REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Santarvės ordinas „Už santarvės puoselėjimą“ („Pro augenda concordia“) šiais metais buvo įteiktas dainininkui Andriui Mamontovui.

Santarvės ordinas „Už santarvės puoselėjimą“ („Pro augenda concordia“) šiais metais buvo įteiktas dainininkui Andriui Mamontovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Apdovanojame žmogų, kuriam santarvė ir meilė artima, žmogų, kuris savo dainomis pavergė dešimčių tūkstančių žmonių sielas. Esi tautos budintojas ir privalai juo visada būti“, – ordino „Už santarvės puoselėjimą“ vardu kalbėjo jo atstovas.

REKLAMA

„Man sakė, kad aš galėsiu pasakyti nors, nors nesu geras kalbų sakytojas, pabandysiu apibrėžti jausmą. Labai didžiulė garbė atsidurti šalia tokių žmonių kaip Justinas Marcinkevičius, kuris man yra didžiulis autoritetas. Ilgai galvojau, kas yra santarvė. Atsidarius žodyną parašyta, kad tai yra vienybė. Manau, kad santarvė iš pradžių yra veikimas išvien, kai žmogus veikia su kitais žmonėmis. Tą jausmą mes išgyvename savo gyvenime ne vieną kartą. Aš prisimenu, kad pirmiausia tą jausmą aš išgyvenau šeimoje, kurioje gimiau, su savo tėvais, seneliais, vėliau su mokyklos draugais, grupės nariais. Tą jausmą dabar išgyvenu su savo šeimos nariais.

REKLAMA
REKLAMA

Mes pasąmonėje ieškome žmonių, su kuriais mus sietų bendras tikslas. Kartais sako, kad žmones suvienyti reikalingas bendras priešas, atsimename tai, kai atsirado Sąjūdis. Tas santarvės jausmas buvo iš dalies, kad mes turėjome bendrą priešą, o tiksliau – bendrą tikslą. Norisi visiems palinkėti bent vieną žmogų, su kuriuo jūs galėtumėte išgyventi tą santarvės jausmą“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo A. Mamontovas.

Iškilmingame renginyje dalyvavo kartu su A. Mamontovu nuo legendinės grupės „Foje“ laikų grojantis Arnoldas Lukošius, dainininkė Rasa Bubulytė. Apdovanojimo teikimo ceremonijos nepraleido ir viešumos vengianti garsaus dainininko žmona Inga, skandalingai pagarsėjusi dainininkė ir vokalo mokytoja Daina Bilevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanoti A. Mamontovą nuspręsta Lietuvos Santarvės fondo steigėjo Juliaus Kazėno ir Lietuvos Santarvės fondo valdybos posėdyje. Tokį pasirinkimą lėmė grupės „Foje“ veikla nepriklausomybės gimimo metais, kultūrinė ir kūrybinė A. Mamontovo veikla tiek su minėta grupe, tiek būnant scenoje vienam.

Fondui buvo pasiūlytos kelios kandidatūros apdovanoti Santarvės ordinu „Už santarvės puoselėjimą“: Valdo Adamkaus, Andriaus Mamontovo, Marijono Mikutavičiaus, Alfonso Augulio, Virgilijaus Noreikos, Raimondo Daubaro, Satkutės Rosales. Dauguma valdybos narių balsavo už A. Mamontovo kandidatūrą.

REKLAMA

Nuo fondo gyvavimo pradžios 1994 metais Santarvės ordinai jau įteikti dvasininkams Kazimierui Vasiliauskui, Vincentui Sladkevičiui, Tėvui Stanislovui, Prezidentui Algirdui Brazauskui, poetui Justinui Marcinkevičiui, literatūrologei Viktorijai Daujotytei, aktoriui Donatui Banioniui, menotyrininkui Romualdui Budriui, disko metikui Virgilijui Aleknai, Sankt Peterburgo ir Kaliningrado miestams, pirmajai atkurtosios Lietuvos Vyriausybei.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų