REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktasis dokumentinių filmų festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ žengti į ilgąjį keturių dienų savaitgalį kviečia mėgaujantis kokybiškomis ir tikromis istorijomis, diskutuojant apie žmonių prekybą, Arkties tautų išsaugojimą, Rusijos stipriausiųjų pinkles, Kubos ateities viziją ir vienos lyties žmonių meilę. Per likusias keturias festivalio dienas iki spalio 30-osios įvairiose Vilniaus vietose įvyks per 30 filmų peržiūrų, susitikimų su kino kūrėjais ir pokalbių skaudžiomis bei itin nepatogiomis temomis.

REKLAMA
REKLAMA

Jau šiandien, spalio 27-osios vakarą, kino centre „Skalvija“ bus parodytas prieštaringas filmas „Edi ir Tėja: labai ilgos sužadėtuvės“ (angl. „Edie & Thea: a very long engagement“). Vestuvėmis vainikuota 42-ejus metus trukusi dviejų moterų meilės istorija pamėgins įtikinti, kad džiaugsmo rytdienai atidėti nevalia. Filmą lydės diskusija „Lesbietėms partnerystės nereikia“, kurios metu psichologai, teisininkai, mažumų atstovai ir visi norintys diskutuos apie netradicinę santuoką, jos reikmę ir visuomenės (ne)ryžtą priimti kitokią meilę.

REKLAMA

Kino seansai menų fabrike „Loftas“ (nuotr. Organizatorių)Kino seansai menų fabrike „Loftas“ (nuotr. Organizatorių)

Tą pačią dieną „Pasakos“ kino teatre žiūrovai galės pabendrauti su filmo „Tylusis sniegas“ (angl. „Silent Snow“) kūrėju, olandų režisieriumi Janu van den Bergu apie nykstantį Šiaurės grožį ir jos gyventojus tylomis lydinčias bėdas, kurių sukelėjas – visas pasaulis.

Kone įdomiausias susitikimas ketvirtadienį laukia po filmo „Chodorkovskis“ (angl. „Khodorkovsky“) peržiūros „Skalvijos“ kino teatre, mat čia mintimis dalinsis itin garsiai per pasaulį nuskambėjusios juostos kūrėjas Cyrilas Tuschi. Jo filme pavaizduotas turtingiausio Rusijos oligarcho virsmas tremtiniu Sibiro kalėjime nepaliks abejingų.

REKLAMA
REKLAMA

Istorijas pasakos kaliniai ir prievartos aukos

Penktadienio susitikimuose galima bus iš arti susipažinti ir padiskutuoti su lietuvių juostos „Laisvė kurti“ režisieriumi Evaldu Jansu, kuris „Menų spaustuvėje“ pasakos apie kalinių norą keistis ir iš nieko kurti grožį. Nebijantys itin skaudžių temų „Skalvijoje“ galės pamatyti juostą „Šokantys Afganistano berniukai“ (angl. The Dancing Boys of Afghanistan) ir pamatytus sukrečiančius vaizdus aptarti su režisieriumi Jamie Doranu.

Duris į mažą didelių čeburekų ir smulkios korupcijos pasaulį pravers režisierius Tomas Bručas, kurio filmas „Čeburekų pardavėjais“ šeštadienį bus rodomas „Menų spaustuvėje“. Atviras susitikimas tą vakarą laukia ir „Skalvijoje“. Čia rodomame filme „Vieta“ atėjusieji išvys prancūzės Marie Dumora sukurtą juostą apie romų apgyvendintą buvusį šiukšlyną ir išgirs pačios režisierės įspūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmo „Sekso kaina“ peržiūra (nuotr. Organizatorių)Filmo „Sekso kaina“ peržiūra (nuotr. Organizatorių)

Sekmadienio vakarą festivalį „Skalvijoje“ iškilmingai uždarys tarptautinį pripažinimą pelnęs Manto Kvedaravičiaus filmas „Barzakh“. Jo centre – istorija apie Čečėnijoje dingusius žmones. Ieškantys prarastų artimųjų kartais juos išvysta sapnuose, čia patekę pražuvėliai, sakoma, grįžo iš „Barzakh“ – žemės, tarp gyvųjų ir mirusiųjų...

Primename, kad kiekvienas žiūrovas nusprendžia pats, kiek vertas „Nepatogaus kino“ bilietas – visuose  festivalio seansuose galima apsilankyti sumokėjus simbolinį 1 ct mokestį.

REKLAMA

Penktasis žmogaus teisių kino festivalis „Ad Hoc: Nepatogus Kinas“ žiūrovus susitikti Vilniuje kviečia iki spalio 30-osios, vėliau projektas persikels į Kauną (lapkričio 2 – 6 d.), Klaipėdą (lapkričio 8 – 12) ir mažesnius Lietuvos miestus.

Filmo „Chodorkovskis“ reklaminis filmukas anglų kalba:

Filmo „Sekso kaina“ reklaminis filmukas su titrais anglų kalba:

Lietuviškos juostos „Laisvė kurti“ reklaminis filmukas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų