REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarosiomis savaitėmis gyvūnų globos namus tiesiog užplūdo savo augintiniais atsikratyti panorę panevėžiečiai. Vieni sako išvažiuojantys studijuoti, kiti traukia į svečias šalis laimės ieškoti, o tretiems augintiniai tapo tiesiog nebereikalingi.

Pastarosiomis savaitėmis gyvūnų globos namus tiesiog užplūdo savo augintiniais atsikratyti panorę panevėžiečiai. Vieni sako išvažiuojantys studijuoti, kiti traukia į svečias šalis laimės ieškoti, o tretiems augintiniai tapo tiesiog nebereikalingi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors prie bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ įkurta gyvūnų prieglauda dėl padažnėjusio panevėžiečių noro atsikratyti augintiniais jau sausakimša, prieš porą dienų čia patekusiam šuneliui kampas vis dėlto atsirado.

REKLAMA

Vandens gniaužtuose

Rudas kiemsargiukas į gyvūnų prieglaudą pateko labai neįprastu būdu – jį čia atvežė ugniagesiai gelbėtojai.

Paskutinės vasaros dienos pavakarę Panevėžio apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje suskambo telefonas. Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė Vilma Vaiginytė sako, jog paskambino ir pagalbos paprašė Smėlynės gatve einantis panevėžietis. Žmogus sakė matantis, kaip netoli tilto, Nevėžio viduryje, blaškosi šunelis. Buvo aišku, jog gyvūnas pervargęs, išsigandęs, nežino, į kurią pusę plaukti, ir atrodė, kad tuoj pradės skęsti. Praeivis ir paskambino gelbėtojams.

REKLAMA
REKLAMA

Gelbėtojai šio pagalbos prašymo nepraleido negirdomis. Atskubėję prie upės, jie sėdo į gelbėjimo valtį, ja pasiekė nelaimėlį, ištraukė iš vandens ir tirtantį nuo šalčio ir baimės nugabeno į gyvūnų prieglaudą.

Bėdos – įvairiausios

Kaip šunelis atsidūrė upės viduryje, niekas nesiima spėlioti. Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji inspektorė V. Vaiginytė tikina, esą tokie gelbėjimo darbai nėra labai dažni – gyvūnus iš bėdos tenka traukti vieną du kartus per ketvirtį. O bėdos pačios įvairiausios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai prieš kurį laiką pareigūnai buvo iškviesti gelbėti katės. Penktame daugiabučio namo aukšte gyvenančios šeimos augintinė įstrigo tarp praverto plastikinio lango rėmo. Šeimininkų nebuvo namuose, tad nebuvo kam gyvūno iš tokių spąstų ištraukti, o jis pats išsivaduoti jau negalėjo. Nepaliaujamą kniaukimą girdintys kaimynai išsiaiškino, kas nutiko, ir iškvietė gelbėtojus. Šie, privažiavę automobiliu, pasistatė kopėčias, pakilo iki penkto aukšto, ištraukė iš lango rėmo katę ir įleido ją atgal į vidų.

REKLAMA

Sušalęs ir išsigandęs

Gyvūnų gyvybės vagonėlio įkūrėja Rūta Liberienė sako, kad užvakar iš vandens ištrauktas šunelis buvo labai sušalęs, išsigandęs. Nušluostytas, išdžiuvęs jis susisuko į kamuolėlį ir ilgam užsnūdo. Rudas nedidelis kiemsargis po tokio išbandymo jėgas stengėsi atgauti miegodamas.

„Šunelį atvežę gelbėtojai spėliojo, galbūt gyvūnėlis aklas, kad nepastebėjo upės ir į ją įkrito. Tačiau manau, kad priežastis kita. Net aklas šuo nebūtų įkritęs į vandenį, o jeigu ir būtų įkritęs, būtų išsikapstęs tuoj pat atgal. Spėlioti sunku, bet gali būti, kad kas nors gyvūną tyčia įmetė į upę“, – sakė R. Liberienė.

REKLAMA

Į gyvūnų globos namus keturkojai dažniausiai patenka, kai tampa šeimininkams nebereikalingi. Iš gelbėtojų rankų globėjams jie perduodami labai retai.

Ieškos naujų šeimininkų

Netikėtai į prieglaudą pateko ir išvaizdus foksterjeras, vieną rytą rastas grandine pririštas prie vartų ir tiesiog paliktas be jokios informacijos, raštelio, paaiškinimo.

„Viliuosi, kad ne šeimininkai taip negražiai atsikratė savo gražiu protingu augintiniu, gali būti, kad pašaliniai žmonės jį pamatė palaidą bėgiojantį ir atvedė čia“, – sako žinoma gyvūnų globėja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu, pasak R. Liberienės, gyvūnų atsikratymas tapo tiesiog masiniu reiškiniu. Visos turimos vietos užpildytos, o keturkojai vis vedami ir prašomi priglausti.

Todėl miesto gimtadienio šventės metu gyvūnų globos draugijos savanoriai rengs akciją, rinks aukas gyvūnų globai, taip pat kvies žmones ateiti į gyvūnų globos namus ir tapti atstumtų keturkojų šeimininkais. Patikę gyvūnai bus dovanojami.

Kad žmonėms rūpi gyvūnai – akivaizdu. Štai neseniai moteris paskambino gyvūnų globėjams ir pranešė, kad netoli vieno prekybos centro visą parą kiauksi pririštas ir paliktas šuo. „Vakar rytą ėjau pro šalį, jis čia buvo, šiandien rytą dar tebėra. Reikia gelbėti“, – nerimavo moteris.

Nuvykusios savanorės išsiaiškino, kad niekas šunelio nė nemanė palikti. Tiesiog jo šeimininkas mėgsta alų ir kas rytą ateina į greta esančią aludę valandėlę kitą pasėdėti. Pririštas augintinis jo nekantraudamas lauki

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų