REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėja vasara – vestuvių sezonas, kai praeiviai stebisi ir grožisi baltomis it gulbės nuotakomis. Išsirinkti suknelę svarbiausiai savo gyvenimo šventei – tikrai nelengva užduotis, tad siūlome jaunamartėms įkvėpimo pasisemti, o mados gerbėjams – tiesiog pasigrožėti 10 įsimintiniausių garsenybių vestuvinių suknelių.

Artėja vasara – vestuvių sezonas, kai praeiviai stebisi ir grožisi baltomis it gulbės nuotakomis. Išsirinkti suknelę svarbiausiai savo gyvenimo šventei – tikrai nelengva užduotis, tad siūlome jaunamartėms įkvėpimo pasisemti, o mados gerbėjams – tiesiog pasigrožėti 10 įsimintiniausių garsenybių vestuvinių suknelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jacqueline Kennedy

Ji – neabejotinai viena iš mylimiausių JAV pirmųjų damų ir tikra stiliaus ikona. Tą dieną, kai 1953-aisiais Jacqueline Bouvier tapo Jacqueline Kennedy, ji išties atrodė ypatingai. Juodaodė dizainerė Ann Lowe (tais laikais – vis dar neįprastas ir gana drąsus pasirinkimas) sukniai pūstu sijonu ir skulptūriška iškirpte sunaudojo sunaudojo net 50 metrų dramblio kaulo spalvos šilko. Šiuo metu suknia eksponuojama Kennedy'ų bibliotekoje Bostone, Masačiusetso valstijoje.

REKLAMA

Katie Holmes

Aktorių Katie Holmes ir Tomo Cruiso santuoka 2006 m. sulaukė daug kritikos, bet niekas negalėjo prikibti prie elegantiškos dramblio kaulo spalvos nuotakos suknelės. Dizainerio Giorgio Armani kūrinys netgi atitiko itališkų vestuvių temą (šventė vyko Italijos viduramžių pilyje!) – drabužis buvo puoštas Valencijos nėriniais, „Swarovski“ kristalais, o žemę šluojantis nuometas pasiūtas iš daugybės sluoksnių tiulio ir krinolino.

REKLAMA
REKLAMA

Princesė Diana

Tai buvo viena iš žiūrimiausių visų laikų televizijos transliacijų – karališkosios princo Charleso ir princesės Dianos vestuvės. Neabejotinai, suknelė turėjo būti užburianti, taigi jauna dizainerių pora – vyras ir žmona Davidas ir Elizabeth Emanueliai – sukūrė garsiąją šilko suknią su 7,5 m ilgio šleifu 1981 metais vykusiai ceremonijai. Prigludęs suknelės liemuo išryškino liekną Dianos figūrą, bet pūstos rankovės, raukta apykaklė ir gausus dekoras sukūrė išties princesišką Širdžių valdovės įvaizdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Yoko Ono

Ko gero, niekas ir nebūtų tikėjęsis, kad kai 1969 metais Gibraltare Yoko Ono ir Johnas Lennonas davė santuokos įžadus, jie atrodys kaip tradiciniai jaunavedžiai. Ir išties – Y. Ono pasirinko minimalistinio dizaino trumputę suknelę, prie kurios priderino ilgas baltas kojines, teniso batelius ir plačiabryle skrybėle.

Karalienė Elizabeth II

Dar prieš tai, kai su savo suknele didžiulį šurmulį sukėlė Kate Middleton, karalienė Elizabeth II per vestuves su princu Philipu 1947 m. parodė, kokia turi būti tikrai karališka suknia. Ji pasirinko dizainerį Normaną Hartnetą, dėl jo patirties kuriant teatro kostiumus – ir išties, šilkinis šedevras neabejotinai atsidūrė dėmesio centre. Dramblio kaulo spalvos sunkia buvo siuvinėta daugiau nei 10 tūkst. smulkių perlų, atvežtų iš Amerikos, o žeme driekėsi 4,5 metrų ilgio šleifas, puoštas perlais, kristalais ir žvilgančio satino siuvinėjimais.

REKLAMA

Gwen Stefani

Dainininkė Gwen Stefani, 2002 metais tekėdama už Gavino Rossdale'o, atrodė taip, kaip ir dera ekstravagantiškai žvaigždei – išskirtinai ir madingai. Ji pasipuošė originalia „Dior“ mados namų dizainerio Joho Galliano suknele, kurios baltas viršus ties sijono viduriu pereina į rožinę spalvą. Tradicinės elegancijos rizikinga dvispalve suknele vilkinčiai nuotakai suteikė ilgas, klasikinio modelio tiulio nuometas.

Tori Spelling

2004 metais per vestuves su Charlie'u Shanianu serialo „Beverli Hilsas“ žvaigždė Tori Spelling atrodė jau ne kaip paauglių žvaigždutė, bet elegantiška gražuolė. Prigludusi dizainerių Marko Badgley ir Jameso Mischkos suknelė išryškino liekną jos figūrą, o trumpos permatomos rankovės, subtilūs nėriniai ir siuvinėjimai su kristalais parodė, kaip iš tiesų turi atrodyti stilinga prabanga.

REKLAMA

Ivanka Trump

Jei tavo tėtis – „Didysis Donaldas“, reikia nemažai pasistengti, kad tave pastebėtų. Bet Ivankai Trump per jos vestuves su Jaredu Kushneriu 2009 metais tai, rodos, pavyko visai nesunkiai. Nuotaka su originalia Veros Wang suknele atrodė tiesiog švytinti. Klasikiniam ir neperkrautam modeliui, įkvėptam Grace Kelly elegancijos, lengvumo įspūdį suteikė permatomos medžiagos sluoksniai ir subtilios nėrinių dekoracijos. Prabangos ir spindesio elementas – daugiau kaip 300 tūkst. dolerių vertės papuošalai su deimantais iš pačios I. Trump kolekcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Courtney Cox

Nors aktorių Courtney Cox ir Davido Arquette'o santuoka iširo, per jų vestuves 1999 metais nuotaka atrodė nepakartojamai. Su skulptūriška Valentino suknele ji atrodė it nulieta, o minimalistinis dizainas išryškino atidžiai parinktas detales: įspūdingą vėrinį, taškučiais puoštą nuometą ir ryškiai raudonų rožių puokštę.

Kate Middleton

Per karališkąsias vestuves 2011 balandžio 29 d. milijonų žmonių akis prikaustė princo Williamo išrinktosios Kate Middleton suknelė. Prigludusiu liemeniu ir pūstu sijonu, peršviečiamos medžiagos ilgomis rankovėmis ir beveik trijų metrų ilgio šleifu – dizainerės Sarah Burton kūrinys tobulai tiko lieknai nuotakai. Karališkos prabangos drabužiui suteikė rankų darbo siuvinėjimai – keturias Didžiosios Britanijos dalis simbolizuojantys žiedai: Anglijos rožės, Škotijos usnys, Velso narcizai ir Airijos dobiliukai.

Visame pasaulyje tuoj pat pasipylė suknelės kopijos, o išskirtinis modelis ne tik nubrėžė kryptį vestuvių madai visiems metams, bet ir neabejotinai įėjo į mados istoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų