REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metuose visi turime dieną, kuomet sulaukiame išskirtinio dėmesio iš aplinkinių, o maloni pareiga atsakyti į gausius draugų ir pažįstamų sveikinimus tikrai suteikia džiaugsmo. Žinoma, kalbame apie gimtadienį, kurį kiekvienas mūsų pažymime skirtingai. O kaipgi savo gimtadienius švenčia žinomi mūsų šalies žmonės?

Metuose visi turime dieną, kuomet sulaukiame išskirtinio dėmesio iš aplinkinių, o maloni pareiga atsakyti į gausius draugų ir pažįstamų sveikinimus tikrai suteikia džiaugsmo. Žinoma, kalbame apie gimtadienį, kurį kiekvienas mūsų pažymime skirtingai. O kaipgi savo gimtadienius švenčia žinomi mūsų šalies žmonės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gimtadieniui dovanų – netikėta išvyka į Šiaurę

„Esu gimusi ypatingą dieną – gruodžio 26-ąją, per Kalėdas, tad švenčiu įvairiai, – šypsodamasi pasakoja grupės „Šarka“ narė, televizijos laidų vedėja Ingrida Kazlauskaitė. – Gimus tokią dieną, taip jau būna, kad savo gimtadienį švenčiu gal dešimt kartų.“

REKLAMA

Anot žinomos merginos, vieno bendro vakarėlio visiems draugams ir artimiesiems surengti nepavyksta, nes šventiniu laikotarpiu visi būna išsibėgioję. Surinkti juos į vieną krūvą – sudėtinga.

Dainininkė su šypsena pasakoja ir apie įsimintiniausią gimtadienio dovaną, kuria ją nustebino viena draugė. „Draugė tiesiog paskambino, paprašė asmeninių duomenų, liepė susirinkti daiktus ir tepasakė, kad vyksime ten, kur šalta, – juokiasi dainininkė. – Ji išsivežė mane į Laplandiją. Tai kol kas yra pati įsimintiniausia tiek gimtadienio šventimo vieta, tiek dovana mano gyvenime.

REKLAMA
REKLAMA

Laplandijoje važinėjomės ir haskiais įkinkytomis rogėmis, ir sniego motociklais, įspūdingai sutikome Naujuosius metus.“ Tiesa, atlikėja tikina, kad už dovanas jai svarbiau draugai ir artimieji, jų buvimas šalia. Pati I. Kazlauskaitė gimtadienio dovanomis teigia siekianti suteikti įspūdžių ir gerų prisiminimų.

„Štai, pavyzdžiui, kolegai Edvardui Žičkui gimtadienio proga su kolektyvu „Šarka“ surengėme specialiai jam skirtą pasirodymą, kuris, tikiuosi, paliko puikių prisiminimų“, – pasakoja I. Kazlauskaitė.

Gimimo dienos proga – šuolis iš medžio užrištomis akimis!

Prodiuserė ir renginių organizatorė Jurga Anusauskienė sako, kad jos gimtadieniuose paprastai netrūksta ekstremalių dalykų. „Visuomet gimtadienį švenčiu kaip nors ekstremaliai, nors labai mėgstu švęsti ir ramiai, su vaišėmis, prie bendro stalo, tačiau artimieji žino, kad mano gyvenime pilna beprotiškų dalykų, man tai patinka. Tad ir gimtadienio dovaną bei šventę su tuo kaip nors susieja“, – pasakoja žinoma moteris. Trijų vaikų motina teigia, vieną įsimintiniausių gimtadienių atšventusi šiemet. „Šiemet buvau labai nustebinta ir pamaloninta, kad į mano gimtadienį susirinko daugybįė žmonių, kurie prisiminė ir parodė dėmesį. Tai buvo labai miela, – prisimena J. Anusauskienė. – Tad šis gimtadienio šventimas man buvo vienas įsimintiniausių.“ Pasak J. Anusauskienės, nė per vieną jos gimtadienį paprastai netrūkstą netikėtų, originalių dovanų ir siurprizų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Štai kartą per gimtadienį draugų užrištomis akimis buvau užkelta į medį, iš kurio vėliau teko iššokti. Žinoma, mano saugumu buvo iš anksto pasirūpinta, bet vis tiek buvo netikėta ir ekstremalu“, – savo artimųjų originalumu džiaugiasi veikli moteris. Dainininkės Evelinos Anusauskaitės mama juokauja, jog gimė išties protingai – balandžio 30-ąją, kuomet dieną po to paprastai būna nedarbo.

Pati sveikindama draugus J. Anusauskienė teigia nemėgstanti ir nedaranti to formaliai. „Sveikindama ir dovanodama noriu pamaloninti žmogų labai asmeniškai – vienam bičiuliui renku smagią atrakciją, kitam – praktišką dovaną, tad viską darau atsižvelgdama į žmogų, kurį sveikinu, jo asmenybę ir pomėgius“, – teigia J. Anusauskienė.

REKLAMA

Gimtadienio šventė – tik kas keletą metų

„Gimtadienio šventimams didelės reikšmės neteikiu, švenčiu tik didesnius jubiliejus – aštuonioliktąjį, dvidešimtąjį ar dvidešimt penktąjį, – teigia televizijos laidų vedėjas Žygis Stakėnas. – Tada jau stengiuosi kuo daugiau draugų sukviesti ir išskirtiniai paminėti. Eilinį gimtadienį paminiu tik su artimiausiais draugais ir šeima.“ Žinomam televizijos laidų vedėjui labiausiai įsiminė aštuonioliktas gimtadienis. Televizijos žvaigždė sako, kad gimimo dieną jam svarbiausias yra parodomas dėmesys, o ne dovanos, į kurias jis žiūri labiau iš praktinės pusės.

REKLAMA

Ž. Stakėnas teigia nesikuklinantis ir tiesiai pasakyti, ką norėtų gauti dovanų. „Tiesiog pasakau, ko noriu, o mylima žmona viską suderina su draugais“, – prisipažįsta vyras.

Jubiliejus kino prožektorių šviesoje

Tik jubiliejus švenčianti sako ir kita TV ekranų žvaigždė – Vytenis Pauliukaitis. „Švęsdamas juos pasistengiu daryti didesnę šventę, nors pirmiausia, žinoma, šią progą paminime su artimiausiais draugais ir šeima“, – pasakoja įvairių televizijos ir muzikinių projektų režisierius, scenaristas ir vedėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsimintiniausia V. Pauliukaičiui buvo penkiasdešimtojo gimtadienio šventė.  „Šį jubiliejų švenčiau kino teatre – pristačiau artimiesiems, draugams, bičiuliams savo mėgstamą filmą. Buvo atėję išties daug žmonių, niekas nenorėjo skirstytis. Tai labiausiai ir įsiminė“, – prisimena Vytenis Pauliukaitis.

Vertybės sveikinant gimtadienio proga kinta

Dovanų platinimo lyderės Lietuvoje, bendrovės „Gera dovana“ rinkodaros vadovo Martyno Navicko teigimu, gimtadienis lietuviams išlieka viena svarbiausių švenčių, o dovanoms šia proga skiriamas išties didelis dėmesys. Vis dėlto, anot M. Navicko, pastebimi ir kai kurie dovanojimo tendencijų pokyčiai.

„Vis daugiau žmonių į dovanas žiūri ne kaip į daiktus, prisidedančius prie materialinės jubiliato gerovės, bet kaip į galimybę suteikti svarbiam žmogui išskirtinių įspūdžių ir emocijų“, – teigia M. Navickas. „Tai siejame su besikeičiančiu žmonių požiūriu – įdomias, malonias ar adrenalino suteikiančias patirtis imama vertinti labiau nei praktiškas, buityje praverčiančias dovanas.“ „Be to, perkantiems dovanas vis svarbesnis tampa jos pateikimas, išvaizda ir įpakavimas, net jei tai nėra apčiuopiamas, materialus daiktas. Tam visuomet skiriame didelį dėmesį ir pastebime, kad mūsų pastangas šioje srityje įvertina vis daugiau dovanojančių įspūdžio ir patirties dovanas“, – teigia M. Navickas.  M. Navicko teigimu, iš dalies šiuos pokyčius lemia gerėjanti ekonominė gyventojų padėtis – vis daugiau jų didesnę dalį pajamų gali skirti savo ar artimųjų pramogoms ir pomėgiams.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų