REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ryškias aktualios lietuviškos muzikos grupes pristačiusi gero gyvo garso serija „Tuborg Liquid Soundtrack“ ir vėl lankos Vilniaus „Vasaros terasoje“. Mokytojų namų kiemelyje iškilusioje scenoje, kurioje jau koncertavo „Empti“, „BrassBastardz“ ir kiti, liepos 21-ąją pasirodys viena seniausių ir įdomiausių lietuviškų grupių „Antis“.

REKLAMA
REKLAMA

1985-uosius naujametiniame vakarėlyje pirmą kartą koncertavęs architektų būrelis netruko tapti esmine grupe Lietuvos roko istorijoje bei vienais Atgimimo simbolių. „Antis“, vedina charizmatiškojo lyderio Algirdo Kaušpėdo, įamžinta kultiniame filme „Kažkas atsitiko“, dalyvavo dešimttūkstantines minias visoje šalyje sutraukusiuose „Roko maršuose“, sugebėjo ištrūkti ir į Vakarų Europą. Tiesa, po turo JAV 1990-aisiais „Alyvų“, „Zombių“ ir kitų hitų atlikėjai, scenoje kostiumais, grimu, plastika visuomet kūrę šį tą daugiau, nei koncertas, išsiskirstė. Kaip dabar žinoma, tam, kad dar ne kartą sugrįžtų trumpesniam ar ilgesniam laikui.

REKLAMA

2007-aisiais senuosius, „Roko maršus“ menančius bei dar visai jaunus, bet esmines grupės dainas mintinai mokančius gerbėjus „Antis“ nustebino naujų kūrinių albumu „Ančių dainos“. Prieš dvejus metus A. Kaušpėdo kolektyvas išleido retą reiškinį Lietuvos muzikiniame pasaulyje – vinilinę plokštelę „Zuikio dainos“, o melomanus pakvietė į muzikinės utopijos spektaklius.

Kaip visuomet, ketvirtadienio koncertas „Vasaros terasoje“ – nemokamas. „Antis“ ant scenos kops 20 val., prieš ir po to kiemelyje didžėjaus Eric Paquet, Eric Orange.

Liepos 21-ąją vyksiantis „Tuborg Liquid Soundtrack“ – paskutinis antrąjį vasaros mėnesį. Rugpjūtį serija triukšmingai grįš su „G&G Sindikatu“ (rugpjūčio 4 d.) bei Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings duetu „Ball & Chain“ (rugpjūčio 18 d.), o serijos sezoną užbaigs „Happyendless“ (rugpjūčio 25 d.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų