REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį „Lofte“ susirinkusius paminėti legendinės devyniasdešimtųjų roko grupės „Šiaurės Kryptis“ Algirdas Kaušpėdas ugningai pasveikino linkėdamas daugiau mentolio, šiaurės krypties ir kietumo. „Rokas turi būti stačias!“, – grupės „Antis“ balso A. Kaušpėdo žodžius palydėjo roko muzikos išsiilgusių melomanų ovacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininkas A. Kaušpėdas, prisimindamas jau iširusią grupę „Šiaurės Kryptis“, pabrėžė, kad šiuo metu Lietuvos muzikoje dažniausiai vyrauja pietų kryptis. Taip iliustravęs pop muziką, „Anties“ lyderis linkėjo daugiau tokių šalčio, mentolio ir roko grupių. Aplodismentais Vilniaus „Lofto“ scenoje sutiktos ir garsios muzikos grupės, savaip interpretavusios „Šiaurės Krypties“ dainas. „Requiem“, „Siela“, „Without Letters“, „Freaks On Floor“ – vieni po kitų džiugino tikro roko koncertų pasiilgusią publiką. Su grupe „Siela“ grojantis Arnoldas Lukošius – vienintelis buvusios grupės „Šiaurės Kryptis“ narys, tą vakarą lipęs ant scenos.

REKLAMA

Paskutinėje koncerto dalyje į sceną lipo ir kitų muzikos stilių atlikėjai. Alternative folk skambesį dainai „Tik“ suteikė Alina Orlova, elektroninį „Amžiną rudenį“ pristatė „Gerai Gerai & Miss Sheep“. „Šiaurės Kryptis“ – tokia grupė, apie kurią norėtųsi, jog per muzikos pamokas išgirstų mūsų vaikai“ , – sakė dainininkė Miss Sheep.

Ne veltui muzikologas Darius Užkuraitis „Šiaurės Kryptį“ pristato, kaip „didžiausią lietuviško roko viltį ir didžiausią praradimą“. Vos vieną albumą išleidusi grupė, prisiminta ne tik šeštadienio koncerte. Šiais metais roko mylėtojus nudžiugino CD formatu perleista grupės kasetė „Netiekto“. „Manau, daugelis sutiks, kad šis „Šiaurės Krypties“ albumas – vienas geriausių roko įrašų Lietuvos muzikos istorijoje“, - sakė Lauras Lučiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą „Šiaurės Kryptis | Duoklė | Gyvai“ užbaigė akustinės elektronikos kūrėjai „Golden Parazyth“, improvizavę ne tik su „Šiaurės Krypties“ daina „Miestas“, bet ir čia pat scenoje sukūrę dainą apie netikėtai pasirodymo metu dingusią elektrą. „Čia sutikome labai daug naujų žmonių, kuriems mūsų kūryba iki šiol nebuvo girdėta. Džiugu, kad yra tokios progos, ir tokia „Šiaurės Kryptis“, - apie „Lofte“ susirinkusią įvairiapusę auditoriją sakė „Golden Parazyth“.

Po „Golden Parazyth“ pasirodymo prie DJ pulto stojo Rimas Šapauskas. Diskoteką jis skyrė devyniasdešimtųjų Vilniaus roko madoms. „Pagrosiu tai, ką anuomet klausydavom. Kai Vilniuje buvo penki pankai ir dešimt jų muzikos grupių“, – sakė R. Šapauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų