REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie žmonės dėl vienų ar kitų priežasčių nusprendžia radikaliai pakeisti savo gyvenimus ir padaryti tai, kas kietiems atrodo neįmanoma ar sunkiai suprantama. Oddee.com siūlo paskaityti apie 9 žmones, kurie nusprendė metus ar ilgiau gyventi kitaip nei didžioji dauguma.

5. Vyras, mintantis tik pasigamintu skysčiu

Robas Rhinehartas yra mėgėjas chemikas, kuris bando išspręsti pasaulinio bado problemą. Taigi, jis siekia sukurti pigesnę alternatyvą maistui, kuri taip pat turėtų visas tas pačias maistingąsias medžiagas. Bandymų ir klaidų metodu jis pagamino skystą maistą, kurį pavadino „Soylent“. R. Rhinehartas teigia, kad jis išgyveno 30 dienų nevartodamas nieko daugiau, išskyrus „Soylent“. Skeptikai tvirtina, kad panašus „medicininis maistas“ žmonėms, turintiems mitybos problemų, jau sukurtas, o tokie eksperimentai gali būti pavojingi.Tačiau R. Rhinehartas savo idėjos neatsisako ir nori pradėti kampaniją, leisiančią įkurti verslą, kuris padėtų pamaitinti alkstančius.

6. Vokietė jau 16 metų gyvena be pinigų

Heidemarie Schwermer gerai pažįsta moderniojo kapitalizmo sistemą – jos šeimos nariai buvo turtingi pupelių skrudintojai, tačiau Antrojo pasaulinio karo metais prarado visą savo turtą. Jos pačios turtas visą laiką tai didėdavo, tai mažėdavo. Artėjant penkiasdešimtmečiui, ji nuprendė atlikti eksperimentą – metus gyventi be materialių pinigų. Ji atidavė visą savo turtą, įskaitant butą, ir pasiliko tik nedidelį lagaminą. Dabar ji taip gyvena jau 16 metų – vykdo barterinius mainus, kartais tikrina šiukšliadėžes ir sako labai daug kalbų. Ji vaidina dokumentiniame filme, pavadintame „Gyvenimas be pinigų“.

REKLAMA
REKLAMA

7. Danielis Suelo’as atsisakė visuomenės ir nori įkurti gentį

Danielis Suelo’as gyvena be pinigų, kaip ir Heidemarie Schwermer, tačiau jis taip pat atsiskyrė nuo visuomenės ir stengiasi gyventi gamtoje. Jis nevykdo barterinių mainų ir neprašo niekieno pagalvos. Tačiau kartais jis vis tik naudojasi internetu – rašo blogus apie “pinigų iliuziją”. Dabar D. Suelo’as ieško norinčių prisidėti prie jo ir kurti gentį.

REKLAMA

8. Atsiskyrėlis be vandens ir maisto gyvena jau daugiau kaip 70 metų

Jei Prahiadas Janis sako tiesą, tai jis nugalėjo ne tik pagundą, bet ir visą biologinį gyvenimo ciklą. P. Janis, kuris taip pat žinomas kaip Chunriwalas Matajis, teigia, kad nustojo gerti ir valgyti būdamas 12 metų. Dabar jam yra 85 metai – jis gyvena oloje kaip atsiskyrėlis ir didžiąją laiko dalį praleidžia medituodamas. 2003 ir 2010 metais buvo atlikti du tyrimai, turėję leisti patvirtinti atsiskyrėlio žodžius. P. Janis per tyrimus aklinai uždarytame kambaryje be tualeto praleido 10 ir 15 dienų – per tą laiką jam buvo leista tik paskalauti gerklę vandeniu. Pasak gydytojų, abu kartus eksperimentas pavyko – atsiskyrėlis nei valgė, nei tuštinosi. Tyrimai kol kas dar nepublikuoti, juos analizuoja moksliniai žurnalai.

REKLAMA
REKLAMA

9. Šeima vienerius metus nepirko nieko, kas pagaminta Kinijoje

Ši idėja nebuvo paremta protekcionizmu ar rasine neapykanta. Sara Bongiorni paprasčiausiai norėjo pademonstruoti, kokie priklausomi esame nuo tarptautinės prekybos sistemos ir ypač nuo prekybinių ryšių su Kinija. 2005 metais ji pasižadėjo pirkti tik tuos produktus, kurie nebuvo pagaminti Kinijoje. Kaip galite įsivaizduoti, buvo tikrai sudėtinga rasti daugelį tokių paprastų prekių kaip lemputės ar batai. Tačiau tai labai pakeitė apsilankymus parduotuvėje – pati eksperimentatorė naujajį apsipirkimą vadina prasmingu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų