REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip kovoti su tamsiais ratilais ir akių paburkimu

Tokį klausimą moterys, stovėdamos prieš veidrodį, sau užduoda kiekvieną rytą. Šiandien, remdamosi ekspertų patarimais, galime išvengti ar bent jau sumažinti šiuos nemalonius simptomus.

Tokį klausimą moterys, stovėdamos prieš veidrodį, sau užduoda kiekvieną rytą. Šiandien, remdamosi ekspertų patarimais, galime išvengti ar bent jau sumažinti šiuos nemalonius simptomus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei netikėtai atsirado ryškūs ratilai po akimis...

Tai gali būti alerginė reakcija ar požymis, rodantis inkstų ligas. Jei kartu pasireiškia kiti simptomai, pavyzdžiui, karščiavimas, odos išbėrimas ar pasunkėjęs kvėpavimas, nedelsdamos pasitarkite su gydytoju. Jeigu tai alerginė reakcija, išsiaiškinkite, kokiems produktams padidėjęs jautrumas, ir išbraukite juos iš valgiaraščio. Paprastai žmonės būna alergiški vadinamiesiems naujoviškiems produktams: pesticidais apipurkštiems vaisiams ir daržovėms, apdorotoms grūdinėms kultūroms ir daugeliui kitų produktų, apie kuriuos prieš daugelį metų žmonija net nebūtų pagalvojusi. Alergiją taip pat gali sukelti kosmetinės priemonės, kremai, akių tušas.

REKLAMA

Patamsėję paakiai gali būti susiję su priešmenstruaciniu sindromu (PMS)

Atkreipkite dėmesį, ar paakiai paburksta ir patamsėja maždaug tuo pačiu metu kartą per mėnesį. Jei akių paburkimas atsiranda likus kelioms dienoms iki mėnesinių, tai – priešmenstruacinio sindromo simptomas. Stenkitės vartoti natūralius diuretikus, tokius kaip žalioji arbata, sumažinti druskos kiekį maiste, vartoti mažiau angliavandenių ir šiuo periodu nepiktnaudžiauti skysčiais. Sumažėjus skysčių kiekiui organizme, ratilai ir paburkimas turėtų išnykti.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt tai paveldima?

Pažvelkite į mamą ar močiutę: jei jas kamuoja tamsūs ratilai, greičiausiai jų neišvengsite ir jūs. Dažnai tamsūs paakiai ir akių paburkimas būna paveldimi. Šiuo atveju nieko pakeisti negalite. Pamilkite save tokią, kokia esate ir netapkite reklamos auka. Kremai ar aliejukai, kainuojantys didelius pinigus, jums bus neveiksmingi.

Kraujagyslių problemos

Jei ratilai atsiranda dėl išsiplėtusių kraujagyslių, miegokite ant dvigubos pagalvės, kad mažiau kraujo susikauptų paakių kraujagyslėse. Rytais uždėkite tose vietose šaltą kompresą ir palaikykite 5 minutes. Tai turėtų susiaurinti išsiplėtusias kraujagysles ir ratilai taps mažiau pastebimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užsikimšusi nosis

Užsikimšusi nosis gali praplėsti ir tokiu būdu išryškinti kraujagysles, einančias nuo akių iki nosies. Išsigydykite slogą ir pajuodę ratilai kaipmat išnyks.

Sveika mityba padeda sumažinti akių paburkimą

Kuo sveikiau valgysite, tuo gražesnė bus jūsų oda. Kovojant su juodais ratilais reikia vitaminų C, E, K, geležies ir folio rūgšties. Pasimėgaukite citrusiniais vaisiais, uogomis, lapinėmis daržovėmis, grūdais, avokadais, jūros gėrybėmis, žaliąja arbata ir kitais produktais. Venkite apdorotų, riebių gaminių. Vartokite mažiau druskos, ji sulaiko vandenį.

REKLAMA

Ar pakankamai miegate?

Miegas – nieko nekainuojantis ir neskausmingas būdas, padedantis sumažinti tamsius ratilus. Juodi paburkę paakiai dažniausiai atsiranda po bemiegės ar prasto miego nakties. Kai žmogus napailsi, oda tampa blyški, o paakiai dar labiau išryškėja. Pasistenkite nenutrūkstamai miegoti ne mažiau kaip 7–8 valandas.

Natūralus paakių gydymas

Yra daugybė patarimų, kaip sumažinti akių paburkimą natūraliomis priemonėmis namų sąlygomis. Šalto šviežio agurko griežinėliai, į pomidorų sultis ar mėtų lapų nuovirą pamirkyti vatos tamponėliai, arbatos maišelių kompresas gali puikiai pagelbėti naikinant tamsius paakius ir patinimą.

REKLAMA

Dehidratacija

Ne be reikalo vanduo vadinamas gyvybės šaltiniu. Kai jo trūksta, taip pat gali išryškėti juodi ratilai. Per dieną išgerkite bent 8 stiklines vandens. Žinoma, nereikia persistengti, nes dėl jo pertekliaus gali paburkti paakiai.

Atsisveikinkite su žalingais įpročiais

Rūkymas skatina odos senėjimą, užkemša kraujagysles. Dėl to išryškėja juodi paakiai. Didžioji dalis alkoholinių gėrimų ingredientų slopina širdies funkcijas, todėl oda gauna mažiau deguonies. Ribokite šiuos žalingus įpročius ir jausitės bei atrodysite geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sergate mažakraujyste?

Geležies trūkumas gali lemti melsvą atspalvį po akimis. Kiti mažakraujystės požymiai – blyški veido oda, neritmingas širdies plakimas, nuovargis, irzlumas. Jei jums būdingi daugiau nei du iš minėtų simptomų, pasikonsultuokite su gydytoju, atlikite kraujo tyrimus.

Darykite specialius veido pratimus

Veido raumenų tonizavimas gali padėti kovoti su tamsiais ratilais. Lengvai patapšnokite sritį aplink akis pirštais, švelniai stumdykite veido odą pirmyn ir atgal. Tai pagerins kraujo cirkuliaciją ir sumažins nežymias raukšleles.

REKLAMA

Kompiuteris

Visi puikiai žino, kaip akims kenkia kompiuteris. Bent minimaliai sumažinti jo daromą žalą galite šiais būdais: kompiuterio ekranas turi būti žemiau nei jūsų akių lygis, geriausia į ekraną žiūrėti iš 50 cm nuotolio, kas keliolika minučių atitraukite akis nuo kompiuterio, leiskite joms pailsėti. Žmonėms, kurių darbas neatsiejamas nuo kompiuterio, patariama nenumoti ranka į akių išsausėjimą ir dažniau lankytis pas okulistą.

Maskavimas

Jeigu jau reikia eiti iš namų, o paakiai tamsūs, pasinaudokite maskavimo gudrybėmis. Užtepkite nedidelį kiekį specialaus kremo ant paakių srities, leiskite jam įsigerti. Tuomet užmaskuokite paakius vienu tonu nei jūsų veido oda šviesesniu maskavimo pieštuku, vėliau užtepkite nedidelį kiekį kreminės pudros. Svarbiausia – nepadauginti!

Stresas ir nerimas

Kuo daugiau nerimausite, tuo labiau tai atsispindės jūsų veide. Tai tarsi užburtas ratas: jeigu nepradėsite valdyti streso dabar, vėliau su juo susitvarkyti bus dar sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų