REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešpaskutinį vasaros savaitgalį, rugpjūčio 19 – 21 d., Kražiuose vėl suskambės Kražių festivalio muzika, skelbdama apie jau šeštojo festivalio kulminaciją. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Kražių ir viso Kelmės rajono kultūrinių renginių mozaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant festivalių gausos, Kražių festivalis tebėra patrauklus tiek nuolatiniams žiūrovams, tiek ir jo svečiams. Kražiuose puoselėjama festivalio dvasia - senosios ir moderniosios kultūros dermė, platus muzikos stilių ir žanrų spektras,  tapo tarsi vizitine Kražių festivalio kortele, tad ir šiais metais programa ras atgarsį įvairaus skonio klausytojų širdyse.

REKLAMA

„Esminis šio festivalio išskirtinumas – noras kurti jaukią, draugišką ir nekomercinę aplinką ne tik dalyvių, bet ir muzikos mylėtojų atžvilgiu. Kiekvienais metais vis gausesnis dalyvių ir žiūrovų skaičius byloja, kad festivalis pasiekė savo – tapo gyvu reiškiniu, kurio metu žmonės tampa ne tik festivalio klausytojais, bet ir jo natūralia dalimi“, - teigia Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė. Pasak direktorės, festivalio sėkmė byloja ne tik apie Kražių kultūrinio gyvenimo, bet ir apie viso Kražių miestelio, kaip reikšmingo Lietuvos dvasinio ir kultūrinio centro, atgimimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šį savaitgalį Kražiuose sklandysiantys klasikinės ir populiariosios muzikos garsai rugpjūčio 19 d., penktadienį, pakvies į tapytojo Vinco Norkaus darbų parodą, geros nuotaikos užtaisą dovanos choras „Saunds in G“, o švelnus ir aksominis Whitney Houston balsas palies ne vieno širdį. Gerai pažįstamo balso savininkės kūryba atsiskleis kuo gražiausiomis melodijomis, kurias atliks talentinga atlikėja Girmantė Vaitkutė.

Šeštadienį knygos mylėtojai bus pakviesti į Viliaus Purono sukurtos „Geležinės knygos“ ir Roberto Keturakio knygos „Jotvingiai“ pristatymą. Popieriniai knygos lapai virtę geležiniais, bylojantys Jotvingių Kryžiaus Riterių Ordino istoriją, ant specialaus geležinio baldo bus saugomi Ordinui skirtoje būstinėje Kražiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio pavakarę bažnyčios skliautuose sklandys įspūdingos barokinės melodijos, kurias atliks Aušra Liutkutė (sopranas), Birutė Asevičiūtė (fortepijonas). Per visą miestelį nuvilnijusis eisena, visus festivalio svečius pakvies į Kolegijos aikštę, kur pabėgti nuo kasdienybės ir pažinti daugiaspalvės kultūros žavesį pakvies įspūdingi Henry Purcell operos „Didonė ir Enėjas“ garsai. Karališka barokinė opera nukels klausytojus į mitinius laikus, kai Kartaginos karalienės Didonės ir Trojos karo didvyrio Enėjo meilės liepsna buvo negailestingai užpūsta magiškų piktųjų dvasių intrigų. Šią dramą užbaigia vienas gražiausių ne tik H. Purcell, bet ir baroko muzikos  perlų – Didonės rauda.

REKLAMA

Kūrinį atliks jauni atlikėjai: Nora Petročenko (Didonė), Dovilė Kazonaitė (Belinda, vyriausioji ragana), Konstantinas Anikin (Enėjas) ir kt. Muzikinį dvaro, piktųjų veikėjų bei linksmųjų jūreivių įvaizdį kurs daugiau nei 20 metų gyvuojantis „Aidijos“ choras. Instrumentines partijas grieš Kauno styginių kvartetas, Daiva Stulgytė (klavesinas), Ieva Baublytė (išilginė fleita) ir Ugnius Dičiūnas (obojus). Dirigentas – „Aidijos“ vadovas R. Gražinis.

Iškart po operos žiūrovai bus pakviesti į Vilijos Matačiūnaitės ir Vaido Baumilos koncertą, kurį užbaigs ugnies ir lazerių šou žvaigždėtame vasaros danguje. Žiūrovus taip pat džiugins Vudžio ir 69 koncertai.

Visas tris dienas Kražiuose šurmuliuos tautodailės meno dirbinių ir amatų mugė, į orą kels Oro balionas, bus galima pajodinėti Žemaitukais, vaikus pakvies gausybė atrakcionų ir daug kitų pramogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų