REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar saulėtos Floridos vaizdas kelia jums nuobodulį? Ar ieškote jaudinančių gaudynių – situacijos, kai jus kas nors vaikysis po nepažįstamas gatves? O gal norite pamatyti gatve einančius ginkluotus kareivius? Ieškantiems adrenalino arba tiesiog kvailiams kai kurioms kelionių krytims labai sunku atsispirti. Po kelionės į savo CV galės įrašyti, kad jiems pavyko pasprukti nuo ginkluotos minios (tikėkimes, tai pavyks). O tiems, kurie keliauja sėdėdami savo sofoje siūlome paskaityti apie 10 atostogų, kurios jus pražudys ir kokiu būdu greičiausiai prarasite gyvybę.

REKLAMA
REKLAMA

10. Libija

Libijoje gali rasti nuostabių senovės romėnų ir graikų miestų griuvėsių (Sabratha, Leptis Magna, and Cyrene) ir UNESCO pasaulio paveldo objektų. Vonios, teatras, Dzeuso šventykla ir daug daugiau lankytinų vietų yra tiesiog puikiai išsilaikę, nes turistų čia nėra. Kodėl? Todėl, kad karinis konfliktas, privačios armijos, milicijos savivalė ir neramumai visiškai nepadeda turizmo industrijai. Greičiausiai numirsite netyčia patekę į kryžminę ugnį per suaktyvėjusį genčių ar milicijos genčių konfliktą.

REKLAMA

9. Haitis

Su žavingais paplūdimiais ir vaizdais į vandenyną, pulsuojančia kultūros sostine šalies pietuose ir labai turtinga istorija Haitis tikrai turi ką pasiūlyti turistams. Tačiau bado protestai, modernioji valdžios žiaurumo istorija ir staigus populiacijos padidėjimas Port-au-Prince (valstybės sostinė) po pastarojo žemės drebėjimo sumažino Haičio kaip svajonių atostogų vietos potencialą. Beje, čia galite būti pakankamai saugūs, jei pasisamdysite gidą ir naktimis nevaikščiosite po kalnus. Bet iš kitos pusės galite tiesiog numirti nuo choleros, smurto lūšnose arba palapinių miesteliuose ar protesto prieš valdžią metu.

REKLAMA
REKLAMA

8. Somalis

Ilgiausia pakrantė Afrikoje siūlo gražiausius vaizdus, maistas čia puikus, o kalnų vaizdai apžavi daugelį. Bet yra ir faktas, kad tarp 1990 ir 2004 m. čia nebuvo matyti nei vieno turisto. Narkotikų ir ginklų gabenimas, civilinis karas ir per sienas plintantis smurtas išstumia šią vietą iš populiarių atostogų krypčių sąrašo. Vienas viešbutis sostinėje Mogadishu rekomenduoja pasisamdyti 10 ginkluotų sargybinių, kad įpaplūdimius nuvyktumėte gyvas. Greičiausiai čia mirsite per teroristų išpuolį arba žiaurų nusikaltimą gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Venesuela

Angelų kriokliai, nuostabūs gamtos kūriniai, tropiniais archipelagai, flora ir fauna nuo lamantinų iki tūkstančių orchidėjų rūšių...ko čia galima nemėgti? Galbūt to, kad tai įprastas narkotikų gamenimo į Ameriką maršrutas. Sostinė Caracasas yra antroje vietoje pasaulyje pagal žmogžudysčių skaičių ir dauguma iš jų nėra ištiriamos, taigi jūs tikriausiai paslaptingai mirsite tyrinėdami Venesuelos-Kolumbijos sieną.

6. Brazilija

Kas neatpažintų statulos, kuri stebi Rio de Janeirą, Brazilija? Tu turi nuostabius atogrąžų miškus, kasmetinius įspūdingų vaizdų, spalvų ir garsų pilnus karnavalus, puikius paplūdimius ir 2016 m. vyksiančias Olimpines žaidynes. Tačiau Miami jūsų greičiausiai niekas nenudurs, jei į paplūdimį atsinešite iPhone. Brazilijoje įvykdoma 4 kartus daugiau žmogžudysčių nei JAV, o priekabiavimas, grupuočių smurtas/kovos ir kiti žiaurūs nusikaltimai yra tokie dažni, kad kiekvienas brazilas turi ką papasakoti. Greičiausiai čia mirtumėte priešindamiesi pagrobimui, kai kas nors bandytų jus nuvežti prie pinigų automato ir išimti pinigus.

REKLAMA

5. Irakas

Šioje šalyje gausu šventų ir istorinių vietų, islamo religijos stebuklų ir yra net pats Babylonas. Čia nėra jokių užsienio karių, tad tai gali atrodyti kaip puiki galimybė aplankyti garsias mečetes ar rūmus. Tačiau čia rizikuojate būti pagrobtas dėl labai didelės išpirkos, kurios dauguma šalių nesutiks mokėti, kadangi buvote pakankamai kvailas ir keliavote ten, kur turistinės vizos neišduodamos. Minų laukai yra kitas labai realus pavojus, kadangi žmonės gali nugirsti jus kalbant angliškai ir pagalvoti, kad esate geras taikinys. Apibendrinant šią informaciją galima teigti, kad Jūsų mirties priežastis tikriausiai būtų teroristinis išpuolis arba pagrobimas.

REKLAMA

4. Zimbabvė

Dideli žaidimų parkai, laukinė gamta ir saugomi miškai, garsieji Viktorijos kriokliai – tai tik kelios turistų atrakcijos Zimbabvėje. Visa problema yra šalies politinis klimatas, kuris gali užkaisti bet kada ir tuomet palikti jus įstrigusį užsienio valstybėje, kurioje atvirai kalbama apie tai, kokie nemėgstami yra turistai. Čia galite paprasčiausiai mirti nuo labai pavojingų taksistų vairavimo įpročių, diskusijų apie politiką ar tiesiog užlipę ant nesprogusios minos.

3. Pietų Afrika

Tai šalis, surengusi 2010 FIFA Pasaulio taurę. Čia galite rasti vieną garsiausių pasaulyje safari ekspediciją, banglenčių sporto centrus ir miestelius, kurie pamalonins turistus, turinčius įvairiausių pomėgių. Žinoma, jūsų susidomėjimas sumažės po to, kai sužinosite apie nelaimingų eismo įvykių statistiką ir aukštą nusikalstamumo lygį. Gyvybę greičiausiai prarasite vakarinio pasivaikščiojimo metu, paėmę tranzuotoją ar mašinos pagrobimo metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Pakistanas

Žavingi kalnai? Taip. Galite tiesiog nusikelti į praeitį lankydami Baltistan kaimelius, o kiekvienas mėgstantis keliauti pėsčiomis galės grožėtis vaizdingosmis apylinkėmis. Jums nepatiksiančių dalykų sąrašas irgi netrumpas: daugybė teroristinių grupių, genčių konfliktai, savižudžių išpuoliai. Dėl politinio nestabilumo išpuoliai prieš vakariečius yra gana tikėtini, tad greičiausiai mirsite per bombos sprogimą arba dėl nepagarbaus išsireiškimo apie religiją.

1. Everesto kalnas

Žinoma, tai nuspėjama, bet šis kalnas yra šąraše dėl tam tikrų priežasčių. Daugelis vaikų bent kartą ar du yra pasvajoję, kad užaugę įkops į Everesto kalną. Ir netgi pasieks viršūnę per įspūdingą audrą. Vaizdas ten, nbe abejonės, yra žavingas ir sužinoję, kad jūs tai padarėte, visi į jus žiūrės su pagarba. Bet taip bus tik tada, jei neprisijungsite prie to ilgo sušalusiųjų sąrašo, į kurį svajonės siekiantieji patenka jau po pirmosios nakvynės kalnuose. Taigi, čia jums prognozuojama mirtis nuo šalčio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų