REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Turbūt daugeliui iš mūsų išgirdus žodį „graffiti“ kyla įvairių minčių - menas, miesto pastatų niokojimas, gatvės kultūra, vandalizmas! Mes norime parodyti, kad graffiti menas yra puikus būdas puošti mūsų miestą.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 11 dieną,jau 6-ąjį kartą KTU Statybos ir architektūros fakulteto studentų atstovybė STATIUS organizuoja kasmetinį renginį „Gatvės ritmu 2013“. Tai orignalus projektas, kurio metu graffiti piešėjai viena tema piešia tam tikroje miesto dalyje. Šiais metais pasirinkta „Nepriklausomybės tema“. Praeitais metais piešus ant Pergalės koncerno tvoros, šiais metais dailininkai dirbs ant medinių plokščių, kurios vėliau bus eksponuojamos mieste. Tai - puiki galimybė piešėjams atskleisti save, o miesto svečiams ir gyventojams pasigrožėti unikaliais darbais.

REKLAMA

Šiemet projektas „Gatvės ritmu 2013“ tampa dar platesnis. Prie jau gerai žinomos socialinės akcijos „Darom“STATIUS iniciatyva jungiasi ir dar vienas naujas renginys - „eko.Kaunas“. Pirmą kartą organizuojamo renginio metu bus galima pasiklausyti paskaitų įvairiomis temomis, tokiomis kaip „Ekologiški namai“, „Atliekų rūšiavimas“ ir kt., kurias ves kompetetingi lektoriai. Šį kartą „Gatvės ritmu 2013“ ne tik populiarins gatvės meną, bet taip pat skleis žinas, kaip tausoti aplinką!

REKLAMA
REKLAMA

Renginys vyks Daugirdo amfiteatre. Apsilankę mūsų renginyje galėsite ne tik išvysti graffiti piešėjų darbus, bet ir patys pabandyti paeksperimentuoti su dažais, pamatyti ir daugiau gatvės kultūros - BMX dviračių, gatvės šokių šokėjų pasirodymai. Pasiklausę įvairiausių paskaitų ekologijos tema galėsite pasidaryti specialų, ekologišką makiažą bei apsilankyti kitose mūsų organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse, dar kitaip - „workshopuose“.

Renginio metu išrinkti geriausi graffitininkų darbai bus eksponuojami Griunvaldo gatvėje ant Karo ligoninės tvoros. Tai darome tam, jog primintume nepriklausomybės temą, kad kuo daugiau žmonių atkreiptų dėmesį į neįprastą grafičio meno šaką ir suprastų, kad tai yra puiki galimybė puošti mūsų miestą. Renginys visiškai nemokamas, todėl nepraleisk progos apasilankyti neiliniame graffičio renginyje, gerai praleisti puikią pavasarinio šeštadienio popietę bei sužinoti kažką naujo! Lauksim Tavęs ir tavo draugų!

Tekstą parengė : Tautvydas Šimanauskas FSA STATTIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų