos koplyčia, Etiopija

Manoma, kad ši komplyčia gali būti 10 įsakymų plokščių poilsio vieta. Į ją neleidžiama įeiti niekam išskyrus ją prižiūrintį dvasininką. Tačiau pranešama, kad pastaruoju metu į koplyčią pradėjo veržtis vanduo – tokiu atveju saugomas lobis turės būti iškeldinamas kur nors kitur.

3. Woomera uždraustoji teritorija, Australija

Didžiausia bandymų teritorija Žemėje yra Australijoje ir, kaip yra aišku iš pavadinimo, svečiai čia neįleidžiami, smalsuoliai nepageidaujami.

REKLAMA

2. Pripyat, Ukraina

Pripyat miestelis yra viena radioaktyviausių vietų Žemėje. Vis tik čia įmanoma įeiti su jums paskirtu specialiu ginkluotu sargu.

1. Marianų įduba

Tai giliausia vieta vandenyne ir linkime sekmės, jei pasiryšite ten atsidurti. Tiesa, sėkmės istorijų yra – iki šiol įdubos dugną yra pasiekę trys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų