REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekscentriškai gyvūnų mylėtojai po kivirčo su kaimynais teko savo arklį apgyvendinti namo svetainėje.Stephanie Noble savo būstu dalijasi su trimete kumele. Arklys ir visi jo reikmenys užima beveik visą vietą, tad 65 metų moteriai liko vos vienas gyvenamas kambarys, rašo dailyrecord.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugumai žmonių tai atrodys keista, tačiau aš neturėjau kito pasirinkimo. Gyvenu mažame miegamajame antrame aukšte. Kitas miegamasis pripildytas žirgininkystės įrangos, dar vienas – pilnas arklių pašaro, o trečią užpildo pats arklys. Net ir vonia pilna arklio paklotų“, – pasakojo moteris.

REKLAMA

„Girdėjau, kad kai kas mane vadina pamišusia moterimi, tačiau man tai nerūpi. Žinau, kad visa, ką darau, tai laikausi principų. Mes nelaimėjome dviejų karų tik sėdėdami ir laukdami, kol vokiečiai įsiverš. Manęs aplink nestumdys. Miesto taryba pasakė, kad nėra jokių problemų dėl to, kad arklys gyvena su manimi, nors tai nėra idealu“, – kalbėjo S. Noble.

Moteris į Hebridų salas prie Škotijos krantų atsikraustė prieš devynerius metus. Anksčiau jai priklausė žirgininkystės verslas Airijoje, Europoje ir JAV.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų rugsėjį ji nusprendė įgyvendinti savo svajonę ir nusipirkti Konamaros ponį, tokį pat, kokį turėjo, kai jai buvo 13-a.

„Kumelei išleidau 1850 svarų, tačiau nesigailiu, nes ji nuostabi. Pirmąjį Konamaros ponį gavau 1959 metais“, – pasakojo ji.

Anot jos, iš pradžių kumelei ji buvo suradusi arklides ir ganyklą, tačiau paslaugos jos netenkino ir teko jų atsisakyti. Tuomet ji bandė arklį apgyvendinti nenaudojame pastate netoli savo namų. Tačiau vienas kaimynas pareiškė, kad pastatas priklauso jam. Buvo iškviesta policija, S. Noble buvo suimta ir naktį praleido kameroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet moteris arkliui surado kitą būstą, tačiau su arklidžių savininku kilus konfliktui dėl pinigų, teko ir jo atsisakyti. Arklys Kūčių dieną buvo atvežtas į S. Noble namus ir pririštas prie verandos.

„Turėjau pasirinkti: ar palikti ją šaltyje, ar įsivesti į vidų. Nusprendžiau įsivesti“, – pasakojo moteris.

Per pastarąsias savaites ji iš baldų kambaryje sumeistravo gardą arkliui. S. Noble taip pat išleido šimtus svarų guminiams patiesalams, ant kurių deda šieną ir šiaudus. Moteris tikisi galiausiai pasistatyti arklides šalia namo, tačiau tam reikia mažiausiai 1 tūkst. svarų.

REKLAMA

Tačiau vienas S. Noble kaimynas tvirtino, kad šalia gyvenantys žmonės yra aukos, o ne S. Noble.

„Koks sveiko proto žmogus norėtų, kad jo kaimynas būtų arklys?“ – teigė jis.

„Problema yra ne nesupratingi kaimynai. Ji sunkumų kelia nuo pat to laiko, kai čia atsikraustė. Ponis atrodo gana mielas, bet ne ji pati“, – pridūrė jis.

Vakarinių salų tarybos atstovas teigė, kad S. Noble savo namuose gali elgtis kaip tinkama, jei tik nekyla problemų dėl saugumo ar higienos. „Tačiau mes neskatiname žmonių namuose laikyti arklių“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų