REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šviežių, skrupsnių skėrių iki kietai šlapime virtų kiaušinių – delikatesai įvairiose šalyse labai skiriase. Tačiau žmonės keliauja vis daugiau ir kartu keičiasi daugelio suvokimas, kas yra valgoma. Visai neseniai Jungtinės Tautos patarė žmonėms valgyti vabzdžius, kurie būtų puikus baltymų ir skaidulų šaltinis.

Didžiojoje Britanijoje sausio mėnesį nuvilnijus arklienos skandalui, daugelis garsiai mąstė: kodėl negalime valgyti arklienos, jei valgome karvių ir kitų panašių žinduolių mėsą?

Katenews2day.com siūlo pasidomėti 18 keistų patiekalų iš viso pasaulio. Skaitant paaiškėja, kad europiečiai yra labai labai išrankūs, kuomet kalba eina ką dėti ir ko nedėti į lėkštę.

10. Gyvatiena

Gyvatiena yra sriubinio patiekalo Kinijoje dalis. Manoma, kad gyvatiena padeda būti sveikam ir stipriam.

REKLAMA
REKLAMA

11. Kobrų embrionai

Taivane kobrų kiaušinėliai ir embrionai laikomi stiprinančiu ir sveikatč gerinančiu maistu.

12. Varpos

Kinė valgo patiekalą iš jaučio ir šuns varpų. Pekine įsikūręs „varpų restoranas“ siūlo paskanauti apytiksliai 30 gyvūnų varpų. Kinijoje tikima, kad varpa pasižymi gydomosiomis savybėmis.

REKLAMA

13. Lemūrai

Madagaskaro restoranuose galima užsisakyti prabangia laikomos lemūrų mėsos. Daugelis nykstančių lemūrų rūšių, kurios aptinkamos tik Madagaskare, yra sparčiai naikinamos brakonierių - po paskutinio perversmo vis dar sudėtinga užtiktinti pakankamą gyvūnų apsaugą.

14. Kiaušiniai šlapime

Berniukų šlapime kietai virti kiaušiniai yra pavasarinis užkandis Dongyang (Zhejiang provincija, Kinija).

15. Voriena

Kampong Cham provincijoje, Kambodžoje, vyriškis pardavinėje keptus vorus tiesiog autobusų stotyje. Už 2 dolerius galima nusipirkti net 10 česnaku pagardintų vorų.

REKLAMA
REKLAMA

16. Ožių galvos ir kanopos

Lahore (Pakistanas) vyrai rikiuojasi į eilė, kad gautų Siri Paya – tradicinių pusryčių, pagamintų iš ožių galvų ir kanopų.

17. Skruzdėlės

Nuotraukoje, darytoje Barichara mieste esančiame restorane (Kolumbija), matomas tradicinis “Culonas” padažas su ypatingai didelėmis skruzdėmis.

18. Driežai

Vyras Saudo Arabijoje kramsnoja dygliauodegės agamos kojas. Manoma, kad šio roplio kraujas gydo įvairias ligas ir stiprina kūną. Agamos gaudomos kabliais ir su šunimis. Jos laikomos delikatesu daugelyje Viduriniųjų Ritų šalių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų