REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brangiausias pasaulyje didžėjus Tiesto po 2,5 metų pertraukos grįžta į Lietuvą. Liepos 8 d. Palangos paplūdimyje jis surengs įspūdingą šou naujame šokių muzikos festivalyje „Labas Festas“. Vienintelis DJ'us pasaulyje vienu metu grojęs keturiems milijardams žmonių pirmą kartą gros ant balto Baltijos jūros smėlio ir pristatys savo naują kompiliaciją „Club Life Volume One“. Naujame festivalyje „Labas Festas“ planuojama surinkti per 15 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus vienintelis Tiesto pasirodymas Baltijos šalyse šią vasarą. Paskutinį kartą mūsų šalyje jis koncertavo 2009‒tųjų žiemą. Tiesa, visus kartus prieš tai Olandijos futbolo žvaigždėms niekuo nenusileidžiantis didžėjus grojo Vilniuje. Šį kartą didžiausiose pasaulio arenose ir stadionuose grojantis olandas sukvies visų Lietuvos miestų šokių muzikos gerbėjus bent vienai dienai „emigruoti“ į pajūrį.

REKLAMA

Pirmas tokio masto festivalis Palangos pliaže

„Tai bus didžiausias šokių muziko renginys Lietuvoje šią vasarą. Šiuo karštuoju metų laiku garsiausi pasaulio atlikėjai groja tik kelias dešimtis tūkstančių žmonių sutraukiančiuose festivaliuose. Todėl prisikviesti tokį didžėjų kaip Tiesto į Lietuvą vasarą ir dar savaitgalį atrodo turėtų būtų nerealu. Tačiau džiaugiamės, kad festivaliui pavyko pritraukti rimtą partnerį. Jo dėka ne tik prisikvietėme Tiesto, bet ir galime pasiūlyti žiūrovams tris kartus pigesnius bilietus nei įprasta tokio masto renginiams. Turėsime didžiausią vasaros renginį su mažiausia bilieto kaina“, ‒ sakė festivalio „Labas Festas“ organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimyninėse šalyse Baltijos pajūryje jau ne vienerius metus vyksta dideli vasaros festivaliai, kuriuose groja pirmo ryškumo muzikos žvaigždės. Latvija turi „Positivus“ ir „Baltic Beach Party“, Lenkija turi Gdynės mieste vykstantį „Open'er", o nuo šiol Lietuva turės Palangoje vykstantį „Labas Festą“. Nors iki pirmojo festivalio dar liko keli mėnesiai, jau dabar siekiama, kad šis renginys taptų tradiciniu festivaliu, vyksiančiu kiekvienais metais liepos pradžioje Lietuvos pajūryje.

Tiesto bus ne vienintelis atlikėjas liepos 8 d. pasirodysiantis „Labas Festas“ scenoje. Pasak organizatorių, programa dar „konstruojama“ ir papildomi vardai bei visos renginio dienos paplūdimio pramogos bus paskelbti netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis grojo per Olimpinių žaidynių atidarymą

Pagrindinė festivalio „Labas Festas“ žvaigždė – tūkstančius gerbėjų Lietuvoje turintis Tiesto. Spauda jau seniai nustojo skaičiuoti, kiek jis pardavė įrašų, kiek išleido albumų, koncertinių DVD, kiek savaičių olando singlai ar albumai laikėsi viso pasaulio populiariausiųjų topuose. Kalbant apie sėkmingą Tiesto karjerą užtenka vien faktų. Tai vienintelis didžėjus pasaulyje, kuris yra grojęs per Olimpinių žaidynių atidarymą. Tiesto pasirodymą 2004‒ųjų Atėnų Olimpiadoje televizijos ekranuose stebėjo per 4,5 milijardų žmonių.

REKLAMA

Jo kompozicijos „Traffic“, „Silence“, „Adagio for Strings“, kartu su „Faithless“ vokalistu Maxi Jazz įrašyta „Dance4Life“, „In The Dark“, „Elements of Life“, naujausias hitas „C'mon“ ir kiti tapo himnais ir keliolika savaičių laikėsi populiariausių singlų dešimtukuose visame pasaulyje. Iškalbinga ir tai, kad Tiesto albumas „Elements of Life“ jau per pirmąją dieną Olandijoje tapo auksiniu. Jeigu to maža ‒ Tiesto remiksų prašo visa pop muzikos viršūnėlė: Kanye West, Madonna, Justin Timberlake.

REKLAMA

Paskutinis Tiesto diskas „Kaleidoscope“, pasirodęs prieš dvejus metus, buvo kitoks. Pasiekęs, rodos, viską, ką tik įmanoma, Tiesto pradėjo eksperimentuoti bei nustojo pataikauti masėms. Pradėjo leisti nebe trance stiliaus dainas, pvz., su „Sigur Ros" vokalistu Jonsi, grupės „Bloc Party“ vokalistu Kele Okereke. Prie jo paskutinio albumo prisijungė jaunimo šokių muzikos dievukas Calvin Harris bei pop žvaigždė Nelly Furtado. Tradiciškai diskas užkariavo visų pasaulio šalių topus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų