REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Zaraso ežero saloje jau trečią dieną vyksta scenų statybos, vietos tvarkymas, įvairių pramogų ir meno instaliacijų konstravimas. Rytoj čia prasidės vienas didžiausių Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“.

Zaraso ežero saloje jau trečią dieną vyksta scenų statybos, vietos tvarkymas, įvairių pramogų ir meno instaliacijų konstravimas. Rytoj čia prasidės vienas didžiausių Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalis „Galapagai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasiruošimas vyksta sklandžiai, komanda turi nemažai patirties, todėl viskas vyksta profesionaliai. Su nekantrumu laukiame rytojaus, pirmųjų lankytojų, pirmųjų gyventojų palapinių miestelyje ir pirmųjų akordų scenoje“, - teigia pagrindinis festivalio „Galapagai“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

REKLAMA

Giliausias festivalio po atviru dangumi tradicijas turinčiuose „Galapaguose“ šiemet laukiamas nemažas būrys lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kaimyninių šalių. Vadovaujami Rūtos Meilutytės brolio Margirio, Zaraso saloje jau dirba ir festivalio metu lankytojus pasitiks šimtas savanorių.

Festivalio teritorijoje bus įrengtos 4 scenos, kuriose pasirodys beveik keturios dešimtys atlikėjų iš Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Švedijos, Čekijos, Liuksemburgo, Latvijos, Baltarusijos ir net Izraelio. Prie Zaraso ežero lauks spalvingas ekstremalių ir meninių pramogų asortimentas.

REKLAMA
REKLAMA

Jau rytoj prasidėsiančio festivalio „Galapagai“ pagrindinėje scenoje koncertuos elektroninio roko reiveriai - britai „Hadouken!“, laisvės akordais griaudės „Clawfinger“ ir „Lyapis Trubetskoy“. Melodingą britpop pasirodymą surengs „Charlie Straight“, stilingieji „Instrumenti“, specialius pasirodymus ruošiantys „G&G Sindikatas“ ir „Antis“, „Bix“, „Golden Parazyth“, „Empti“. „Nissan / Feel Free“ scenoje pasirodys „Biplan“, Alekna, „Metal on Metal“, iš Izraelio atvykstantys „The Angelcy“, „Garbanotas Bosistas“, „Tie Geresni“, „Yoko Mono“. „Monster / Roko naktų“ scenoje griaudės „AC / DC Tribute.LT“, „Relicseed“, italai „Arcadia“ ir kelios dešimtys kitų atlikėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Anties“ lyderio A. Kaušpėdo ir V. Diawaros kvietimas į „Galapagus“:

Muzikos ir pramogų festivalyje vyks tarptautinis ekstremalus kalnų dviračių šou. Ekstremalių pojūčių mėgėjų taip pat lauks vandens ir oro katapultos, „Crazy Car“ slalomas, laipiojimo siena, „Pušku Pušku“ vandens ralis. „Galapaguose“ vyks kūrybinės dirbtuvės, krepšinio, futbolo, tinklinio varžybos. Lankytojai taip pat galės susipažinti su įvairiomis socialinėmis iniciatyvomis. Šeštadienį festivalyje bus rengiamos jau tradicija tapusios „Beglobio lenktynės“, kuriose bėgs šeimininkai su savo šunimis, taip siekiant atkreipti dėmesį į gyvūnų priežiūrą.

REKLAMA

Pasibaigus koncertams prie ekranų kvies naktiniai kino seansai. Kino studija „Just a Moment“ pristatys vienus įdomiausių paskutinio penkmečio dokumentinius filmus, kalbančius apie atvirai rodomą arba savaip maskuojamą laisvės dvasią. Bus rodomi tokie filmai, kaip „Tėvas“, „Igruški“, „Kaip mes žaidėme revoliuciją“, „Man klinikinė depresija ir aš siurbiu žolę“, „Baras“.

Rytoj, norinčius keliauti su gyva muzika ir festivališka nuotaika, „Galapagai“ kviečia važiuoti specialiu muzikiniu traukiniu. Traukinys išvyks iš Vilniaus traukinių stoties penktadienį 15:05 val. Turmanto kryptimi. Kartu traukinyje važiuos ir gyvai gros spalvingieji „Timohi“ ir iš Izraelio atvykstantys „theAnglecy“. Turintiems „Galapagų“ bilietą kelionei traukiniu taikoma 30% nuolaida.

„Golden Parazyth“ kvietimas į „Galapagus“:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų