REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūnas kartais gali papasakoti daugiau nei patys norėtume. Judesiai pašnekovui išduoda, apie ką galvojame ir ko baiminamės. Yra žmonių, ypač dirbančių personalo atranka užsiimančiose įmonėse, kurie puikiai supranta kūno kalbą. Iš vieno pokalbio jie gali spręsti, ar pašnekovas tinka tam tikroms pareigoms.

REKLAMA
REKLAMA

Kartais atsidūrę tam tikrose situacijose jaučiamės nekaip. Ar galima pakeisti tokią padėtį ir pašnekovui pademonstruoti, kad pasitikime savimi? Egzistuoja tam tikri gestai ir elgesio manieros, padedančios įgauti pasitikėjimo savimi. Taigi, kaip elgtis, kad sudarytumėte gerą įspūdį aplinkiniams?

REKLAMA

Šypsokitės

Jei žmogus šypsosi, vadinasi, jis ne šiaip laimingas ir patenkintas, tačiau ir pasitikintis savimi. Šypsena parodo, kad jis nebijo aplinkinio pasaulio ir jaučiasi patogiai. Tokie žmonės sulaukia aplinkinių simpatijų.

Ištiesinkite pečius

Pasitikintis savimi žmogus paprastai nesikūprina ir nekrapšto nagų. Vertėtų išsitiesti, ištiesinti nugarą ir pečius, kad įgytumėte jėgos ir sudarytumėte aplinkiniams teigiamą įspūdį. Žingsniuokite plačiai, o ne mažais žingsneliais, baimingai dairydamiesi į šalis.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrėkite į akis

Savimi pasitikinčiam žmogui nėra ko slėpti. Jis nežiūri į grindis, neslepia akių ir ramiai išlaiko pašnekovo žvilgsnį. Labai svarbu palaikyti akių kontaktą kalbantis, t. y. įtikinti oponentą, kad nuoširdžiai pasitikite savo žodžiais.

Ištraukite rankas iš kišenių

Nereikėtų slėpti rankų kišenėse arba laikyti jų už nugaros. Taip galite sudaryti iliuziją, kad nuo pašnekovo kažką slepiate. Geriausia leiskite rankoms jaustis ramiai ir atpalaiduokite jas. Jei sėdite, galite padėti jas ant kelių arba stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebėkite išvaizdą

Netvarkingas žmogus su suveltais plaukais ir nemaloniu kūno kvapu galbūt ir iššauks aplinkinių gailestį ir užuojautą, bet tikrai ne simpatiją. O ir pasitikėjimo vargu ar suteiks. Reikėtų daugiau dėmesio skirti išorei ne tik prieš atsakingus renginius, bet ir kiekvieną dieną.

Išlikite ramūs

Dauguma žmonių, kuriems reikia kalbėtis sudėtingomis temomis, pradeda maskatuoti kojomis, dirginti kelius arba labai aktyviai gestikuliuoti. Tai, žinoma, iš vidaus sklindantis baimės ir nerimo šalinimas. Vis dėlto pašnekovui jie palieka neigiamų įspūdžių. Visų pirma, įrodo, kad jūs nervinatės. Antra, užkrečia aplinkinius tokiu pačiu nerimu.

REKLAMA

Nekryžiuokite rankų

Tai apsaugos gestas. Taip demonstruojate aplinkiniams, kad nenorite bendrauti arba pokalbio tema jums nemaloni ar neįdomi. Vargu, ar tai suteiks papildomos simpatijos. Bendraujant geriau tokios pozos vengti.

„Nesimalkite“

Dauguma pokalbio metu ką nors varto rankose, kryžiuoja pirštus, suspaudžia rankas į kumštį arba nuolat liečia veidą ar plaukus. Tai taip pat parodo, kad žmogus savimi nepasitiki. Stenkitės atsisėsti ramiai ir be reikalo nejudėti.

Įtikti visiems neįmanoma, tačiau tam tikrose situacijose jums tiesiog būtina sudaryti teigiamą įspūdį aplinkiniams. Nesvarbu, kur esame – susirinkime arba pasimatyme, pasitikėjimas savimi ir pozityvus nusiteikimas visuomet padeda nusverti svarstyklių lėkštelę į savo pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų