REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbant apie veido valymą, išsiskiria dvi nuomonės: vienos šalininkai teigia, kad vanduo ir muilas – tai viskas, ko reikia, švarai palaikyti. Kita nuomonė šiek tiek kitokia – kuo daugiau ir įvairesnių higienos ir švaros priemonių naudojama, tuo veido oda švaresnė. Pasirodo, nei viena šių nuomonių nėra teisinga.

Kalbant apie veido valymą, išsiskiria dvi nuomonės: vienos šalininkai teigia, kad vanduo ir muilas – tai viskas, ko reikia, švarai palaikyti. Kita nuomonė šiek tiek kitokia – kuo daugiau ir įvairesnių higienos ir švaros priemonių naudojama, tuo veido oda švaresnė. Pasirodo, nei viena šių nuomonių nėra teisinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma mūsų tikriausiai pasakytų, kad veido valymas tai tokia paprasta ir kasdienė procedūra, kad ją galime atlikti net tada, kai esame visiškai išsekusios ar net apsvaigusios. Žinoma, nusiprausti veidą tikrai galime, tačiau ką pasakysite, jei pradėsime kalbėti apie visus veido priežiūros punktus iš eilės (losijonai, pieneliai, prausimosi putos, aliejai, veido valymo servetėlės, švečiamieji šepetėliai), kuriuose kaip ingridientas įtrauktos odos senėjimą stabdančios medžiagos bei vitaminai? Tikrai negalime apsiriboti vien tik vandeniu ir muilu, teigia garsi dermatologė, „Forget the facelift“ autorė Dr. Doris Day. „Yra tiek daug šiuolaikinių ir švelnių mūsų odai veido prausiklių. Pasirinkus tinkamą veido valymo priemonę, ji užtikrina, kad drėkinamosios ir senėjimą stabdančios priemonės bus geriau pasisavinamos.“ Akivaizdu, kad senovinis pliuškenimasis muiliname vandenyje ar veido šveitimas druska tikrai neduos tokio efekto. Štai jums naujosios taisyklės, kaip išlaikyti jūsų veidą gaivų, o odą nepriekaištingą.

REKLAMA

MITAS NR. 1: NUSIPRAUSKITE VEIDĄ IR KELIAUKITE

Tai mažiausiai dviejų žingsnių procesas. „Nusivalykite makiažą prieš prausiant veidą“ – sako garsi Naujojo Džersio dermatologė Dr. Jeanine Downie. „Dauguma prausiklių negali pašalinti viso makiažo, ypač aplink akis ir nosies srityje.“ Naudokite aliejiniu pagrindu pagamintą kremą-valiklį, minkštinamąsias valomąsias veido servetėles, valomąjį veido aliejų, kad „išgelbėtumėte“ veido odą nuo nuospaudų, kurios atsiranda dėvint akinius nuo saulės, ir nuvalytumėte makiažą. Prauskite veidą kūno temperatūros vandeniu. Nenaudokite per daug veido prausiklio, pakanka monetos dydžio lašelio (renkantis prausiklį ieškokite tokių ingridientų kaip kokamidropilis, betainas, triglicerinas, riebalų rūgštis, t.y. ne sulfatinių medžiagų, kurios atkuria veido odą ir ją apsaugo) ant jūsų piršto ar prausiamosios kempinėlės. Švelniai pamasažuokite veidą prausiant ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, jei ant odos pastebite spuogelių.

REKLAMA
REKLAMA

MITAS NR. 2: VEIDĄ PRAUSKITE DU KARTUS PER DIENĄ

Kol prisiekusiosios neapsisprendžia, kaip dažnai reikėtų prausti veidą (kiekvieną rytą ir vakarą, ar tiesiog tik vėlų vakarą), dermatologai teigia, kad per dažnas veido prausimas galį įtakoti per didelį veido jautrumą ir išsausėjimą. Taisyklė yra tokia – viską daryti saikingai: visada prauskite veidą po treniruotės, kad išvengtumėte užsikimšusių porų ir spuogų. Itin riebią odą valykite du kartus per dieną – ryte ir vakare. Jei jūsų oda sausa ir jautri apsiribokite viena veido valymo procedūra prieš miegą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MITAS NR. 3: UŽDARYKITE VEIDO PORAS

Atleiskite, bičiulės, bet jūs tikrai galite praleisti tokias procedūras, kaip veido masažavimas ar veido prausimas lediniu vandeniu, tam kad „uždarytumėt“ veido poras. „Poros nei atsidaro, nei užsidaro“, sako Downie. Iš tiesų, didžiulis karštis ar šaltis, gali sukelti tokias veido odos problemas, kaip raudoni spuogai ar dėmės ir paraudimas. Švelniai šiltas vanduo padeda pašalinti iš veido porų nešvarumus ir riebalų perteklių, todėl visada yra gerai veidą valyti duše. Taip pat Downie prideda: „Kol jūsų odos būklė puiki, masažas neteikia itin daug naudos“. „Masažiniai pratimai yra skirti pagreitinti kraujo cirkuliacijai, kai sulėtėja medžiagų apytaka ar kraujotaka“.

REKLAMA

MITAS NR. 4: PIRKITE VEIDO PRAUSIKLĮ PAGAL SAVO ODOS TIPĄ

Nesvarbu, koks jūsų odos tipas, įsitikinkite, kad tarp jūsų pasirinkto prausiklio ingridientų nėra tokių priedų kaip kvepalai ir aromatai (gali erzinti jūsų odą), parabenai (toksiškai kenksmingi) ar „stiprus“ muilas (džiovina ir sausina odą). „Jei prausiklis atitinka šią formulę, jo konsistencija (pienelis, putos, losijonas...) yra asmeninis kiekvienos merginos pasirinkimas“ – teigia NYC dermatologas Dr. Brad Katchen. Žinoma, žmonės, kurių oda sausa, turėtų rinktis prausiklį, kuris drėkina ir maitina oda, pavyzdžiui prausikliai su glicerinu ar taukmedžio sviestu. „Jei jūsų oda riebi – labiau tinkamos yra prausimosi putos, kurias panaudojus gaunamos super švarios odos efektas.“ – sako Day.

REKLAMA

MITAS NR. 5: NAUDOKITE ŠVEITIKLIUS, KAD ODA BŪTŲ GLOTNI

Salicilio ar glikolio rūgšties turintys prausikliai daug švelniau nušveičia odą, nei granuliuotos šveičiamosios druskos, o abi priemonės lygiai taip pat apsaugo odą nuo senėjimo ir veido dėmių bei nelygumų. Derinkite šveitimo procedūras su veido valymo procedūromis (pradėkite nuo 3 kartų per savaitę) ir pasirinkite jų skaičių pagal tai kaip jaučiatės ir kaip atrodo jūsų veido oda.

MITAS NR. 6: NAUDOKITE VEIDO TONIKĄ

„Alkoholio pagrindu pagamintas tonikas, pašalina natūralius veido aliejus“, aiškina Day. Tai nėra gerai. „Švelnūs tonikai ramina oda ir subalansuoja odos pH, tačiau naudojant tinkamą prausiklį šį žingsnį galite praleisti. Mėgstate tą jausmą, kurį suteikia jūsų odai tonikas? Rinkitės švelnų, pagamintą be alkoholio toniką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MITAS NR. 7: ŠVEISKITE ODĄ ŠEPETĖLIU IKI ŠVYTĖJIMO KIEKVIENĄ DIENĄ

„Šepetėlis pašalina riebalų perteklių, nešvarumus ir negyvą odą geriau nei jūsų rankos ir tai mažiau agresyvu nei šveičiamieji prausikliai ar druska,“ – teigia Day. „Tačiau tai nėra tokia procedūra, kurią turėtumėte atlikti kiekvieną vakarą, ypatingai jei naudojate priemones, kuriose yra retinoidų ar rugščių. Per dažnai šveičiant odą, gali kilti odos problemų, tokių kaip uždegimas“. Pagrindinė taisyklė – naudokite saikingai. Kad išvengtumėte nepageidaujamų bakterijo ir odos užkrėtimo skalaukite ir išdžiovinkite šepetėlį po kiekvieno naudojimo. Vos nepamiršau, švaruolės, keiskite šepetėlio galvutę bent kartą per tris mėnesius.

MITAS NR. 8: NUPLAUKITE NUO VEIDO VISAS PRIEMONES

Pataupykite tokius brangius ingridientus kaip retinolis ir antioksidantai, nenuplaukite jų kaip kitų priemonių, o užtepusios palikite ant veido odos. „Šios priemonės yra efektyviausios, kai susikoncentruoja odoje“ – teigia Katchen'as.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų