REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Karolinos (JAV) miškuose ant aukštos kalvos stūkso pilis – tai pasaulio pabaigos laukianti šeima ruošiasi lemtingajai dienai.

Šiaurės Karolinos (JAV) miškuose ant aukštos kalvos stūkso pilis – tai pasaulio pabaigos laukianti šeima ruošiasi lemtingajai dienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimos tėvas Brentas Vyresnysis tiki, kad apokalipsę sukels stipri elektromagnetinis smūgis, kuris sugriaus visą pasaulinį elektros tinklą ir nublokš žmoniją atgal į tamsiuosius amžius. Kad pasiruoštų šiai neišvengiamai tragedijai, jis su šeima stato tvirtovę su pakeliamu tiltu ir požeminiu bunkeriu.

REKLAMA

Jie mokosi naudotis Viduramžių ginklais, tokiais kaip arbaletai ir katapultos, bei stengiasi įtvirtinti pilį taip, kad ji būtų apsaugotų juos nuo plėšikų ir piktadarių.

Brentas Vyresnysis, į atsargą išėjęs pėstininkų karininkas, pasaulio pabaigai ruoštis pradėjo 1999 metais. Tuomet jis buvo įsitikinęs, kad prognozuotas tūkstantmečio kompiuterių lūžis sukels chaosą ir civilizacijos pabaigą. Baimindamasis, kad viską nuo elektros iki gamtinių dujų tiekimo kontroliuojantys kompiuteriai išsijungs, jis norėjo užtikrinti, kad jo šeima bus saugi, kai žemę apgaubs tamsa.

REKLAMA
REKLAMA

Kai žadėtasis kompiuterių lūžis neįvyko, Brentas visą šį reikalą porai metų išmetė iš galvos nes nenorėjo, kad žmonės jį laikytų kvanktelėjusiu. Tačiau galiausiai jis grįžo prie savo pradinio plano. Ir šį kartą jam jau padeda visa šeima.

Brentas prikalbino savo vaikus padėti jam statyti svajonių tvirtovę netrukus po 2000-ųjų. Dabar jis įsitikinęs, kad tokiam pasauliui, kokį mes pažįstame, galą atneš elektromagnetinis smūgis, kurį sukels arba branduolinis sprogimas, arba saulės žybsnis, panašus į tą, įvykusį 1859 metais. Štai todėl Viduramžių pilis, kurioje išgyvenimui elektra nėra būtina, pasirodė kaip puikiausias pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai jo didžiausios baimės galų gale taps tikrove ir kiekvienas kovos už save, Pasaulio pabaigos pilis taps vieninteliu dalyku, apsaugosiančiu jo šeimą nuo plėšikų. Vaikai nėra tikri, ar jie per savo gyvenimą tikrai sulauks pasaulio pabaigos, bet jie tiesiog nori būti pasiruošę blogiausiam ir juokauja, nors kol pasaulio pabaiga dar neatėjo, jie bent jau turi „gražų vasarnamį“.

Visgi tėčiui pasiruošimas Armagedonui – ne juokai. Jis netgi gavo teisinį įpareigojimą, kad jei jam kas nors nutiktų, ateinančius 100 metų pilis vis tiek priklausytų jo šeimai – jos nebūtų galima nei parduoti, nei perimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų