REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Minties socialinės vaikų globos namai vieną vakarą pakvipo migdolais. Tąkart likimo nuskriausti vaikai skanavo neįprastą -  saldžią - vakarienę, o jų virtuvėje pasiraitoję rankoves šeimininkavo gerumą prieš Kalėdas dalijančios „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienas sugalvokite po svajonę ir jei pavyks mums iškepti gardų pyragą – jūsų norai išsipildys. O dabar prie darbo! Kas man padės supjaustyti obuolius? - švelniai globos namų auklėtinius ragino laidos „Ekovizija. Žalioji idėja“ vedėja Jovita Valeikaitė.

REKLAMA

Ant aukštų kėdžių įsitaisę ir prijuostes užsirišę penketas vaikų kruopščiai pjaustė obuolius ir minkė migdolinio žurnalistės obuolių pyrago tešlą.

Tuo metu kulinarinių kelionių  laidos „Skonio reikalas“ vedėjas Gidonas Šapiro – Bilas sukiojosi aplinkui, dalijo patarimus ir nekantriai laukė savo eilės.

„O aš gaminsiu migdolus šokolade. Man netrukus reikės vaikų pagalbos.  Pirmiausia ant garų ištirpinkime šokoladą“, -  trindamas rankomis kalbėjo kulinaras Bilas. Jis įsitikinęs, kad būtent tokį desertą, kurį kartą pristatė vienoje savo laidų, labiausiai mėgsta vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Juk visi 59 Vilniaus Minties socialinės vaikų globos namų auklėtiniai niekuo neišsiskiria iš savo bendraamžių ir lygiai taip pat laukia žiemos švenčių.

Šiuos globos namus antrą kartą lankiusiai laidų vedėjai J. Valeikaitei patinka, kai ir jos namai kvepia pyragais, kuriais dar galima pavaišinti mamą ir draugus.

Tokia ypatingai vaikų mėgstamų gardėsių nauda - žurnalisės namuose. Mat jos trejų metų dukra Indija Marija kol kas domisi tik saldumynų gaminimu, tačiau jų nevalgo. Užtat mažylė negali atsispirti mamos keptiems pyragėliams su krevetėmis ir lęšiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaikšto paskui mane su savo piešiniu, kuriame pavaizduoti jos mėgstamiausi pyragėliai ir vis prašo, jog juos pagaminčiau“, - su šypsena pasakojo laidų vedėja. Ant jos Kalėdų stalo šie krevečių kepiniai tikrai bus.

Toli gražu ne vieną saldumynų receptą išmėginusi J.Valeikaitė šįkart kartu su globos namų auklėtiniais kepė trupininį pyragą (angl. apple crumble) iš obuolių, sviesto, avižinių dribsnių, cukraus, migdolų drožlių, cinamono ir miltų.

„Darau citrininius ledus, kepu tortus. Šiemet bandžiau gaminti keturis skirtingus pyragus, tačiau nei vienas jų neišėjo taip gerai, kad jį norėtųsi kartoti“, - paaiškino iš natūralių produktų maistą mėgstanti gaminti žurnalistė.

J.Valeikaitė džiaugėsi, jog globos namuose iškepti gardėsiai kaip mat dingo nuo saldžios vakarienės stalo. Vadinasi, išsipildys ir vaikų svajonės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų