REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininką Žilviną Grigaitį papiktino britų spauda, kuri skelbė, kad lietuvaitės Rūtos Meilutytės laimėtas aukso medalis yra britų nuopelnas. Negalėdamas susitaikyti su tokiu lietuviškumo žeminimu Žilvinas, kaip tikras patriotas, viešai pasipiktino tokia neteisybe ir lietuvių abejingumu olimpietės atžvilgiu. Anot jo, Lietuvai reikia apginti merginą ir neleisti jos savintis Britanijai.

Verslininką Žilviną Grigaitį papiktino britų spauda, kuri skelbė, kad lietuvaitės Rūtos Meilutytės laimėtas aukso medalis yra britų nuopelnas. Negalėdamas susitaikyti su tokiu lietuviškumo žeminimu Žilvinas, kaip tikras patriotas, viešai pasipiktino tokia neteisybe ir lietuvių abejingumu olimpietės atžvilgiu. Anot jo, Lietuvai reikia apginti merginą ir neleisti jos savintis Britanijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Britų spauda tikrai neblizga objektyvumu, todėl man ganėtinai pikta, kad jie išsako tokią nuomonę ir pamiršta, kad sportininkė vis dėlto yra lietuvė. Net nemalonu skaityti man, todėl bandau įsivaizduoti, kaip turėtų jaustis pati Rūta ir, manau, jausmas turėtų būti nekoks“, – piktinosi verslininkas.

REKLAMA

Žilvinas Grigaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)Žilvinas Grigaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Dmitrijaus Radlinsko)

Paklausus, ką tokiu atveju anot jo turėtų daryti lietuviai, Ž. Grigaitis taip pat turėjo tvirtą nuomonę: „Fakto nenuginčysi, kad ji toj šaly mokosi, bet anot britų spaudos – tai tik Londonas ir britų treneriai ją pastatė ant kojų, o kiti toks jausmas, kad nieko nemokėjo daryti ir nedarė. Ir į užuominas dėl dopingo Lietuva turėtų kažkaip reaguoti, ar iš delegacijos, ar panašiai, kad būtų išsakyta ir mūsų nuomonė, nes šiuo atveju komentuojama tik į vienus vartus.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklausus, ką ruošiasi padaryti jis pats, jeigu jau ėmėsi ginti sportininkę, verslininkas teigė: „Tai yra tik išsakytas mano požiūris, tiesiog manau, kad mum tikrai reikia užimti kažkokią poziciją, yra pažįstamų žurnalistų BBC, tik gaila, kad mes neturim kažkokios bendros nuomonės išreikštos, britai išsako savo poziciją, o lietuviškajai pusei niekas neatstovauja, todėl susidaro toks vakuumas. Britai pyksta ant savo olimpiečių, kad šie negali iškovoti jiems medalių, todėl R. Meilutytės medalį jie laiko britišku“, – piktinosi jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Pogrebnojus: kokiam sveiko proto žmogui galėtų patikti Grigaitis?

„Gynėjas Nr.1. Siūlau Žilvinui užsidėti gražiuosius baltus šortukus su kvarbatkėlėmis, pasikvėpinti ir Didžiojo protesto vardan kryžiumi auksinėmis grandinėmis prisirakinti prie Bekingamo rūmų“, – savo socialiniame tinklapyje paskelbė vienas žinomiausių dizainerių Lietuvoje Aleksandras Pogrebnojus.

Aleksandras Pogrebnojus (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. Balsas.lt)Aleksandras Pogrebnojus (nuotr. Balsas.lt) (nuotr. Balsas.lt)

Nusprendus pasidomėti, ką galėtų reikšti šis mados pasaulio atstovo išsireiškimas, jis  teigė: „Aš manau, kad reikia palikti sportininkus ramybėje, nereikia sau iš to darytis reklamos. Aš nepatikėjau jo nuoširdumu nė sekundę, o tokia savireklama yra pati durniausia, kokia tik gali būti.“

REKLAMA

Kiekvienam kilo klausimas, galbūt Ž. Grigaitis iš tiesų nori padėti mūsų sportininkei, tačiau dizaineris turi konkrečią nuomonę šiuo klausimu: „Aš manau, kad ten jokio noro nėra. Tuo labiau yra Lietuvos ambasada, Užsienio reikalų ministerija, bet jokiu būdu ne Grigaitis. Jo pozicija yra nenuoširdi. Piktintis tu gali kiek nori, bet nebūtina putotis. Kas iš to? Ką jis pakeis? Visą laiką yra visokių spekuliacijų. Jei ta mergaitė nebūtų laimėjusi aukso medalio, jis turbūt nebūtų nieko sakęs, tiesa? Tai yra pigi savireklama ir taip jis visur su tais savo šortais majačina... Man tai tiesiog juokinga ir graudu. Tegu prisirakina prie Bekingemo rūmų ir visas pasaulis sužinos, štai tokį protestą aš suprasčiau“, – žodžių kišenėje neieškojo A. Pogrebnojus.

REKLAMA

Galbūt dizaineris taip tiesiog išreiškė verslininkui asmenines antipatijas? „Aš manau, kad Grigaitis šiaip sveikam žmogui negalėtų patikti. Jei tu esi sveikas ir pas tave galvoj viskas tvarkoj, aš nežinau, ar gali patikti Grigaitis. Aš nepažįstu tokių žmonių, kam jis patiktų. Aš nesakau, kad jis kažkoks blogas, jis man netrukdo, tiesiog aš nemanau, kad sveikam žmogui turi patikti Grigaitis ir jo pareiškimai“, – pokalbį užbaigė jis.

Ž. Grigaitis: tegu A. Pogrebnojus savo ironiją pasilaiko sau

Ž. Grigaičiui nupasakojus A. Pogrebnojaus atsaką į jo susirūpinimą olipiete ir paklausus, kaip jis vertina tokį dizainerio pasipiktinimą, verslininkas buvo lakoniškesnis: „Lai jis savo ironiją pasilaiko sau, ką nors tegu realiai geriau padaro arba bent išreiškia savo nuomonę, aš nesiruošiu kreipti į jį dėmesio. Tiesiog norisi, kad penkiolikmetė nebūtų nuskriausta“, – toliau savo pozicijos laikėsi jis.

Rūta Meilutytė – olimpinė čempionė (nuotr. Elta)Rūta Meilutytė – olimpinė čempionė (nuotr. Elta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų