REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per artėjančias žiemos šventes Lietuvos miestuose net dviejuose renginiuose šeimai pasirodys įgudę kinų cirko artistai, įvaldę oro stichiją ir neįtikėtiną plastiką bei ledo čiuožėjai iš Rusijos. Didžiojo Kinijos cirko meistrai pristatys „Kalėdinių stebuklų šou“, o svečiai iš Sankt Peterburgo žiūrovus nukels į svajų pilną Smaragdo miestą ir Stebuklų šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Rytų atkeliaujantys cirko profesionalai publikai pristatys programą, kurios tradicijos jų šalyje buvo puoselėjamos net 4 tūkstantmečius, o akrobatiniai triukai dėl savo sudėtingumo atrodys sunkiai įtikimi. Šou lydės egzotiška ir spalvinga rytietiško cirko aura. Rusijos ir Kinijos Kalėdų šventės kūrėjai Lietuvą aplankys gruodžio 19-23 dienomis.

REKLAMA

Atsiveža šimtmečius tobulintus pasirodymus

Kinijos Cirko menas – seniausias visoje Žemėje, o jo šaknys slypi senovės žaidimuose, tradiciniuose amatuose ir karyboje. Daugelyje programos elementų netrūks ir simbolių, menančių senąsias kinų legendas. Akrobatai demonstruos kone magiškus jų kūno gabumus, o renginio akcentu taps garsusis „Kinų lėkštučių“ numeris. Šie indai nuo seno Kinijoje reiškia saulę, o artistai, sukantys daugybę jų ant plonyčių pagaliukų, pasirodyme tampa žmonijos ir dangaus šviesos tarpininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Amžių amžiais tobulinti tradiciniai cirko numeriai šiandien papildomi šiuolaikinės technikos detalėmis. Vienas seniausių – „Šilko“ numeris, kurio metu daugiau kaip dešimt akrobatų atlieka piruetus ir triukus tarp besivejančių šilko juostų. Aplodismentų neabejotinai sulauks ir žonglieriai tiek rankomis, tiek kojomis sugebantys suvaldyti daugybę kiniškų skėčių, taurių ir net stalų. Vaikai neliks abejingi scenoje šoksiantiems margaspalviams mitologiniams Kinijos gyvūnams – drakonams ir tigrams.

Pasakos pasaulis ant ledo

Sankt Peterburgo Ledo teatro aktoriai žiūrovus sužavės įtaigia ir nuotaikinga istorija apie Smaragdo šalies burtininką. Daugiau kaip dvidešimt metų įvairaus amžiaus publiką kerintis kolektyvas šįsyk papasakos mažos mergaitės Elės (originalioje amerikiečių rašytojo Lymano Franko Baumo knygoje jos vardas Dorotė) ir jos šunelio Toto nuotykius stebuklingoje Didžiojo Gudvino šalyje.

Uragano kartu su mergaite nublokšti žiūrovai sutiks linksmą, bet kiek kvailoką Kaliausę. Nelaimingos meilės kamuojamas Medkirtys guosis nuo širdies kančių net surūdijęs, o vėliau draugai visai netyčia išgąsdins „Narsųjį“ liūtą. Šiuolaikinė muzika ir choreografija, puošnūs kostiumai ir spalvingos dekoracijos susilies į pasaką, kuri leis kiekvienam pasijusti Stebuklų šalies keliautoju ir kvapą gniaužiančių nuotykių dalyviu. Ant ledo suksis net medžiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų