REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl Matas gimė pasmerktas visą gyvenimą kentėti? Epilepsija, cerebrinis paralyžius ir sutrikusi motorika – tai likimas, ar Telšių medikų aplaidumo rezultatas?

REKLAMA
REKLAMA

Gimdyti į Regioninę Telšių ligoninę Jurgita Ukrinienė važiavo rami. Nors gimdymo terminas jau buvo praėjęs prieš beveik dvi savaites, moteris pasitikėjo medikais, sakančiais jog tai dar ne kritinė riba.  Rami moteris išliko ir tada, kai gydytojas akušeris-ginekologas Andriejus Litkinas paskyrė jai gimdymą skatinantį vaistą leisti kas pusvalandį po trečdalį ampulės į raumenis. Tik vėliau paaiškės, kad toks oksitocino vartojimo būdas – leisti į raumenis – nenumatytas instrukcijoje ir galintis turėti neigiamų pasekmių, pavyzdžiui, sutrikdyti vaisiaus širdies darbą. „Sveiku protu mąstant, negalima skirti tokio vaisto“ – prasitars vienas iš Jurgitą vizitavusių budinčių gydytojų, nutraukęs neteisingą, jo nuomone, gimdymo planą sudariusio daktaro paskyrimą. Tačiau kita budinti gydytoja oksitocino leidimą į raumenis vėl atnaujino.

REKLAMA

Po trijų dienų, praleistų medikų globoje, Jurgitos ir Kęstučio Ukrinų kūdikis gimė beveik be gyvybės ženklų, patyręs deguonies trūkumą. Priežastis – nuo gimdos atsidalinusi dalis placentos. „Taip nebūtų įvykę, jeigu vaistas būtų vartotas kaip numatyta jo instrukcijoje. T.y., į lašinant į veną ir nepertraukiamai sekant vaisiaus širdies darbą. Tuomet būtų pastebėta, kada būklė pradeda blogėti ir tai teikia daug vilties, kad vaikas galėjo gimti sveikas“ – kalbės advokatas Arūnas Žlioba. Jo atstovaujama Ukrinų šeima Regioninei Telšių ligoninei pateikė pusantro milijono litų vertės civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar vaikas vaikščiotų, sakytų kažką. O jis nedaro nieko. Tik atsako šypsena... – graudinsis Jurgita, kurios beveik dvejų metų sūnui reikia ir tikriausiai visą gyvenimą reikės nuolatinės priežiūros. – Jis niekada nebus paauglys, nepažins mergaitės, neturės šeimos. Jis visada bus vaikas. Laikas atsakyti, kas dėl to kaltas.“

Istorija, kuri nepaliks abejingų – laidoje „Abipus sienos“ antradienį, 19 val. 10 min. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų