REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Dainų slėnio“ sala Varėnoje vėl skamba „Tamsta muzikos“ šurmuliu. Šiemet čia vyrauja stebuklingojo skaičiaus trys magija – festivalis organizuojamas trečią kartą, truks tris dienas ir turės tris muzikines scenas gyvos, kokybiškos muzikos gerbėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo penktadienio pavakarės prasidėjusi muzikos, šokių, gamtos ir palapinių miestelio draugystė tęsis iki sekmadienio popietės, o miškų apsuptyje įrengtose scenose skambėsiantys įvairūs muzikos stiliai turėtų palepinti net ir išrankiausių klausytojų ausis.

REKLAMA

Kelyje į Varėną vyravo permainingi orai, tačiau atvykus mus pasitiko prasigiedrijęs dangus, išsilaikęs iki pat nakties. Kaip teigė festivalio apyrankęs segusi moteris, „Dainų slėnyje“ nuobodžiai lijo kiaurą dieną ir nustojo tik vakarėjant. Nors festivalio organizatorių skaičiavimu, šiemet festivalis talpins iki 7 tūkst. žmonių, atvykus, pasistatyti automobilį nebuvo itin sudėtinga, eilių prie įėjimo taip pat beveik nebuvo.  Einant link pagrindinių scenų galėjai stebėti gardžiai ore besiraitančius cigarečių dūmus, tempiamas dėžes alaus, kuprinėmis, miegmaišiais ir itin spalvingais apdarais pasipuošusius muzikos mylėtojus – būtent ši atributika išdavė, kad „Dainų slėnio“ saloje ramybės nebus ištisą savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet festivalį pradėjo bliuzo virtuozai  „Senas kuinas“. Kiek vėliau kitoje scenoje jau buvo galima pasiklausyti šmaikščiosios jaunųjų aktorių grupės „Liūdni slibinai“.

Vakaro programoje pasirodė trys grupės, kurių pristatinėti jau nereikia: legendiniai „Bix“, pašėlęs „Saulės kliošas“ ir nustygti vietoje neleidžiantys „Happyendless“.

Itin griausmingai pasitikta vienintelė festivalio užsienio žvaigždė – amerikietis reperis, soul ir hip-hop muzikos atlikėjas Aloe Blacc.  Jis, į sceną turėjęs įžengti tik apie vidurnaktį, festivalininkus nudžiugino pirmosiomis natomis beveik valanda anksčiau, programoje susikeitęs pasirodymo seka su „Happyendless“.  Didžioji scena suošė rankų mišku ir užsipildė sausakimšai, kai reperis užtraukė savo žymiausią dainą „I need a dollar“ (liet. „Man reikia dolerio“). Publika šią priedainio eilutę pasigavo nuo pirmų akordų ir nepaliovė kartoti visos dainos metu.

Kiek vėliau, po nedidelės pertraukėlės, minia pasveikino ir lietuvaičius „Happyendless“. Kapotais elektroniniais judesiais į sceną įžengęs grupės vokalistas Saulius Prūsaitis savo stipriu vokalu pakvietė šėlti iš širdies – publika šiems raginimams abejinga neliko ir, suskambus dainai „Power forever“, kojomis nelietė žemės – vienu ritmu visi šokinėjo į orą ir traukė dainos priedainį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų