REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį, spalio 10 d., sostinės kino centre „Multikino“ pirmą kartą skambės pilnas, penkių dalių Šarlio Guno operos „Faustas“ pastatymas. Nuo debiuto XIX amžiuje iki naujausio pastatymo Paryžiaus nacionalinėje operoje, iš kurios bus tiesiogiai transliuojama, prieštaringų vertinimų sulaukianti opera yra laikoma prancūzų operos simboliu – išversta į 25 pasaulio kalbas ji patenka į dažniausiai pasaulyje statomų operų sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek šios operos transliacija, tiek jos premjera galėjo ir neįvykti. Likus savaitei iki jos, dėl kilusio konflikto tarp Fausto vaidmenį atliekančio solisto Roberto Alagna ir vieno žinomiausių Prancūzijos dirigentų Alain Lombard, operos vadovybei teko rinktis tarp dviejų menininkų – buvo pakeistas operos dirigentas“, – sako kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.

REKLAMA

Pasak jo, kritikų įvertinimai rodo, kad pasirinkimas buvo teisingas. Armėnų tautybės Paryžiuje gimęs ir augęs dirigentas Alain Altinoglu neįtikėtinai greitai perėmė vadovavimą orkestrui ir meistriškai susidorojo su jam skirta užduotimi. Paryžiaus nacionalinės operos viltis pateisino ir Lučiano Pavaročio konkurso nugalėjas prancūzų tenoras R. Alagna – šiame „Fausto“ pastatyme jis akivaizdžiai mėgaujasi pagrindiniu vaidmeniu ir jį atlieka nepriekaištingai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis moters, Margaritos vaidmuo, patikėtas albanų sopranui ir aktorei Invai Mulai, gerai žinomai vesterno žanro kino gerbėjams. Ne vieno operinio dainavimo konkurso, tarp kurių – Plačido Domingo tarptautinis operos konkursas Paryžiuje, laimėtoja „Oskarui“ nominuotame filme „Penktasis elementas“ įgarsino vieną iš moterų personažų Divą Plavalaguną – šiam darbui ją rekomendavo pačios Marijos Kalas agentas.

Tuo tarpu Mefistofelio – velnio, sugundžiusio Faustą parduoti savo sielą vardan jaunystės, vaidmuo operoje atiteko aukštam, impozantiškam ir gerai kritikų įvertinam prancūzų bosui – baritonui Paul Gay. Margaritą įsimylėjusio Fausto mokinio Zybelio – belgų mecosopranui Angélique Noldus, Margaritos kaimynės ir globėjos Martos – prancūzų mecosopranui Marie-Ange Todorovitch. Operos režisierius – Jean-Louis Martinoty.

Bilietus į tiesioginę operos „Faustas“ transliaciją galima įsigyti „Multikino“ kino centro kasose (prekybos ir pramogų centro „Ozas“ III aukštas) ir internete adresu www.multikino.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų