REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sūneliui šeši mėnesiai ir jis labai neramus. Girdėjau, kad labai ramina masažas. Ar tai tiesa? Gal galite duoti keletą patarimų, kaip masažą daryti?

Rima

REKLAMA
REKLAMA

Švelnus kūno masažas padeda stiprinti ryšį tarp mamos ir kūdikio. Masažas ne tik labai naudingas kūdikio sveikatai, bet ir slopina įvairius negalavimus. Tačiau nepamirškite, kad kūdikiui masažas daromas visiškai nenaudojant jėgos, tik švelniai glostant. Masažuojant kūnas švelniai glostomas naudojant lengvą spaudimą.Kad kūdikis jaustųsi patogiai ir laisvai, kambaryje turi būti šilta, nesijausti skersvėjo. Ant kilimo ar vystymo stalo patieskite šiltą rankšluostį arba paklodę ir paguldykite kūdikį.

REKLAMA

Įsipilkite į delnus nedidelį kiekį kūdikių raminamojo masažo aliejaus ir sušildykite jį patrynę delnus vieną į kitą.

Kūdikį masažuokite tik labai švelniais judesiais 2–5 minutes atidžiai stebėdama jo reakciją. Jei mažylis jaučiasi nepatogiai ar įsitempęs, baikite masažą.

Švelnų masažą pradėkite nuo kūdikio kojyčių ir pėdučių, lėtais plačiais judesiais masažuodama blauzdas, o pirštų galais masažuodama kūdikio kojų pirštelius. Stebėkite jo nuotaiką – tylus dainavimas ar kalbėjimas masažo metu padeda atsipalaiduoti.

REKLAMA
REKLAMA

Švelniais sukamaisiais judesiais masažuokite krūtinę ir pilvuką – pradėkite aplink bambą ir vis plėskite sukamuosius judesius pagal laikrodžio rodyklę.

Švelniai paglostykite pečius, rankas ir delnus. Lėtais plačiais judesiais masažuokite kūdikio rankas „aukštyn – žemyn“ kryptimi. Tada pirštų galais pamasažuokite kūdikio delnus ir pirštelius. Kai baigsite apverskite mažylį į padėtį, kurioje jis paprastai ilsisi ar miega.

Svarbu:

– niekada nemasažuokite, jei kūdikio odelė paraudusi, paveikta uždegimo, sumušta, patinusi ar pažeista,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– nemasažuokite kūdikio, jei jis karščiuoja ar blogai jaučiasi,

– nenaudokite masažo aliejaus kūdikio veido odos priežiūrai.

Kūdikių masažui naudokite specialų mažylių odai skirtą aliejuką, kuris apsaugo, ramina ir drėkina gležną kūdikio odelę, stiprina jos atsparumą.

Priklausomai nuo spaudimo stiprumo ir glostymo intensyvumo bei krypties masažas vaiką gali nuraminti, stimuliuoti, veikti raminamai.

Vaikų ligų gydytoja Nijolė Saniukienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų