REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rudeniop sostinei gyvybės žada įpūsti dar viena muzikos šventė - pirmą kartą vyksiantis tarptautinis festivalis „Vilnius Music Week“.

Rudeniop sostinei gyvybės žada įpūsti dar viena muzikos šventė - pirmą kartą vyksiantis tarptautinis festivalis „Vilnius Music Week“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 30 - rugsėjo 2 dienomis šiuolaikinės muzikos atlikėjus, kūrėjus ir pramogų verslo atstovus subursiantis festivalis rengiamas kaip tradicinių „Sostinės dienų“ dalis.

REKLAMA

Apie pusę milijono lankytojų - Vakarų ir Rytų Europos muzikos profesionalų, leidybos kompanijų ir žiniasklaidos atstovų, Vilniaus gyventojų ir svečių - žadantis pritraukti festivalis laukia daugiau negu šimto kviestinių festivalio svečių iš įvairių Europos šalių.

Projekto prodiuseris Rolandas Skaisgirys naująjį festivalį mato kaip svarbiausią Rytų Europos muzikos ir kultūros industrijų centrą tarp Maskvos ir Londono, diktuojantį šiuolaikinės muzikos madas ir stilių įvairovę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak festivalio koordinatoriaus Lauro Lučiūno, festivalyje dalyvaus ne tik originaliausi muzikos atlikėjai iš Lietuvos, ir įvairioms muzikos verslo sritims atstovaujantys svečiai iš Gruzijos, Ukrainos, Baltarusijos, Azerbaidžano, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Latvijos, Estijos.

Pasak rengėjų, festivalį sudarys dvi dalys - konferencijos, seminarai, kūrybinės dirbtuvės ir daug nemokamų koncertų. „Tai ne tik pramoginis įvykis, bet atvyks ir muzikos “pirkliai„ iš įvairių pasaulio šalių. Manau, kad festivalis gali prisidėti ne tik prie Vilniaus linksminimo, bet ir atneštų lėšų, šis bendradarbiavimas būtų investicija“, - tikisi L. Lučiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, į festivalį žada atvykti grupės „Pink Floyd“ ilgametis vadybininkas, su muzikantais dirbantys teisininkai iš Didžiosios Britanijos, laukiama ir vadinamųjų grupių „medžiotojų“ iš Vakarų ir Rytų. Žurnalistai, kritikai, lektoriai iš Berlyno, Londono, Maskvos ves seminarus ir konferencijas autorinių teisių, dvidešimt pirmojo amžiaus vadybos sprendimų, muzikos viešinimo, integracijos į informacinių technologijų pasaulį temomis. Seminarai vyks sostinės kino teatre „Pasaka“.

Festivalio koncertai vyks Lukiškių ir Katedros aikštėse, Gedimino prospekto skveruose, vakariniai koncertai - sostinės klubuose ir kavinėse. Koncertuose dalyvaus ir gerai žinomi muzikantai, ir jaunos, naujos, dar mažai žinomos grupės ir atlikėjai.

REKLAMA

Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius sakė, kad savivaldybė kruopščiai išnagrinėjo šio festivalio koncepciją ir suprato, kad šis naujas renginys galėtų pakeisti situaciją Lietuvos muzikiniame pasaulyje. „Tai labai kompleksinis įvykis Vilniaus kontekste tarp čia vykstančių apie pusės tūkstančio kitų įvykių. Jau po festivalio galėsime pasakyti, kad jis turėtų tapti tradiciniu, gerokai plėstis, įnešti naujų kūrybos galimybių“, - vardijo vicemeras.

Dalis festivalio renginių vyks ir Kaune - festivalio dienomis Vilnių su laikinąja sostine žada sujungti specialus traukinio vagonas, kuriame skambės muzika, gros didžėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų