REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionalinės filharmonijos skliautus sudrebino akordeono virtuozo Martyno Levickio kalėdinis koncertas, pradedantis iki pat metų pabaigos truksiantį koncertinį turą didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA

21-erių Šiaulietis –  Karalienės Mortos premijos laureatas, 2010-aisiais laimėjęs Pasaulio klavišinio akordeono konkursą, o televizijos žiūrovams puikiai žinomas kaip TV3 projekto „Lietuvos talentai 2010" nugalėtojas. Šiuo metu Martynas studijuoja Londono karališkojoje muzikos akademijoje, koncertuoja su garsiausiais Londono orkestrais bei rengia pasirodymus ne tik Europoje, bet ir Jungtinėse Amerikos valstijose.

REKLAMA

Didžiųjų metų švenčių proga Martynas dovanoja net septynis įspūdingus koncertus Lietuvos publikai – Vilniuje trečiadienį prasidėjęs koncertinis turas akordeono muzika iki pat Naujųjų metų drebins sales Panevėžyje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Telšiuose bei Kaune.

Trečiadienio vakarą Lietuvos nacionalinės filharmonijos salę sausakimšai užpildė pati įvairiausia publika: nuo nuostabia muzika tobulam žiemos vakarui besimėgaujančių senjorų, iki mažųjų melomanų. Nuščiuvę liko visi: akordeono virtuozo temperamentingai atliekami modernūs bei klasikiniai kūriniai kaskart kėlė aplodismentų audrą, o muzika sužavėta publika koncerto pabaigoje plojo stovėdama ir, be abejonės, prašė biso.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerto metu buvo atliekami klasikiniai J. S. Bach, D. Scarlatti, A.Piazzolla kūriniai, taip pat modernios kontrastingus akordeono įvaizdžius demonstruojančios S. Berinsky A. Nordheim, E. Podgaits bei G. Hermosa kompozicijos. „Kalėdiniam koncertų turui rinkausi tiek ramesnius, klasikinius kūrinius, tiek energija trykštančias modernias kompozicijas tam, kad atėję į koncertus galėtų ne tik pasimėgauti kokybiška muzika bei savo akimis išvysti beveik beribes akordeono galimybes, bet ir tam, kad ramios kompozicijos leistų pajusti didžiųjų metų švenčių laukimo dvasią, apmąstyti besibaigiančius metus, o energingos ir modernios suteiktų įkvėpimo kitų metų darbams.“ – pasakoja Martynas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, nepaisant to, kad Lietuvos publika ypatingai šiltai priima jauną talentingą atlikėją, toks koncertinio turo populiarumas nustebino: „Bilietų į pirmąjį koncertą nebeliko likus dar savaitei iki pasirodymo, grojau sausakimšai salei, kituose miestuose bilietai taip pat tirpsta stulbinančiu greičiu. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvos publika demonstruoja kokybiškos muzikos poreikį. Pastaraisiais metais, deja, rečiau pavyksta atvykti į Lietuvą, tačiau per Kalėdas groti savo šalies klausytojams – didžiulė šventė man pačiam. Tikiuosi bent dalelę šventės pavyksta padovanoti ir kiekvienam atėjusiam.“

REKLAMA

Kalėdų džiaugsmą Martynas nori dovanoti ne tik atėjusiems į koncertus, bet ir tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos ir labiausiai norisi kalėdinių dovanėlių – vaikų namuose augantiems mažyliams. Todėl litas nuo kiekvieno parduoto bilieto atitenka TV3 ir SEB banko organizuojamai „Išsipildymo akcijai“. O kad kokybiškos akordeono muzikos koncertai Lietuvoje taptų dažnesni, Martynas įkūrė edukacinį meno centrą accoAkademija, kurio tikslas – populiarinti akordeono muziką, padėti jauniems talentams žengti į sceną bei užmegzti ilgalaikį ryšį su publika: „Savo koncertuose stengiuosi ne tik gerai sugroti savo pasirinktą repertuarą, bet ir kalbėti su publika muzikos kalba, taigi tikiuosi, kad accoAkademija padės lavinti klausytojus ne tik pateikiant jiems tarptautinius standartus atitinkančią muziką, bet ir kuriant tą stebuklingą ryšį tarp klausytojo ir atlikėjo.“

REKLAMA

Koncertai vyks:

Panevėžio muzikiniame teatre, gruodžio 22 d. (ketvirtadienį) 18 val.

Klaipėdos universiteto koncertų salėje, gruodžio 23 d. (penktadienį) 18 val.

Šiaulių dramos teatre, gruodžio 27 d. (antradienį) 18 val.

Alytaus miesto teatre, gruodžio 28 d. (trečiadienį) 18 val.

Telšių Žemaitės dramos teatre, gruodžio 29 d. (ketvirtadienį) 18 val.

Kauno kultūros centre „Tautos namai“, gruodžio 30 d. (penktadienį) 18 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų