REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos valdžia didina paramą vietos filmų pramonei. Prieš kelis metus įkurta nauja bendrovė atidarė modernų filmavimo kompleksą, galintį kurti 3D formato filmus. Pakėlusi savo technologinį pajėgumą Rusijos filmų pramonė laikui bėgant žada konkuruoti su pačiu Holivudu.

REKLAMA
REKLAMA

Daugeliui žiūrovų atrodo, kad auksinė Rusijos filmų industrija subyrėjo drauge su Sovietų Sąjunga. Tačiau 2008 m. įkurta bendrovė „Glavkino“ užsimojo parašyti naują šlovės alėją. Šį pavasarį, po dešimties metų statybų, „Glavkino“ atidarė naują kompleksą. Jis vienintelis visoje Rusijoje turi įrangą, su kuria įmanoma kurti trijų dimensijų formato filmus. Rusai įsitikinę, kad naujausios technologijos – raktas į žiūrovų širdis.

REKLAMA

„Tikimės, kad nauja aplinka įpūs naujų idėjų. Šios idėjos bus paverstos į filmus, kurie žiūrovus trauks labiau nei ankstesni ar dabartiniai filmai“, – sako „Glavkino“ generalinis direktorius Ilya Bachurinas.

Kompleksas kainavo beveik 90 milijonų dolerių, tačiau atrodo, kad jis vertas savo kainos. Technologines galimybės palankiai įvertino ir pats „Avataro“ kūrėjas Jamesas Cameronas.

Rusijos filmų pramonė pernai sulaukė šimtamilijardinės paramos iš valstybės biudžeto, o Vladimiras Putinas ne kartą asmeniškai susitiko su „Glavkino“ vadovais. Juos sieja ne tik idėjos, bet ir pragmatiniai tikslai. Vien Rusijoje yra beveik pusantro šimto milijonų potencialių žiūrovų. O kur dar tarptautinės rinkos. Tačiau joms užkariauti reikės ne tik finansinių investicijų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kino teatrai renkasi tuos filmus, kuriuos supranta, ir kuriuos žiūrovams lengva žiūrėti. Tai Holivudo ir Europos produkcija. O Rusijos filmai šiuo atveju atrodo rizikingesni“, – tikina I. Bachurinas.

Rusijos filmai, palyginti su užsienio, dabar pritraukia tik nedidelę dalį vietinės auditorijos. Ir toji dalis metai iš metų krenta. „Glavkino“ mano, kad tai lėmė šiuolaikinių technologijų stoka. Pakėlus technologinį pajėgumą problema turėtų dingti. Tačiau filmų kūrėjai – dar viena kliūtis.

„Pagrindinė problema –profesionalų stoka. Galiu pasakyti, kad šioje šalyje nėra daug žmonių, galinčių dirbti su didelio biudžeto filmais. Gal vienas, du, bet, deja, ne trys“, – teigia „Glavkino“ generalinis direktorius.

Rusai žada vilioti užsienio žvaigždes, kurios ne tik statytų filmus, bet ir dalintųsi patirtimi su vietos kūrėjais. „Glavkino“ šiemet žada sukurti dar 50 televizijos programų ir 10 filmų. Kitais metais produkcija turėtų padvigubėti.

Algirdas ACUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų