REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2012“ šiemet jau penktąjį kartą įvertins šiuolaikinio lietuviško kino kūrėjus ir pagerbs mūsų kino metrus. Jubiliejines iškilmes organizuojanti Lietuvių kino akademija (LiKA) atskleidžia, kad šį pavasarį ceremonija įvyks dviem savaitėmis anksčiau nei įprasta – gegužės 13 dieną, o apdovanojimų vakarui pasirinkta vieta sugrąžins „gerves“ į pirmąjį lizdą – Lietuvos nacionalinį dramos teatrą. Renginį tradiciškai transliuos Lietuvos televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimai „Sidabrinė gervė 2012“ bus teikiami už kino ir televizijos filmus, sukurtus nuo 2011-ųjų gegužės 1 d. iki 2012-ųjų balandžio 1 dienos. Apdovanojimus rengianti LiKA kūrėjams primena, kad paraiškas galima teikti iki 2012 m. kovo 20 d., termino pabaiga – jau kitą savaitę.

REKLAMA

Vertinimui gali būti pateikti pačių įvairiausių žanrų kino ir televizijos filmai, vadovaujantis sąvoka „nacionalinis filmas“. Kandidatus turi teisę siūlyti visos nevyriausybinės kino organizacijos, Lietuvos kinematografininkų sąjunga, Lietuvos kino prodiuserių asociacija, Lietuvos televizija, atskiros kino studijos ir kitos institucijos bei kiti juridiniai ir fiziniai asmenys (prodiuseriai, režisieriai, kritikai, aktoriai ir pan.). Paraišką galima pildyti internetiniame LiKA puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip ir kasmet, taip ir šiais – jubiliejiniais „Sidabrinės gervės“ skrydžio metais sieksime pagerbti tuos, kas sukūrė įspūdingus darbus, kalbančius šiuolaikinio kino kalba apie visiems aktualias vertybes, – sakė LiKA direktorė Lina Buzelytė. – Bet koks konkursas, bet kurie apdovanojimai yra jaudinantis procesas. Ne visi menininkai ryžtasi išbandymui – pateikti savo darbą vertinimo komisijai ir laukti verdikto. Tačiau kasmet stiprėjančios „gervių“ tradicijos pamažėl skatina lietuvius nugalėti drovumą, o ir pergalės saldumas masina.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne visi menininkai ryžtasi pateikti savo darbą komisijai. Tačiau kasmet stiprėjančios „gervių“ tradicijos pamažėl skatina lietuvius nugalėti drovumą.

Akademijos direktorė džiaugėsi vis garsėjančiu kino žmonių tarpusavio dialogu: „Kūrybinės ambicijos yra galingas variklis. Lietuviško kino kūrėjai ne tik iš naujo užkariauja didžiuosius komercinius kino teatrus, bet ir su vis tvirtesniu pasitikėjimu veržiasi į užsienio rinką, sėkmingai dalyvauja ne tik tarptautiniuose festivaliuose, bet ir svarbiausiose kino mugėse“.

REKLAMA

LiKA vadovė taip pat pranešė, kad lietuviško kino mėgėjai jubiliejinių apdovanojimų „Sidabrinė gervė 2012“ sulauks dviem savaitėmis anksčiau nei įprasta. Lig šiolei paskutinėmis kalendorinio pavasario dienomis rengta ceremonija šiais metais įvyks gegužės 13 dieną. „Juokaujame, kad tai – dėl globalinio atšilimo. Mūsų mylimi paukščiai anksčiau sugrįžta į savo namus, kur bus labai šiltai sutikti“, – sakė L. Buzelytė.

Visas kino meno gildijas pagerbiantys apdovanojimai, netrukus minėsiantys penktąjį gimtadienį, šiemet sugrįžta į nacionalinį dramos teatrą Vilniuje. Ten „Sidabrinė gervė“ vyko ir pirmąkart – 2008-aisiais.

Per pastaruosius penkerius metus lietuviško kino profesionalus pasiekė net 56 „Sidabrinės gervės“ statulėlės, už viso gyvenimo nuopelnus buvo įteiktos 6 „Auksinės gervės“, o jaunieji menininkai paskatinti 3 „Sidabrinės gervės“ kiaušiniais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų