REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visai šeimai skirto „Disney On Ice“ didžiausio spektaklio ant ledo herojai per savo pasirodymus Vilniaus „Siemens“ arenoje kovo 3-4 dienomis prabils lietuviškai. Gražiausių „Disney“ pasaulio pasakų personažus įgarsino daugiau nei 20 žinomų Lietuvos aktorių.

Visai šeimai skirto „Disney On Ice“ didžiausio spektaklio ant ledo herojai per savo pasirodymus Vilniaus „Siemens“ arenoje kovo 3-4 dienomis prabils lietuviškai. Gražiausių „Disney“ pasaulio pasakų personažus įgarsino daugiau nei 20 žinomų Lietuvos aktorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Garso architektūros“ projekto ir garso režisieriaus Viliaus Tamošaičio, vienas iš sudėtingesnių personažų atiteko aktoriui Giedriui Arbačiauskui, įgarsinusiam Gufį. „Gufio juokas labai neįprastas ir specifinis. Visgi, visi aktoriai, kurie įgarsino „Disney“ personažus, yra savo srities profesionalai ir viskas pavyko puikiai“, – sako V. Tamošaitis.

REKLAMA

Kiekvieną spektaklio metu ant ledo pasirodantį ir kalbantį „Disney“ personažą įgarsino skirtingi aktoriai, o vienam kalbančiam personažui įgarsinti prireikė vidutiniškai vienos valandos. Ledo šou metu arenoje skambės aktorių Leonardo Pobedonoscevo, Audriaus Bružo, Jurgio Damasevičiaus, Evaldo Jaro, Tautrimo Rupulevičiaus, Gyčio Balčiūno, Giedriaus Arbačiausko, Jurgos Kalvaitytės, Rimanto Bagdzevičiaus, Miss Sheep ir kitų balsai.

REKLAMA
REKLAMA

„Man teko Aladino personažas. Matyt, šis „Disney“ personažas man artimiausias, jei garso režisierius jam įgarsinti pasirinko mane. Aladinas toks pat vėjavaikiškas, žingeidus, nors ir naivus, bet kartu ir drąsus savo kalbomis ir darbais, nuolat ieškantis nuotykių ir labai žmogiškas“, – vardina aktorius Leonardas Pobedonoscevas.

V. Tamošaičio teigimu, „Disney“ personažų įgarsinimas nuo, pavyzdžiui, filmo įgarsinimo labiausiai skiriasi tuo, jog personažai tariamų žodžių neišreiškia veido mimika. Viena vertus, tai paprasčiau, nes nereikia derintis prie, tarkime, lūpų judesių, tačiau, kita vertus, tai sudėtingiau, nes visas emocijas ir išraiškas reikia perteikti balsu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano vaikystėje galimybė pamatyti „Disney“ personažą pasitaikydavo ne itin dažnai ir pačių personažų nebuvo tiek daug, kiek yra dabar. Prisimenu būdavo, kad su broliu važiuodavome pas mamos draugę į svečius ir pas ją per vaizdo grotuvą žiūrėdavome „Disney“ kurtus animacinius filmukus. Tai mums išties būdavo didelė šventė“, – pasakoja aktorius Audrius Bružas.

„Disney On Ice“ Vilniuje pristatys naujausią savo spektaklį „Princesės ir herojai“, kuriame pasakojamos 7 populiariausių „Disney“ pasaulio pasakų princesių ir jų didvyrių istorija. Įspūdingame, kupiname spalvų, spindesio, šviesos ir įspūdingų dekoracijų šou ant ledo bus galima susitikti su tokių pasakų kaip „Undinėlė“, „Gražuolė ir pabaisa“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Pelenė“, „Aladinas“, „Miegančioji gražuolė“ herojais bei susipažins su dar nematytais „Disney“ šeimos nariais.

REKLAMA

„Mes su dukrele Emile žiūrėjome šį šou, kai trupė Vilniuje viešėjo pirmą kartą. Tuomet matytas spektaklis jai, matyt, paliko didžiulį įspūdį, nes ir dabar vos tik pamačiusi reklamas ji pradėjo man sakyti, jog labai nori į šį šou. Aš jai pažadėjau, jog būtinai nueisime. Geriausias rodiklis šiuo atveju yra vaikai, nes, visgi, tai yra į vaikus orientuotas produktas“, – sako šešiametę dukrelę auginantis L. Pobedonoscevas.

Daugiau nei 40 spektaklio čiuožėjų choreografija rūpinasi JAV dailiojo čiuožimo olimpiečiai, jiems talkina daugelio populiarių Brodvėjuje rodomų spektaklių scenaristai ir kostiumų dizaineriai, „Emmy“ apdovanojimais įvertinti apšvietimo meistrai, pripažinti pirotechnikos specialistai.

„Disney On Ice“ ledo šou „Princesės ir herojai“ Vilniuje organizuoja didžiausiai šalyje pramogų verslo kompanijų grupei „SEVEN Entertainment“, vienijančiai įvairiose pramogų srityse pirmaujančias Lietuvos bendroves, kurios užsiima arenų valdymu, renginių organizavimu ir bilietų platinimu, priklausanti bendrovė „SEVEN Live“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų