REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jauki aplinka, knygų pilnos lentynos, kavos aromatas ir gyva muzika – į tokį savo debiutinio albumo „Vienas“ pristatymą antradienį pakvietė dainuojamosios poezijos kūrėja ir atlikėja Ieva Narkutė.

Jauki aplinka, knygų pilnos lentynos, kavos aromatas ir gyva muzika – į tokį savo debiutinio albumo „Vienas“ pristatymą antradienį pakvietė dainuojamosios poezijos kūrėja ir atlikėja Ieva Narkutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienio popietę pačiame Vilniaus centre, „Vagos“ knygyno kavinėje „Coffee Inn“, ji surengė nedidelį akustinį koncertą.

REKLAMA

Koncertą Ieva pradėjo daina, nuo kurios, pasak jos pačios, viskas ir prasidėjo – tai žymioji jos baladė „Raudoni vakarai“. Neretai žmonės, pirmą kartą išgirdę šią dainą, pamano, kad jos žodžius sukūrė koks nors žymus poetas ar viską savo širdimi išgyvenusi partizano mylimoji. Kaip ir iš kur tokios eilės gimė jaunos merginos galvoje? „Jos atėjo seniai, jau prieš septynerius metus... iš tokio susimąstymo, kaip žmonės gyveno prieš mus, už ką kovojo, kaip jie jautėsi. Ir vakar kaip tik buvo Kovo 11-oji, taiga viskas taip labai gražiai susipina. Tą deklaruojam ir tą liudijam, kad štai tokioje šalyje gyvenam“,– kalbėjo atlikėja, nenorinti būti vadinama barde. Mergina prisipažino, kad jos vizitine kortele tapusi daina prieš keletą metų net buvo jai šiek tiek įgrisusi. „Bet dabar jau su ja man vėl viskas gerai“, - juokdamasi pridėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Sudainavusi dainą „Metų laikai“ pagal Juozo Erlicko žodžius, I. Narkutė juokavo, kad šiuo metu jos širdyje – šlapdriba. „Jeigu kažkas tikisi, kad šios dainos viduryje iš kažkur išbėgas Mantas, tai turiu nuvilti, nes jis neišbėgs“,- prieš dainą „Ryto durys“ įspėjo I. Narkutė, kuri anksčiau šį kūrinį yra atlikusi duetu Mantu Jankavičiumi.

Dažniausiai melancholiškas dainas atliekanti dainininkė prisipažino, kad kartais po koncertų žmonės prie jos prieina ir sako: „Tikrai tu tokia liūdna, tirk daug nelaimingos meilės istorijų išgyvenai, kaip tau sunku turėtų būti...“ Norėdama paneigti šį įvaizdį, ji atliko dainą-ne dainą pagal Sigito Parulskio eiles „Mylėk, Dieve“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši daina į I. Narkutės repertuarą atklydo tarsi netyčia - kai tėvų namuose ant pianino atsitiktinai rado S. Parulskio knygą ir joje eilėraštį. Visgi dažniausiai pati eiles savo dainoms kurianti Ieva juokėsi, kad greičiausiai kitos tokios populiarios dainos kaip "Raudoni vakarai" jai sukurti nepavyks - dėl to esą net įsigijo ir raudoną elektroninį pianiną - bet ji to padaryti ir nesistengianti.

Koncerto metu kavinė netruko prisipildyti žmonių, o net ir savo kavą jau išgėrę klientai stovėdami klausėsi dainų. Prisipažinusi, kad mėgstamiausia jos daina iš šio albumo - tarsi iš dviejų dalių susidedantis kūrinys "Apie šiaurę", pasirodymą I. Narkutė baigė daina "Mano vardas".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų