REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandiena viena geriausiai apmokamų Holivudo aktorių, miela blondinė vyrišku charakteriu Cameron Diaz švenčią 40-tą gimtadienį.

Šiandiena viena geriausiai apmokamų Holivudo aktorių, miela blondinė vyrišku charakteriu Cameron Diaz švenčią 40-tą gimtadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Modelio karjera

Cameron Diaz gimė 1972 m., Kalifornijos valstijoje, San Diege. Jos tėvas, gimęs Kuboje, dirbo naftos kompanijoje, o mama, kilusi iš Anglijos, brokere. Pati aktorė teigia, kad Lotynų Amerikos šaknys yra labai svarbios ir kiekvieną kartą stengiasi tai pabrėžti: „Daugelis Lotynų amerikiečių negali patikėti, kad aš esu viena iš jų, nes mano šviesūs plaukai, žydros akys. Tačiau tai yra dalis manęs ir kiekviename vaidmenyje aš stengiuosi tai pabrėžti.“

REKLAMA

Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)

Vaikystėje C. Diaz buvo tikrų tikriausia neklaužada: su savo seserimi neidavo į pamokas, klausėsi sunkiojo roko muzikos, leido laiką su vietiniais vaikėzais. C. Diaz keikėsi, dažnai susimušdavo su jai nepatikusiais vaikais. Tačiau, kad ir kokia buvo pašėlusi jos vaikystė, paauglystė, tačiau mokyklą ji baigė gerais pažymiais.

Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)

Taip ir būtų praėjusi C. Diaz paauglystė diskotekose, jei 16-metės, būsimosios kino žvaigždės, viename vakarėlyje nebūtų pastebėjęs fotografas Jeffas Danas. Jis pasiūlė Cameron darbą ir mergina pasirašė sutartį su „Elite“ modelių agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)

Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)Cameron Diaz (nuotr. facebook.com)

Patraukli ir be kompleksų 16-metė nevengė pozuoti ir itin atvirose fotosesijoje. Jos nuotraukos ėmė puošti tokių populiarių žurnalų viršelius kaip „Seventeen“, „Mademoiselle“ ir kt. Ji taip pat fotografavosi „Calvin Klein“, „Levi's“, „Coca-Cola“ reklamoms.

C. Diaz modelio darbas buvo itin sėkmingas, apkeliavo visą pasaulį, dirbo Japonijoje, Australijoje, Prancūzijoje, Meksikoje. Už vieną darbo dieną dar tik būsima aktorė gaudavo du tūkstančius dolerių. 1990 m. mergina persikėlė į Holivudą ir ėmė susitikinėti su prodiuseriu Carlosu De La Torre, su kurio draugavo penkerius metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ji tapo kino aktore

Modelio kaip aktorės debiutas kino ekrane įvyko 1994 m. kultinėje komedijoje „Kaukė“. Prodiuseriai ieškojo merginos seksualios naktinio klubo dainininkės vaidmeniui. Cameron atitiko visus parametrus, išskyrus jos krūtinės dydis. Čia merginai pagelbėjo krūtis didinanti liemenėlė ir taip šviesiaplaukė pateko į kiną. Tačiau, kaip ji pati prisipažino viename interviu, ji nežinojo, kur eina: „Aš net negalėjau įsivaizduoti, kad nusifilmuosiu filme, kuris taps toks populiarus. Juostos filmavimo įkarštyje aš paklausiau: „O mano mama su tėčiu galės kur nors pasižiūrėti šį filmą?“ Štai ką man atsakė: „Taip, Cameron, kino teatre.“ Aš net tokios minties neturėjau. Taip, aš blondinė ir man tas atleistina.“

REKLAMA

Tik po filmo pasirodymo C. Diaz tapo naująja Holivudo sekso bomba ir nusprendė toliau tęsti aktorės karjerą.

Tačiau ekrano žvaigždė nusprendė neapsiriboti vien lengvabūdžių šviesiaplaukių vaidmenimis ir stengėsi maksimaliai išplėsti savo vaidmenų sąrašą. 1995 m. aktorė pasirodė juodojoje komedijoje „Paskutinė vakarienė“ ir pademonstravo savo kaip komedijų aktorės talentą. C. Dian puikiai sekėsi kurti vaidmenis komedijoje ir ji toliau jose filmavosi.

1999 m. aktorė gavo vaidmenį filme „Būti Džonu Malkovičiumi“, kuriame suvaidino visai nemielą pagrindinio veikėjo žmoną, besižavinčia naminiais gyvūnais. Už šį vaidmenį aktorė buvo nominuota „Auksinio gaublio“ apdovanojimui.

REKLAMA

Tačiau didžiausia šlovė C. Diaz aplankė po vaidmens juostoje „Čarlio angelai“. Itin daug populiarumo sulaukęs filmas kine pasirodė 2000 m., o vėliau sekė ir jo tęsiniai.

Filme „Vanilinis dangus“ gražuolė suvaidino pagrindinio veikėjo mylimąją ir pelnė dar viena „Auksinio gaublio“ nominaciją.

2002 m. C. Diaz nusifilmavo juostoje „Niujorko gaujos“, kurią režisavo M. Skorsese. Filme aktorė vaidino su tokiais kino grandais kaip Leonardo DiCaprio. Ją vėl nominavo „Auksiniam gaubliui“, bet pelnyti apdovanojimo nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniausiai kino ekranuose buvo rodoma juosta „Ko laukti, kai laukiesi“, kuriame C. Diaz suvaidino besilaukiančios moters vaidmenį. Jos porininke ekrane tapo Jennifer Lopez.

Cameron Diaz (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Cameron Diaz  „Ko laukti, kai laukiesi“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Cameron Diaz (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Cameron Diaz filme „Afigena mokytoja“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

Asmeninio gyvenimo peripetijos

Po to, kai šviesiaplaukė 1995 m. išsiskyrė su prodiuseriu Carlosu De La Torre, ji ėmė susitikinėti su aktoriumi Mattu Dillonu. Po trejų metų draugystės pora nusprendė išsiskirti. Kitas aktorės širdies draugas buvo aktorius ir muzikantas Jaredas Leto, poros draugystę 2000 m. vainikavo sužadėtuvės, o 2003 m. išsiskyrė.

REKLAMA

Tais pačiai metais šviesiaplaukė ėmė susitikinėti su muzikantu Justinu Timberlake. Pora kartu praleidu trejus metus ir daugelis buvo įsitikinę, kad abu šou verslo atstovai rado savo antrąsias puses. Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, porelė nusprendė pasukti skirtingais keliais ir likti draugais.

Cameron Diaz ir Justinas Timberlake (nuotr. SCANPIX)Cameron Diaz ir Justinas Timberlake (nuotr. SCANPIX)

Gražuolė metus taip pat susitikinėjo su beisbolo žaidėju Alexu Rodriguezu, bet santykiai taip pat baigėsi.

Alex Rodriguez ir Cameron Diaz (nuotr. SCANPIX)Alex Rodriguez ir Cameron Diaz (nuotr. SCANPIX)

Niekuomet neliūdinti C. Diaz itin optimistiškai žiūri į ateitį – juk ją dievina daugybė pasaulio vyrų! Viename interviu ji teigė: „Aš pabučiuočiau ir varlytę, nors ir žinočiau, kad ji neatvirs į princą. Aš myliu varlytes.“ Vėliau ji pridūrė: „Tegu mano širdis būna sudaužyta tūkstantį kartų, nei aš niekuomet nesužinosiu, kas yra meilė.“

REKLAMA

Savo 40-metį C. Diaz pasitinka su plačia šypsena veide. Interviu žurnalui HELLO! ji pasakojo: „Aš esu labai susijaudinusi! Kai man buvo 20, negalėjau sulaukti, kai man bus 30. Būdama 30-ties aš svajojau apie 40-metį. Man patinka tapti vyresnei. Kuo daugiau žmogui metų, tuo jis tampa protingesnis. Reikia džiaugtis kiekvienais tau padovanotais metais. Aš laiminga, kad gyvenu pilnavertį, pilną meilės gyvenimą ir nebijau senti.“

Savaitės žvaigždė: gražiausių pasaulyje krūtų savininkė K. Brook

Savaitės žvaigždė: gimtadienį švenčianti M. Kunis mėgaujasi puikia karjera ir meile

Savaitės žvaigždė: neįtikėtinai populiari nuo striptizo pradėjusi Lady Gaga

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų